ATENTIE la bonele pe care le angajati

ATENTIE la bonele pe care le angajati | Autor: anutze

Link direct la acest mesaj

Ce mi s-a intamplat mie nu as dori nici unui parinte.In lipsa noastra se pot intampla multe, atentie mare APARENTELE INSALA!!! Tocmai am concediat bona care avea grija de Alexia din Decembrie 2002.

Am suspectat ceva cam de 2 saptamani, Alexia era nervoasa, a facut pipi pe ea in parc, tot timpul era agitata. Am aflat ca se plimba cu copilul meu la fiul ei - era cu tati in masina si i-a spus : uite tati aici sta Alex baiatul lui Maia (si bineinteles ca eu stiam ca sunt in parc).
Nu vroia sa o puna sa faca pipi in parc pt ca cica era grea... Comentariile nu le stiu decat de la altcineva nu am auzit-o eu, ce pot sa spun este doar ca Alexia, dupa indelungi "interpelari" mi-a aratat unde o lovea: peste maini,fund.

Am facut o scrisoare pe care am trimis-o la mai multe agentii (LEEA, ON Time, Blu Servicii, Ridge International, Marry Poppins, Agentia Ramona Dima - de la care am o doamna pt fetita mica de care sunt foarte multumita).

Scrisoarea as vrea sa o trimit la toate agentiile care se ocupa de plasare baby sitter dar din pacate nu am coordonatele decat de la agentiile pe care le-am scris mai sus.
Poate mai stiti voi agentii...
Postez si scrisoarea

"In atentia Agentiilor de plasare baby sitter

Stimate doamne,

Folosesc aceasta cale pentru a va informa de riscurile care pot decurge din colaborarea cu Doamna David Mariana (Marioara). Doamna a fosta angajata acum 1.8 ani de catre familia noastra printr-o agentie.

Desi la inceput aparentele au fost extrem de pozitive si au dus la angajarea doamnei, lucrurile au evoluat dupa cum urmeaza.

Conditiile de munca au fost impuse de la inceput si au fost acceptate de Doamna David Mariana, spunandu-ne chiar ca prefera sa munceasca cat mai mult. Mentionez ca am insistat sa se si odihneasca o ora! (copilul dormea cel putin 3 ore la pranz) si sa nu faca totul intr-o zi (calcat rufele copilului si mancarea)

Din pacate pe parcursul ultimelor 12 luni colaborarea a avut o evolutie negativa:

- Vesnic nemultumita de statutul sau si volumul de munca prestat, desi salariul a fost marit si a existat intelegere cand a avut nevoie de timp liber pentru sanatate (2 saptamani- probleme declarate de sanatate si nesustinute cu documente) sau concediu (o saptamana) – Mentionam ca aceste 3 saptamani de concediu au fost platite integral!

- Indiscretie: barfe, comentatii, afirmatii nefondate referitoare la viata familiei noastre in fata diverselor persoane (In loc sa se joace cu copilul in parc dna statea la discutii cu alte bone despre ce se intampla la noi in casa sau cat de mult munceste – uitand sa specifice ca dormea la pranz!!!)

- Foloseste timpul alocat serviciului pentru a-si rezolva problemele personale, deplasand fara nici o instiintare copilul in diverse parti ale orasului si incalcand astfel cu mult spatiul acceptat de parinti – parcul din apropiere.

- Cel mai grav – iritabilitatea dovedita fata de copil in ultimele luni (copilul a fost bruscat, batut, tinut pana acasa pentru a merge la baie, etc)

Mai dorim sa mentionam ca in repetate randuri am primit dovezi ale neconformitatii afirmatiilor in legatura cu aptitudinile declarate (desi se declara vorbitor de limba franceza nu stapaneste decat cuvinte elementare - bon jour, bon soir si probabil cam atat…)

Daca primele 3 puncte ar fi putut fi oarecum tinute sub control, ultimele evenimente - cu efect vizibil negativ asupra comportamentului copilului si chiar a dezvoltarii sale viitoare – ne-au determinat sa incheiem urgent colaborarea.

Date fiind circumstantele, consideram ca doamna nu face dovada asumarii increderii si responsabilitatii necesare lucrului cu un copil.

Pentru a evita ca astfel de surprize neplacute sa fie inregistrate de alti parinti, va transmitem rugamintea de a reconsidera plasarea catre o alta familie.

Pentru orice nelamuriri, va rugam sa ne contactati:
Ana Nastase ...; servici ...; Dragos Nastase ...

Cu multumiri,

Ana Nastase"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Foarte bine ai facut!
Am sa caut acasa si daca mai gasesc alte adrese iti trimit!

Imi pare rau pt bietul pui!

4 ani - februarie 2004
http://community.webshots.com/user/cristinat7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu as merge chiar mai departe, as duce copilul cat mai repede la psiholog, acesta ar constata cauza traumelor si as da-o in judecata pe bona pentru abuz fizic si moral asupra copilului. Sa se invete minte nenorocita si si sa-si piarda dreptul de a mai lucra vreodata cu copiii. Probabil ca unele agentii vor lua in serios reclamatiile tale si vor renunta colaborarea cu respectiva, dar nu-i exclus ca aceasta persoana sa reintre in circuit chiar si in ciuda proastelor recomandari. As face tot posibilul s-o desfiintez!

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Ana,

Imi pare rau pentru ce ati patit cu bona. Chiar m-au trecut fiori citindu-ti mesajul. Nu mai stiu alte agentii pentru ca eu am lucrat direct (cu anuntul in ziar).
Cum nu are cine altcineva sa ma ajute si Tudor sta cu bona intreaga zi. Din tot ce ai enumerat si pe el il mai cara prin alte parti, lucru care ma deranjeaza. Acum ca a inceput sa vorbeasca este mai simplu. In rest, sper sa nu am parte de vreo surpriza, o verific destul de des.
Bafta in gasirea altei persoane!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivonne spune:

Imi pare deosebit de rau pentru ce a patit micuta voastra. Parerea mea e ca ar trebui sa nu va opriti aici. Consider ca e foarte grav ce a facut acea persoana si merita sa fie pedepsita astfel incat sa nu se repete istoria. Daca va avea cazierul patat, poate vor scadea sansele de a induce si alte familii in eroare si de face aceleasi lucruri si altor puiuti.
Numai bine Alexiei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anutze spune:

Chestia cu caftitul se intampla cam de 2 saptamani -o luase razna- pana atunci din punctul asta de vedere era ok. Doamna era nemultumita de bani 4 mil/luna , atentii de sarbatori,de ziua ei. Probabil cucoana dorea jumatate din salariul meu, nu?
Alexia este ok, ne-am hotarat sa o dam la gradinita, unde este foarte fericita, nu a avut nici o problema de acomodare, in prima zi mi-a spus ca mai ramane acolo sa vin mai tarziu!
A intrebat de Maia dar ne-am descurcat... ce sa spun pana acum putin timp totul a fost ok, Alexia ii spunea foarte des "Maia te iubesc"!

Eu sper ca agentiile vor lua in considerare scrisoarea mea, daca nu... am facut ce mi-a stat in puteri. Sa o dau in judecata... Alexia este bine,echilibrata, cu hachitele specifice varstei, nu este marcata in nici un fel- Maia ii dadea peste fund sau peste maini cand nu era "cuminte"(asa mi-a aratat Alexia) dar si asta este prea mult!Prima data mi-a spus ca i-a dat si peste fata si umar dar nu sunt sigura. Oricum faptul este consumat..
Ideea este ca oricata incredere a-ti avea in persoanele care au grija de copii vostri, trebuie sa le controlati si sa aveti grija la reactiile copiilor.

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Acum 2-3 saptamani m-am confruntat si eu cu o problema asemanatoare. Bona pe care o ridicasem in slavi m-a trantit la pamant intr-o fractiune de secunda.
Eu propun sa facem un BLACK LIST ca la cazinouri. Cum calca una stramb cum o dam in fapt cu nume, prenume, data si locul nasterii, precum si domiciliul. In cativa ani putem face o baza de date destul de consistenta de care mai mult ca sigur vor benefici alti parinti, dar cel putin facem ceva.
Eu pe a mea inca nu am dat-o afara. O urmaresc intens, iar la prima abatere zboara si jur ca nu o las sa se mai angajeze nicaieri, chit ca stau si o urmaresc in fata blocului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Nu dati cu rosii sau cu parul, dar sincer, mi se pare ca exagerati. Singura problema pe care o vad in comportamentul femeii e ca nu v-a spus unde pleaca cu copilul. Dar probabil ca i-a fost frica de reactia voastra.

Vecina care sta cu fetele mele are dreptul sa se poarte cu ele exact ca o bunica. Iar daca sunt obraznice, nu ma deranjeaza sa le dea cate o palmuta la fund. Hai sa fim serioase, nu cred ca a molestat copilul!
Iar dusul la psiholog, cum a sugerat cineva, ar fi necesar numai pentru ca i-a disparut o persoana pe care o iubea si cu care se intelegea foarte bine. Copiii reactioneaza greu la schimbarile bonelor, in general la schimbarea persoanei care ii ingrijeste.

Fetele mele pleaca cu vecinii la piata, la doctor, la copiii lor, la tara si nu mi se pare nici o problema. Si sunt mult mai legate de ei decat de bunicii naturali.

Cred ca era o solutie sa-i explici clar ce te deranjeaza la comportamentul ei si lucrurile poate evoluau altfel.

Mersul la gradinita este necesar (nu stiu ce varsta are fetita), dar acolo nu va mai gasi apropierea sufleteasca pe care a avut-o fata de bona ei.

Mi-am spus parerea, no offence!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Geut, sincer, mie nu mi se pare ca exagereaza deloc! Eu nu permit nimanui sa-l atinga pe Alex. Am mutat de la gradinita copilul, din cauza de lovit peste fata sau picioare sau de neglijenta. Si apoi ce facem, invatam copilul sa asculte numai de frica? Azi i se da o palma, maine doua, apoi se da cu batul...unde ajungem? Mie nu mi se pare normal sa ti se atinga copilul nici macar cu o palmuta! Iar atata timp cat platesti bona, aceasta este OBLIGATA sa respecte programul copilului. Daca acel copil are program de joaca cu copilul in parc, apoi asta sa faca! Nu o platesti ca sa-si rezolve problemele ei! Cand intervine ceva, de acord, iti spune, isi rezolva problemele si gata. Dar sa nu faca din asta un obicei!
Parerea mea: nu se exagereaza. Si DA, faceti "Black list"-ul ala, ca sa beneficieze si alti parinti de el, sa nu fie nevoiti sa treaca si ei prin situatii similare.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anutze spune:

Geut,

Cand a avut nevoie sa plece cu copilul si mi-a spus nu a fost nici o problema.
Problema a fost ca s-a dus cu ea fara ca eu sa stiu si i-a spus copilului sa nu spuna nimic.
Chestia cu batutul m-a deranjat, pt eu nu i-am permis sa dea in copil.. Este una sa-i dai peste mana (sau la fund) simbolic si alta este sa-mi spuna alte bone ca i-a dat peste maini sau la fund pt ca ea nu putea discuta cu cine dorea - iar copilul trebuia sa stea nemiscat langa ea!
Si sa spui copilului cand vrea sa faca pipi in parc: "esti o umflata sa te tina mata"...doar pt ca te-ai saturat de munca ..sau vrei bani mai multi... deja ai o problema!

http://community.webshots.com/user/anutze

ps Alexia are 2.9 ani

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Pai daca am ajuns ca in fisa postului unei bone sa specificam in mod explicit: NU URLATI LA COPIL, NU LOVITI SAU NU ZGALTAITI COPILUL e grav. Si, da si eu am acelasi sfat : supravegeati-va bonele cat puteti de des. Nici o masura de precautie nu e prea mult.

Mergi la inceput