Cat conteaza banii intr-o casnicie?
Raspunsuri - Pagina 2
ocebine spune:
Poate nu ma credeti dar ce are altul pe mine ma lasa complet rece. Nu am nici cel mai mic interes fata de achizitiile altora.
Cumnatul meu (fratele sotului) si prietena lui sint pur si simplu consumati de ce are X si Y. Tot timpul se fac comparatii, sa fie cu un pas inaintea prietenilor iar mie mi se pare extraordinar de obositor si inutil. Intodeauna va fii unul cu mai mult decit tine (inafara de Gates....dar si el este complet bulversat de griji sa se mentina acolo).
Nu zic nici sa fii sarac ca un calugar, dar sa faci pentru sufletul tau, nu pentru a impresiona pe Gheorghita. Lucrul care il cumperi sa-ti placa cu adevarat.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg
cami30 spune:
eh si din nefericire lucrul scump in romani nu mai este neaparat si de calitate.
Aici unde locuiesc eu ( o minunata parte a tzarii, nu spun care) daca tragi un partz si zici ca e la moda sa tzi-l miroase cineva...atunci sa stii ca o sa se faca coada la fundul tau.
cami
Laura Takacs spune:
Nu vreau sa spun ca nu conteaza, ar fii o minciuna. Oare nu vrem toti sa ne fie mai bine in viata, nu speram la mai mult? Nu ma refer la dorinta de-a avea ce are X sau Y, ci pur si simplu de-a te realiza ca om, de-a oferi familiei o viata comfortabila. Evident, banii nu sunt totul. Poti fii fericit si cu mai putin, dar deja cand esti sarac nu e o fericire.
bebitzu spune:
daca banii sunt facuti din munca cinstita si nu vin peste noapte, stii sa apreciezi orice lucru cat de marunt ar fi el si asta inseamna ca banul nu primeaza in fata altor valori.
daca banii vin peste noapte (mostenire, parinti, nasi bogati, etc...) atunci tot ce inseamna valori morale dispar, cred ca devenim snobi si atunci nu mai putem trai fara ei.
Nicoleta
aniella spune:
interesant subiect ce ii drept... oricat as uri faptul ca banii chiar conteaza este realitatea...intr-o relatie de hai sa ii zicem prietenie nu prea conteaza...conteaza cand ai o familie,,,cand vezi ca ai vrea sa ii oferi copilului tau mult mai mult si nu poti...cand vine copilul si iti spune mami uite ce are prietenul meu eu de ce nu pot sa am?....atunci devine cam dureros...
cu prietenie si respect
aniella
A_Iulia spune:
Aniela, dar nu-i corect...sa stii ca nu banii aduc adevarata valoare intr-o familie...sigur ca te doare sufletul cand nu poti sa-i iei copilului ce are prietenul lui, dar oricati bani ai avea mereu se va gasi un "prieten" sa aiba mai mult...
Copiii pana la urma inteleg. Durerea e la noi, nu la ei. Nu inseamna ca daca nu-i luam ceva copilului inseamna ca-l iubim mai putin, sau ca el o sa ne iubeasca mai putin.
Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004
buli spune:
conteaza, cum sa nu.
nu sint cei mai importanti.
vin dupa dragoste, respect, morala, buna crestere, toleranta, dar sint buni pentru ca ne ajuta sa ne indeplinim unele dorinte. si sa ne facem viata un pic mai buna.
Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)
http://community.webshots.com/user/ancutza124
Bubbles spune:
Ma consider o fericita ca nu am avut parte de mosteniri si bani veniti pe degeaba, si nici nu vad de unde as avea si pe viitor.
In urma cu ceva ani, nu imi permiteam sa le cer parintilor bani nici pentru o inghetata, eventual ma rugam de mama sa ne faca ea cite ceva dulce, cind venea din tura, de la serviciu.
Am avut o copilarie foarte fericita, dar intr-un mediu modest si acum ma bucur mult c-a fost sa fie asa, deoarece am invatat sa apreciez mult mai bine ce inseamna sa inveti, sa muncesti si sa ai rezultate.
Si, cel mai bine, s-a intimplat mereu sa am ceea ce mi-am dorit, dupa o vreme. Dar, de multe ori, nu a fost vorba de lucruri materiale.
Sotul meu este total dezinteresat de citi bani sunt in cont, etc., niciodata nu am avut o astfel de discutie, de fapt niciodata nu discutam despre bani in general. Ne bucuram ca suntem sanatosi, ne iubim, si... Slava Domnului, aici avem tot ce este normal pentru o familie, ne permitem vacante, tot ce ne dorim, si nu ne punem intrebari despre ce vom minca zilele urmatoare.
Cu tristete vad insa ce se intimpla in atitea alte familii unde "banu' conteaza", exista diferente pentru ca unul aduce mai mult in casa fata de celalalt, se fac reprosuri, apar invidii si rautati, partenerii nu mai formeaza o echipa, ci concureaza unul impotriva celuilalt, pina ajung la divort (mai ales aici, unde independenta financiara este facila).
sinzi_ana spune:
Da, dar ce sa spunem de familiile care au un copil bolnav si nu au bani sa il opereze, sunt atatea cazuri disperate si pe site!!!!
Ei ti-ar spune cu mana pe inima ca BANII ADUC FERICIREA!!!
In unele cazuri poti sa iti cumperi sanatatea...si daca ai sanatate esti fericit...cu sau fara bani...
Deci e foarte complexa intrebarea...
Ceva de genul:
ai bani dar nu ai sanatate=nu esti fericit
nu ai bani nu ai nici sanatate=nu esti fericit
nu ai bani, ai sanatate=50% sanse sa fii fericit
ai bani, ai sanatate=90% fericit
Corect?
DEci ca o concluzie banii cumpara fericirea!!!
Sinzi si David