ATENTIE la bonele pe care le angajati

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Parerea mea ramane aceea ca, daca fetita ar fi fost molestata in vreun fel de catre bona, n-ar mai fi putut s-o suporte si ti-ar fi spus imediat "uite, mama, ce mi-a facut!". Si nu trebuie sa ascultam totdeauna ce spun alte femei care, de obicei, sunt invidioase ca altcineva castiga mai bine decat ele.
Primii care stiu ce se intampla sunt copiii. Ori daca ei sunt linistiti, nu vad motiv de ingrijorare pentru parinti.
Eu am o mare incredere in sentimentele copiilor mei si atunci cand nu suporta o persoana ma gandesc la lucruri rele. Dar cand vad cum ii iubesc pe vecinii nostri, nu mai comentez nimic, indiferent ce m-ar deranja la ei.
De ce nu i-ai pus o camera video sa vezi ce se-ntampla cand esti plecata? Eu cred ca asa as face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citesc de citeva zile ce se posteaza pe forum si imi aduc aminte de a mea bona (a doua) care imi tinea tot timpul copilul in scaunel (era si tare cuminte, bieul pui). Si a indraznit sa-mi spuna ca ea nu lucreaza din placere ci pemtru bani. La prima abatere am dat-o afara.

Punctele de vedere sunt diferite; dupa cite inteleg Ana plateste destul de bine o bona si asteapta ca sa faca treaba pe masura.

Geut are si ea dreptate, numai ca nu e acelasi raport intre o vecina care te ajuta la copii si o angajata care trebuie sa-si respecte contractul.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Mik, si vecina mea este angajata si o platesc destul de bine, tinand cont ca nu se deplaseaza ca sa vina la copii.
Eu sustin ideea ca trebuie sa mai ai si incredere in oameni si sa te porti cu angajatii ca si cum ar fi prietenii tai, pentru ca rezolvi totul mult mai usor si toata lumea e multumita.

Am multe cunostinte care schimba bonele ca pe batiste si copiii au numai de suferit. Nu e cazul de fata, sigur, dar trebuie sa ne gandim la toate aspectele. Daca ne purtam aspru cu bonele, ele nu vor mai ingriji copiii de drag si lantul slabiciunilor este format.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anutze spune:

Am tratat-o pe Maia cu respect, nu am exploatat-o, nu am jicnit-o. Problemele le-a discutat sotul meu la sfarsitul lui Mai cand a intrebat-o care sunt problemele ei(daca are). Ideea a fost cam asta - noi mai avem o fetita Bianca de 1.3 ani care a are si ea o bona. Fiecare aveau impartite responsabilitatile. Maia considera ca a face mancare si pentru Dorina este o munca in plus - ceea ce fie vorba intre noi chiar nu este, daca faci 3 litrii de supa sau ciorba nu-ti consumi din timp mai mult... i-am marit salariul ca sa nu mai comenteze. AM AVUT INCREDERE IN EA! Dar stiti si voi cum este, cand ai copil..., vrem ce este mai bun pentru ei, daca eu nu pot sta cu ei, persoanele care au grija trebuie sa faca cum vreau eu nu cum considera ele, vreu sa se joace in parc cu alti copii nu sa mearga cu autobuzul prin Bucuresti, si nici sa ii invete sa minta... cam atat. Daca nu incepea sa se poarte urat cu copilul mai treceam peste micile neajunsuri pricinuite...
Am postat subiectul pentru a spune ce am patit.Faptul este consumat!

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Te felicit pentru atitudinea promta!
Eu nu m-as fi gandit la asa ceva... as fi concediat-o si atat... asa ca felicitari inca odata.
Nici eu nu sunt de acord cu bataia. Am controlat mereu parerile lui Adi despre bona. Pe la 2 ani, cand nu stia prea bine sa vorbeasca, iar eu am fost plecata de acasa 2 saptamani sotului meu si soacrei li s-a parut ca Adi a spus ca bona il bate. Am incercat prin mai multe feluri de intrebari ca aflam care este adevarul. Ea le-a spus ca este copilul stresat ca sunt eu plecata. Eu mai directa din fire si cum Adi era un pic stresat, i-am spus direct bonei parerea mea si sa nu-l atinga nici macar cu o palma la fund. Norocul ca bona s-a dovedit o femeie de treaba (si acum - dupa un an - tot pe ea o am ) a incercat sa vada de unde provine stresul copilului. Concluzia: il forta sa stea pe olita ... dupa ce a incetat problemele s-au rezolvat.
Acum... Adi are 3,7 ani si ne povesteste el care este relatia cu Lala... care pare sa evolueze foarte bine. Chiar aseara cand Lala a venit in afara serviciului pe la noi a tinut sa-i arate cum merge el cu bicicleta, pentru ca femeia decat sa se lege la cap mai bine il duce in parc cu lopetile.
Una peste alta eu sunt multumita si recunosc ca am avut noroc cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Brr.. urata poveste!

Filofteia, ai spus ceva foarte important: trebuie sa-ti inveti copilul sa-ti povesteasca. Alexia mea nu prea povesteste. Adevarul este ca nu am avut probleme cu bonele. Prima bona a stat cu Alexia de la 5 luni la 3 ani si 2 luni si nu am avut probleme. Apoi am "imprumutat-o " unei prietene. Menajera ( care e la mine din '94 ) a trecut la program zilnic si este si pe post de bona. Prima bona era tot timpul controlata, stiam unde pleaca ( spunea ea singura) dar era si mama care trecea neanuntata, menajera ( in 10 ani ne-am imprietenit ) trecea si ea daca avea drum si mai arunca un ochi sa fie totul in regula, sotul sau eu mai tot treceam pe-acasa.

Sa revin la povestit. Alexia mea nu prea povesteste. Nu prea imi dau seama de ce . Discutam tot felul de trasnai.. cand vine cu povestitul de la gradi, sau cum a fost la parcul acvatic cu tati sau cum a fost in parc cu bunica, se rupe filmul. De ceva timp ( sa tot fie 1 an ) ne luptam cu chestia asta. Ultimele 5 luni au fost un succes nesperat dar... a trebuit sa viseze noaptea urat ceva legat de un coleg de gradinita ( un baiat mai zvapaiat care acum o pupa acum o trage de par )ca sa inteleg ca lipseste ceva in dicutiile noastre.

Ideea era ca obiceiul de ai face pe copii sa spuna parintilor cat mai mult este esential. Este o modalitate importanta in care putem controla ce se intampla la gradi, ce se intampla acasa cat noi nu suntem etc.

Anutze , felicitari si de la mine referitor la modul in care ai reactionat!

Lista neagra ok.. dar ar fi interesanta si o lista alba, nu de alta dar unele fete renunta la bone cand incepe copilul gradinita si este important sa ai o lista de unde poti sa vezi si de bine nu numai o lista neagra.

Pupici la pitici!

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Haideti sa va spun eu despre Agentia Leea care desi cunostea aceste probleme mi-au adus-o pe dna David in proba de ieri. Bine ca am mai verificat inca o data mesajele voastre. Stiam ca am citit recent despre ea. Maine dimineata ii voi comunica sa nu mai vina.

Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

quote:
Haideti sa va spun eu despre Agentia Leea care desi cunostea aceste probleme mi-au adus-o pe dna David in proba de ieri. Bine ca am mai verificat inca o data mesajele voastre. Stiam ca am citit recent despre ea. Maine dimineata ii voi comunica sa nu mai vina.

Adica agentia desi fusese instiintata in scris despre problemele de comportament ale dnei. David a scos-o totusi pe piata?!? INCREDIBIL.
Din cate stiu eu agentiile astea functioneaza fara nici un fel de autorizatie sau aprobare speciala. Cred ca si o plangere la OPC ar rezolva ceva. Macar o amenda.

Bibi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Nu numai ca agentia a scos-o pe piata, insa a recomandat-o cu caldura. Si dna Serban de la LEEA chiar a sustinut ca o cunoaste bine si ca familia la care a lucrat a fost foarte multumita. Mai mult, de o saptamana se tot codeste chipurile sa imi dea numarul de la ultimul angajator.

Dna David insa s-a prezentat azi cu recomandari false de la o familie la care sustine ca a lucrat din decembrie 2001 pana in prezent.

Pe aceasta Dna o voi ushui maine in linishte, efectiv mi-e sila. Insa la agentie intentionez sa fac un scandal monstru. Vreau comisionul inapoi si sa zica mersi daca scapa fara sa ii dau in judecata.

Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Credeam ca numai pe aici se fac chestii din astea. Diferenta e ca acolo cercul de lume e mai restrans si se afla mai repede, pe cand aici pana nu se intampla ceva grav nu se stie nimic. Of, de ce isi bat unii joc de copii nevinovati!

Mergi la inceput