a doua oara
Vreau si eu sa va intreb ceva si sa va cer sfatul:
Am fost casatorita si am un copil. Acum vreau sa ma recasatoresc,dar nu stiu daca voi gasi pe cineva care sa ma iubeasca si pe mine si pe copil, sau macar sa ma accepte cu copilul. De fapt ca sa fiu sincera, am cunoscut un barbat dar nu i-am spus ca am un copil. Ce sa fac? Mi-e teama ca se va retrage daca afla ca am un copil (6 ani)
Multumesc
Raspunsuri
try spune:
Garofita, esti una din foarte multele mamici care au trecut prin situatii similare. Doar nu-ti inchipui ca mamicile cu un copil nu mai au sansa de a lega o noua relatie. Cu siguranta nu e la fel de usor ca atunci cand nu ai avea un copil, dar asta nu-i motiv sa te temi.
Sunt atatea foste singure mamici care au o a doua casatorie/relatie si pentru care totul merge bine. Si tut poti fi una din ele fara siguranta.
Cea mai buna cale pe care o poti accepta este sa-i spui ca ai un copil. Cu cat intarzii mai mult sa-i spui lucrul asta si cu cat relatia voastra evolueaza mai mult cu atat va fi mai greu pentru tine si cu atat mai suspicios, dezamagitor si nedrept pentru el.
Daca va da inapoi la aflarea vestii, n-ai ce face, va trebui sa infrunti situatia, nu-l poti obliga sa aiba o relatie cu tine daca el nu-si doreste sa se implice intr-o situatie cu me a ta. In cazul in care va da inapoi poti sa fii sigura ca e mai bine sa nu fiti impreuna. Doar nu-ti doresti sa ai langa tine un barbat care nu se poate implica afectiv in relatia cu fiica ta, care nu-i capabil sa o accepte si pe ea ca facand parte din tine si din viata ta.
Tu esti un intreg acum cu fiica ta, sunteti o minifamilie, iar oricare ar fi cel ce te va dori pe tine, va trebui sa accepte tot "tacamul", tot intregul, toata mini-familia.
Gaseste-ti curajul sa-i spui, gandeste-te un pic inainte cum o s-o faci, in ce moment si cu ce cuvinte, dar spune-i si spune-i cat mai repede. E dreptul lui sa stie, nu-i etic sa-l implici prea tare emotional in toata relatia asta si in final sa-i trantesti vestea. Se va simti inselat, mintit, luat de prost/fraier sau mai stiu eu cum. Oricum nu-i va cadea bine, asta e clar. Daca iti va intoarce spatele va fin in avantajul ambilor: veti scuti timpul amandurora (o relatie fara viitor nu-si are sensul prea mult), veti scuti emotiile si investitia sentimentala a fiecaruia.
Mult succes. Iti doresc ca el sa fie barbatul pe care ti-l doresti, adica sa va accepte pe amandoua/amandoi (nu sti uce-i copilul tau: fetita sau baiat) si sa va iubeasca asa cum iti doresti tu.
24+ sapt DNP 31 oct.
conchita spune:
quote:
Originally posted by try
Tu esti un intreg acum cu fiica ta, sunteti o minifamilie
try, de unde ai dedus tu ca garofita are fetita?
Authority Zero
Laura Takacs spune:
Garofita, n-ai facut bine ca i-ai ascuns ca ai copil. Trebuia sa-i spui din primul moment. De ce sa-ti fie rusine? Daca intr-adevar tzine la tine si te iubeste, te accepta si cu copil, si veti deveni o noua familie. Daca se retrage, inseamna ca nu merita efortul si timpul investit, nu tzine destul la tine ca sa te accepte cu "totul". Nu mai amana, spune-i, nu-ti faci decat tie rau.
Laura _Oprescu spune:
spune-i fara ezitare...orice clipa petrecuta impreuna nu va fi decat un chin prelungit...nu te poti bucura pe deplin stiind ca ii ascunzi ceva care este parte din viata ta si la care oricum nu ai renunta vreodata...sunt convinsa ca daca te iubeste, te iubeste pe tine ...minciuna insa -sub orice forma declarata sau nu - nu va implini relatia..au contraire!
sinzi_ana spune:
Da, spune-i!!! Orice minciuna intr-o relatie distruge increderea...si fara incredere nu stiu ce fel de relatie este...si cred ca creeaza un lant vicios (daca ea a facut-o, pot sa imi permit si eu!)
Spune-i si motivele pentru care nu ai "mentionat" de copil...dar cu mare grija si pe ocolite...din experienta mea de viata de pana acum cred ca barbatii nu suporta un adevar spus direct...trebuie pregatiti ca un pacient inainte de operatie!
Sinzi si DAvid
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana
Laura Takacs spune:
sinziana, mare dreptate ai ca barbatii trebuie pregatiti, chiar dupa ani de casnicie, nu-i bine sa le spui advearul direct. Subscriu la cele spuse de tine!
vivian spune:
parerea mea este ca, nu ar tb sa i ascunzi faptul ca ai un baietel.
daca persoana respectiva simte ceva ...serios pt tine, nu ar tb sa l influienteze prezentza unui copil, cu conditia sa stie de la inceput.
sinceritatea e f importanta in orice situatie.
vivi
Adela99 spune:
garofita, eu inteleg ca nu umbli cu o placarda atarnata de gat pe care scrie "am un copil", dar nici sa ascunzi acest fapt nu mi se pare normal.
garofita spune:
Dragele mele,
Va multumesc mult pentru sprijinul si sfaturile voastre. Acum am luat hotaratea ca, fie ce-o fi, sa ii spun ca am copil si daca n-o sa-i placa si o sa se retraga...inseamna ca el nu e pentru mine si nici eu pentru el. Ma intereseaza insa si pentru viitor, sa imi dau seama la ce ma pot astepta de la relatia dintre aceste trei persoane: eu, baietelul meu si potentialul meu barbat. Cum il va trata acesta pe baiatul meu? Cum il vom educa impreuna pe copil, caci imi dau seama ca daca altcineva decat mine ar tipa, de ex., la baiat, fie acesta si sotul meu, as sari imediat ca o tigroaica. Poate sunt super-protectiva dar...asta sunt. Pe de alta parte daca l-ar neglija as suferi ca nu-l iubeste...Sunteti careva din voi in situatia asta, cum se poarta tatii vitregi cu copii vostri? Cum ii privesc copiii, cum reactioneaza?