Cat conteaza banii intr-o casnicie?
Raspunsuri - Pagina 3
oz spune:
Eu nu cred in povesti de genul: banii veniti fara munca iti strica fericirea, caracterul, etc. Cred ca exista mai multe categori de oameni cu bani, cei care au fost saraci si care au muncit din greu pentru fiecare banut, cei care au fost saraci si s-au trezit cu banii peste noapte si cei care s-au nascut intr-o familie unde au existat intotdeauna bani. Felul in care fiecare persoana/cuplu reactioneaza 'la bani' tine de istoria personala si de educatia pe care au primit-o vizavi de bani.
Cat despre mine, am primit mult spre foarte mult, apartament, masina, mobila, etc nu am crezut ca sunt mai cu mot pentru ca eu aveam asta la 18 de ani in timp ce majoritatea colegilor sperau sa le 'realizeze' dupa ani de munca si nici nu mi-a stricat casnicia. Am luat-o de la inceput in Australia si am avut perioade grele d.p.d.v. financiar, casnicia a avut de suferit, mai mult stres...mai putin sex dar fara probleme serioase. Apoi am inceput sa ne ridicam, nu ni s-a urcat la cap , suntem tot noi, tot impreuna, tot fericiti. Vom incerca sa dam cat mai mult copiilor. Nu cred ca banii singuri fac fericirea dar, daca vin cu educatia corespunzatoare pot sa ajute din greu.
oake spune:
Dar de ce doar in casnicie? Banii conteaza si cand esti singur...si nu vorbesc de bani f.multi.. ci de bani care sa-ti asigure un trai decent..
Eu provin dintr-o familie saraca, dar care a reusit sa ne asigure o copilarie fericita (eu cel putin asa mi-o aduc aminte). Cam de prin anul 4 de facultate am inceput sa-mi castig singura existenta... si chiar o existenta bunicica... mi s-a intamplat de vreo 2-3 ori sa raman in "pana" de bani pt. ca m-am intins mai mult decat mi-era plapuma.. si am intrat in panica... eram atat de obisnuita sa mananc o mancare buna la pranz (acasa, facuta de mama, nu neparat la restaurant) sa beau un suc natural, sa mai stiu eu ce... incat sa ma sperii ca nu mai pot face asta... ca toata criza dura 2-3 zile e partea a 2-a... dar uite ce mult conteaza banii...
Cand m-am casatorit aveam o stare materiala suficient de buna... un timp a trebuit sa impartim salariul meu la 2... si se mai intampla ca o zi-doua inainte de salar sa ne facem inventarul maruntisului... dar asta fara ca in timpul lunii sa facem rabat de la "mofturile" noastre (mofturi care de altfel intr-o societate normala sunt lucruri normale).
Chiar si acum, cand s-a inversat roata si tati aduce banii in casa (ca deh...eu aduc banii pt.intretinerea copilului) ne mai punem problema uneori ca nu ne ajung banii... in conditiile in care mancarea buna nu ne lipseste... bebe o duce mai bine decat 90% dintre copiii de varsta lui... eu merg cu taxi-ul de vreo 10 ani buni... mai imi intretin si mama...uneori si fratele mai mic ...
Insa niciodata nu ne-am certat pe tema banilor...dimpotriva... lipsa temporara a banilor ne motiveaza sa castigam si mai multi...
Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza
http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad
Donia spune:
Eu am auzit prea multe discutii in familiile rudelor si prietenilor, toate pornind de la bani. Asa ca, necasatorita fiind, mi-am propus sa nu fie niciodata banul motiv de cearta in casnicia mea. Am avut momente grele in primii ani de casnicie, tin minte ca luni in sir am mancat paine cu gem (de atunci urasc gemul de prune) si cate o supa chioara, dar eram foarte fericiti, faceam haz de necaz si pretuiam timpul petrecut impreuna. Din fericire, in perioada aia nu aveam nici televizor, asa ca ne-am facut obiceiul de a discuta pe orice tema, oricat, obicei pe care il avem si azi. Asa ca desi nu ne permiteam multe in primii ani ai casniciei, perioada aia ne-a consolidat familia mai mult decat ar fi facut-o concediile scumpe sau mesele bogate. Si, multumesc lui Dumnezeu, am fost sanatosi, asa ca le-am putut duce pe toate.
Hai sa va povestesc o intamplare din perioada cu gem de prune. Primisem de la o "pomana porcului" niste carne (minunate traditiile astea!) si am asteptat week-end-ul, sa ne putem savura friptura din plin. Cat timp am facut friptura am pazit-o amandoi, bucurandu-ne la gandul festinului. De fapt erau doua felii de carne, nici prea mari, nici prea mici. Imediat ce am scos friptura in farfurie au sunat la usa niste prieteni. I-am poftit inauntru si am revenit in bucatarie sa ne sfatuim ce sa facem. Eram morti de foame si de pofta, cu sucul gastric pana in gat. Nu ne lasa inima sa impartim friptura cu musafirii, dar nici nu ne simteam in stare sa mai asteptam, asa ca pana la urma i-am poftit si pe ei la masa. Nu ne-am saturat, bineinteles, ne-am scuzat ca nu am putut "produce" mai mult, dar prietenii nostri au spus sa stam linistiti, ca ei oricum erau invitati la masa la o friptura de caprioara. Flamanzi, pofticiosi si cu un nod in gat le-am urat distractie placuta in continuare, si pana in ziua de azi ne distram cand ne aducem aminte de intamplarea asta.
alexa spune:
Banii nu aduc fericirea, dar daca nu ii ai tot nefericit esti!
In rest sunt de acord cu tot ce s-a scris.
mariaangeli_que spune:
Ca si Ocebine,eu nu cred ca trebuie sa imi pierd timpul cu ce si-a mai cumparat X,sau ce salar are Y,incerc sa imi grijesc bani acum cand ii am ca Doamne greu a mai fost pe vremea cand ,nu ne cunostea nimeni,si noi ca si Donia,am avut perioade "grele"din punct de vedere financiar ,dar eram uniti si am incercat mereu sa nu facem din asta o problema mai ales ca aceasta "lipsa"nu era din vina noastra,de ce sa ma sfadesc cu barbatul ca salarul pe economie e de 3000000 lei?,ma sfadesc cu el daca castiga zece milioane si ii strica cu prieteni,dar atunci cand vezi ca lucra din suflet pt.casa si familie nu pot sa fac altceva dacit sa-l respect,
aalexia spune:
Pe mine lipsa banilor ma face trista si confuza ...si de aici reactii in lant....cu asta cred ca am spus totul.
MLDiana spune:
Cit conteaza banii intr-o casnicie?Atit de mult cit vrei tu sa conteze.
Lidia ,Tiara si David D.
acina spune:
Sigur ca sunt importanti.
E f greu sa mentii fericirea, bucuria intr-o familie cand membri ei se gandesc " vai ce mancam maine?".
Nu e nevoie de f multi bani pt a fi fericit ci doar de strictul necesar unei vieti decente.
" Si maine e o zi "
Anca
Eliza5 spune:
Din punctul meu de vedere banii devin o problema in casnicie daca sunt prea putini sau daca sunt prea multi.
Daca un cuplu are atatia bani incat sa traiasca decent e perfect.
Daca sunt prea putini apar discutii din cauza frustrarilor iar daca sunt prea multi apar discutii in legatura cu modalitatea cea mai potrivita de cheltuire a lor.. In plus eu cred ca prea multi bani ajung sa iti deformeze simtul realitatii si iti strica relatiile cu oamenii.
Eliza - 22 saptamani
DPN 24 noiembrie - Dr. Anca - Municipal