Administratia Financiara-FF1

Administratia Financiara-FF1 | Autor: Cary

Link direct la acest mesaj

Din nou am nevoie de ajutor!

Din 01.04.2003 sunt un CIC,am un contract suplimentar incheiat cu CNPAS si un singur loc de munca.
Azi am primit o adresa din partea Adm.Fin.cum ca nu am depus DECLARATIA DE VENIT GLOBAL pana la 15.05.2004 si ca ma mai pasuiesc inca 2 saptamani.

Intrebari:
1.Despre ce declaratie e vorba daca eu am un singur loc de munca?(firma a depus FF1)?
2.Ce acte trebuie sa duc la Adm.Fin.?Cele referitoare la contractul suplimentar?
3.Avand in vedere faptul ca nu mi s-a mai oprit impozit pe anul acesta,urmeaza ca Adm.Fin.sa ma impoziteze pe contractul suplimentar?

Va multumesc frumos,Carina.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da trebuie sa completezi Declaratia de venit global in care sa cuprinzi toate sumele castigate de tine indiferent de sursa. Daca ai fi avut doar si numai doar CIC aferent locului de munca nu era necesar, insa avand mai mult de o sursa de venit chiar daca suprinde aceeasi natura sau nu ai obligatia completarii declaratiei si depunerii acesteia. Cat despre impunere(impozitarea) ei nu-ti face griji. Aceste sume sunt neimpozabile desi participa la venitul global. Trebuie insa completata si depusa declaratia. Nu e mare lucru.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Multumesc frumos Marius.

Mergi la inceput

Azi am fost la Adm.Fin si mi s-a spus ca cei de la firma trebuiau sa trimita doua FF1!!!!!!!!
Ma duc la firma si mi se confirma ca au trimit una bucata FF1(dupa care mi-am facut o copie)cum sa trimita ei doua FF1??????

Inainte de CIC am fost o luna in concediu de maternitate,iar indemnizatia am primit-o de la Casa de Pensii.

Intrebare:
Casa de Pensii trebuia sa emita o declaratie cum ca am primit acei bani(in 2 exemplare: una pentru mine,una pentru Adm.Fin.),iar eu sa imperechez FF1 cu acea declaratie???

In caz ca DA-unde sa ma adresez la Casa de Pensii?
In caz ca NU-Ce vrea Adm.Fin.?

Daca depun o cerere la Casa de Pensii sunt contra timp caci ei dau raspuns in 30 de zile,iar eu am la dispozitie 2 saptamani!
Ce sa fac?

Mergi la inceput

Da in cazul tau trebuia sa primesti de la Casa de asigurari acea adeverinta de venit pe care sa o duci la serviciu si ei sa cumuleze veniturile pe ff1. Acum e cam incurcata treaba ca ei au trimis deja. Solutie ar fi sa iti completeze si sa iti tipareasca inca un ff1 al doilea pe baza careia adm. sa te ia in evidenta iar tu sa completezi declaratia global.

Mergi la inceput

Ce se intampla daca eu refuz sa mai fac atatea drumuri,iar Adm.imi va calcula cu aproximatie suma care lipseste,imi vor trimite de plata amenda aferenta si ma lasa in pace?
Sau urmeaza alte penalitati si care sunt alea?

Mergi la inceput

Primesti adresa respectiva (adeverinta) de Casa de asigurari si poti sa completezi declaratia ta anexand copie xerox dupa aceasta adeverinta. E suficient. Se elibereaza adeverinta repede poate chiar in acceasi zi. Nu e chiar asa de tragic. Stiu si ei ca ai nevoie daca soliciti hartia nu esti singura in acest caz. Du-te linistita. Nerezolvarea declaratiei insa nu este deloc o solutie buna pt ca primesti amenda si tot va trebui sa o depui completa. Pacat de bani ca nu e greu.

Mergi la inceput

Multumesc inca o data Marius,sper sa nu-mi pierd rabdarea pe drumuri si sa rezolv cat mai repede problema.

Mergi la inceput