Cat conteaza banii intr-o casnicie?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by Eliza5

Din punctul meu de vedere banii devin o problema in casnicie daca sunt prea putini sau daca sunt prea multi.


sunt de acord cu prima parte dar nu si cu a doua. Daca sunt prea putini bani, oamenii sunt stresati, se gandesc prea mult la ziua de maine, simt nesiguranta, si asta afecteaza relatia. Cunosc si eu cupluri care se cearta pentru bani desi au mai mult decat le trebuie dar nu cred ca este o regula. La cuplurile cu vechime si cu stare materiala buna si foarte buna la care nu exista probleme cu banii, am observat urmatorul aranjament: in general el este cel care aduce mai multi bani in casa, ea este cea care are grija de finante. Daca in relatia respectiva exista incredere si responsabilitate nu vad de ce ar fi probleme. El are incredere ca ea nu cheltuie aiurea (sau nu o face foarte des ) iar ea isi ia in serios rolul si nu ii da lui motive sa fie nemultumit. Secretul sta in organizare, cei 2 discuta si ajung la concluzia ca o anumita suma este necesara pentru o saptamana sau o luna, suma asta include mancare, facturi, haine, alte nevoi ale familiei, iesiri in oras,+ o suma pentru cheltuieli neasteptate. Banii astia ii pot pune intr-un cont iar restul banilor merg in alt/alte conturi. In felul asta este mult mai usor sa te controlezi cand mergi la cumparaturi si economiile sunt la adapost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

DACa conteaza atit de mult banii intr-o casnicie si vreti sa fie cit de multi posibili ,dati si la saraci.MAi exact, vreau si yo
Se ofera cineva?


Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns debby spune:

Conteaza si nu putin, important e cum gestionezi problema. Daca o casnicie e bazata intr-adevar pe dragoste curata, e o problema ce intervine destul de des, dar care poate fi depasita.

Dialog deschis( comunicare), compromisuri si intelegere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Conteaza si as putea spune chiar foarte mult. Problema e ca multe persoane cind au putzini au mai multa umanitate, iar cind au destul de multzi isi pierd mintzile. Important e sa luptam si sa avem puterea de a nu ne schimba sentimentele fatza de cel de alaturi de noi, sa nu uitam ceea ce ne-a unit, indiferent de situatzia financiara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

"Conteaza si nu putin, important e cum gestionezi problema. Daca o casnicie e bazata intr-adevar pe dragoste curata, e o problema ce intervine destul de des, dar care poate fi depasita.

Dialog deschis( comunicare), compromisuri si intelegere"

De acord cu Debby!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns visator spune:

pentru cei care citesc in engleza si locuiesc in SUA/UK sau alte tari de unde pot cumpara carti prin www.amazon.com, recomand cu mare caldura cartea "Your Money or your Life" - Joe Dominguez&Vicky Robin(Banii tai sau viata ta?). Pe scurt ideile autorului sunt:
- felul cum banii ne influenteaza depinde nu de fapte obiective ci de perceptii (apropos de cei care se consuma de ceea ce au altii)
- pentru a "produce" ceea ce ne este necesar consumam energie si e important sa calculam cata energie consum pentru "bani". Degeaba castig gramada daca o mare parte a banilor se duc pe costuri de naveta, pe rate la banca pentru o locuinta scumpa conform noului statut, pe o masina care sa semene cu a colegilor si ceea ce e cel mai enervant, nu mai am o viata personala... Evident, e posibil sa faci bani si traind fericit si multumit, ideea insa este de a ne uita nu doar la bani ci si la efortul de a-i face.
- pentru a ne imbunatati relatia cu banii sunt propuse cateva teme de meditatie si o metoda tipic americaneasca de "how to" pentru a deveni independent financiar. Nu am folosit tot ce era in carte dar obisnuinta de a scrie pe ce dau banii si a analiza putin, ne-au ajutat foarte mult pe sotul meu si pe mine. De exemplu, in perioada in care stateam intr-un oras mare in Germania majoritatea banilor se duceau nu pe chirie si mancare ci pe "socializare" si transport pentru ca ne simteam foarte izolati. Incet in cet ne-am schimbat cercul de prieteni (mai usor cu nemtii si mai mult cu romani cu care sa iesim la un "pahar de vorba" si nu la un pahar de cocktail de min 7 euro).

Insa ceea ce a fost cel mai important a fost sa ne dam seama ca in casnicie fiecare vine cu o ideea diferita despre ce inseamna banii (in functie de influentele familiei si mediului / tarii din care vine) si cu cat discutam mai mult despre asta si incercam sa intelegem punctul de vedere al celuilalt, cu atat s-au rarit "discutiile" pe teme financiare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna ziua,
Ma bucur ca a aparut si acest subiect caci imi aduce aminte de trecut, un trecut in care am avut multe de suferit si trecut in care am invatat tot ce astazi sunt.
Provin dintr-o familie cu cinci copii in care de multe ori nu era paine pe masa si am cunoscut si timpuri in care bradul de creciun era cel mai frumos si plin din bloc.
Parinti mei au ajuns acum la divort si totul e banul.
Eu am familia mea acum sunt insarcinata si o duc destul de bune insa nu pot sa-i ajut.
Ceea ce pot sa spun cert este ca daca nu ar fi bani nu as avea o relatie asa de inplinita .
BANUL CONTEAZA FOARTE MULT
Desi sustinem sus si tare ca dragostea conteaza , ce e dragostea in momentul in care stomacul e gol ?

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michiyan spune:

Da, banii conteaza.Bunica mea spune mereu: dragostea trece prin stomac.Ei nu-ti garanteaza fericirea,dar aduc un plus,nu un minus acesteia.
Si sunt de acord ca cu cat ai mai mult, cu atat vrei mai mult,pentru ca asta este firea omului.Nevoile sunt intr-o crestere continua si mereu va fi ceva care sa ne stimuleze ,sa ne faca sa ne dorim mai multi bani.Cred ca banii dau o oarecare stabilitate unei relatii si un motiv in minus de cearta.Nu zic ca daca nu as avea bani nu as fi fericita ,dar sunt mai fericita ca-i am .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alesandra spune:

Conteaza...mai ales daca problema persista in timp, pentru ca, cred eu, incepi sa te saturi...nu poti face copii, nu poti avea o casa,nu-ti poti cumpara nimic, ai mereu grija zilei de maine...si ti se pare ca-i vina celuilalt pentru ca atunci cand erai la mama nu aveai astfel de probleme. Putini stau si se gandesc ca poate e vina lor ca nu sunt in stare sa castige atat cat doresc

Copilaria noastra a fost fericita chiar daca aveam multe lipsuri, (casniciile parintilor nostrii la fel)...dar nici tentatiile nu erau asa de mari... nu aveam ce manca pentru ca nici nu se gasea mare lucru, nu aveam blugi pentru ca nu existau...samd...habar n-aveam de patofii de la PRADA sau de make-upuri de la Lancome...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alesandra spune:

Alina Maria ...ai atins o coarda sensibila...spunand ca desi tu o duci bine nu-i poti ajuta pe parintii tai cu bani...

Eu ma simt atat de prost cand merg la restaurant si vad nota de plata de 100 de euro si ma gandesc ca mama are pensia atata...
Nu pot sa le trimit bani alor mei pentru ca ma simt prost sa-i spun lui ca as vrea sa renuntam la o cina la restaurant si sa le trimit lor...nu pot nici sa le trimit pe ascuns...si pe urma parintii lui ne fac cadouri destul de des si destul de valoroase ( si aceasta situatie imi da un sentiment ciudat...si nu stiu ce sa fac ).

Voi cum va simtiti? (daca mai este cineva in aceeasi situatie ca mine sau sunt doar eu si imaginatiile mele)

Mergi la inceput