In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 6-a)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"Cand a vazut Isus noroadele, S-a suit pe munte..." Matei 5:1

In acest verset, nu se spune ca la vederea multimilor, Isus a mers in mijlocul lor, i-a vindecat sau i-a invatat. Au fost ocazii in care a facut aceste lucruri. Insa de data aceasta, inainte de a merge la ei, s-a urcat pe munte. Inainte de a lucra cu multimile, si-a extras taria de la Tatal Sau. N-ai invatat inca sa faci acest lucru?
Inainte de a te lasa prins de fervoarea zilei, fa-ti timp pentru a urca pe "varful sacru". Care este acela? Este un loc al stabilitatii in aceasta lume superficiala - in care privelistea nu este obstructionata si ritmul frenetic al cotidianului ramane in urma. Acolo vei castiga perspectiva care vine doar in prezenta Lui. Acolo Isus iti va reaminti ca nimic din ceea ce vei infrunta azi nu a fost rezolvat deja de El. Este usor sa-i recunosti pe cei care au fost deja pe "varful sacru". Zbuciumul lor nu este diferit de al tau. Poate ca problemele lor sunt mai mari. Insa au o pace interioara care nu poate fi "sparta" de problemele familiale, de sanatate sau financiare.
Poti indura greutatile cu eleganta cand stii ca varful se afla doar la o rugaciune distanta. Isus a spus: "Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna". (Matei 11:28). Ia azi o pauza. Lasa totul deoparte o vreme si urmeaza-L pe cararea ce duce spre "varful sacru". Daca vei face asta, te vei intoarce o alta persoana!

Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clara Maria spune:

Va rog frumos, daca o are cineva, dati-mi si mie rugaciunea "Doamne Iisuse". Multumesc frumos.

Mergi la inceput

"...El face semne si minuni...E a izbavit pe Daniel din ghearele leilor!" (Daniel 6:27)

Cum sa faci fata "gropilor"

Sarah Utterbach scria: "Au existat momente cand am vrut ca Dumnezeu sa ma salveze din anumite gropi, dar El nu a facut-o. De ce? Pentru ca El a vrut sa invat ca harul Lui imi era de ajuns si atunci cand ma aflam in groapa, ca El imi putea da pace in prezenta dusmanilor mei."
Intrebarea nu este: "Ce face Dumnezeu atunci cand totul in jurul meu se destrama?", ci: " Ce voi face eu?". Poate ca nu pot sa inving leii, dar nici nu trebuie - aceasta este slujba lui Dumnezeu! Asculta: "Dumnezeul meu mi-a trimis pe ingerul Sau si a inchis gura leilor...pentru ca am fost gasit nevinovat inaintea Lui!" (Daniel 6:22)
Poate ca nu voi putea sa opresc legislatia, imprejurarile sau oamenii sa actioneze impotriva mea, dar la fel ca Daniel, apelez la Dumnezeu. Asculta din nou: "(Daniel) ...de trei ori pe zi ingenunchea si se ruga" (Daniel 6:10). Nu te mai obosi luptand singur impotriva conditiilor nefavorabile si a dusmanilor - sunt prea multi! Bazeaza-te doar pe Dumnezeu si pastreaza-te neprihanit in fata cuzatiilor facute de cei gelosi sau de cei carora le aste teama din cauza pozitiei tale fata de Dumnezeu si fata de oameni.
Nu uita, Dumnezeu nu l-a salvat pe Daniel din groapa; El doar l-a protejat de puterea dusmanului care se manifesta acolo. Leii erau inca acolo, asteptand urmatoarea victima, atunci cand Daniel a fost scos din groapa; dar ei nu au avut nici o putere asupra lui - si ei nu au nici o putere nici asupra ta!
Dupa acest episod, Daniel a continuat sa prospere, si exact aceasta planifica Dumnezeu si pentru tine - bucura-te, deci! Acesta este Cuvantul Lui de astazi si pentru tine!

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Incepeti ziua de azi cu inimile pline de iubire, bucurie si recunostinta; bucurati-va ca traiti, ca faceti ceea ce faceti si sunteti acolo unde sunteti; contemplati perfectiunea zilei care incepe. Fericiti sunt cei care pot sa vada frumusetea, bucuria si armonia in tot ce-i inconjoara si pot s-o aprecieze din plin! Fericiti sunt cei care Ma recunosc pe Mine in toate si in toti si inalta multumiri pentru darurile Mele ! Bucuria e ca o piatra aruncata intr-un lac: ea formeaza valurile care se desfac in cercuri din ce in ce mai mari, pana ajung la malul apei si apoi se intorc spre centru, raspandind bucurie de jur imprejurul lor. Iubirea e ca un balsam care vindeca toate ranile, toate loviturile, toate durerile; iubiti mereu, cu Iubirea Mea, iubiti si ce e vrednic si ce pare nevrednic de iubire; iubiti-i si pe aceia care nu stiu ce e iubirea, iubiti-i si pe asa numitii dusmani. Cand inima voastra va fi plina de iubire, nu veti mai avea dusmani. Iubirea este temelia vietii spirituale!

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiT spune:

Cand vedem cum asupra noastra se arunca dusmanul si ne simtim fara putere si fara ajutor sa nu uitam nici un moment ca Dumnezeu este langa noi. El asteapta cu nerabdare sa ne sara in ajutor fiindca ne iubeste foarte mult.
De cele mai multe ori frica si teama aduc dupa sine descurajarea, intristarea in inimile acelora care incearca sa rezolve totul prin propriile puteri. Dar cei care se incred in Domnul isi inalta privirea catre El si striga cu glas tare catre Domnul Domnilor.
Daca am urma exemplul lui Iosafat care s-a aruncat cu fata la pamant inaintea Domnului, cand el si poporul lui au fost amenintati de fiii lui Moab si de fiii lui Amon cu razboiul, am auzi si noi glasul Domnului(2 Cronici 20:15) care ne va spune sa nu ne temem si sa nu ne inspaimantam caci El este cu noi, pentru ca El va lupta pentru noi impotriva acelora care ne ameninta sufletele.
Sa nu ne pierdem niciodata speranta in Domnul caci speranta in Domnul aduce intotdeauna ajutor de la Domnul.
Fie ca in toate zilele vietii noastre increderea si nadejdea in Dumnezeu sa nu se clatine si sa ramanem tari in credinta pentru ca harul Domnului nostru drag sa nu se indeparteze de la noi si astfel Numele Lui va fi slavit in veci.

Va doresc o zi plina de Binecuvantari Ceresti.

Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html

Mergi la inceput

Spui ca vei face multe in anii care vin, dar astazi ce ai facut?
Planuiesti sa daruiesti bogatia ta , candva, dar cat ai dat astazi?
Visezi sa vindeci inimi frante si sa stergi lacrimi, sa aduci speranta si sa alungi frica, sa porti Cuvantul Sau la marginile pamantului, dar astazi ce ai facut?
Spui ca vei fi bun- peste o vreme, dar astazi cum ai fost?
Cei singuri si suferinzi asteapta zambetul tau, ai promis sa le luminezi calea; scopul tau este sa dai adevarului si credintei o dimensiune mai profunda, sa duci dragostea Sa in toate zarile, dar astazi ce ai facut?
Planuiesti sa culegi roade bogate, dar astazi ce ai semanat?
Planuiesti sa cladesti palate in ceruri, dar astazi ce ai zidit?
Este frumos sa visezi la cele ce vor fi, dar acum si aici ti-ai indeplinit chemarea?
(Bob Gass)

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Deschideti bine ochii si fiti mereu atenti. Observati mana Mea in tot ce se intampla si multumiti mereu pentru toate! Daca nu sunteti atenti puteti sa pierdeti atatea lucruri care se petrec aici in fata voastra sau chiar inlauntrul vostru. Multi oameni trec prin viata orbi la splendorile din jurul lor, orbi la minunile naturii si astfel le scapa miracolul vietii. Cand va dati seama de frumusete, armonie, pace si seninatate in lucrurile marunte din jurul vostru, veti vedea ca aceasta capacitate a voastra va creste din ce in ce, pana cand toata viata va fi pentru voi o tara a minunilor prin care veti trece ca niste copii cu ochii larg deschisi catre tot ce se intampla. Va veti astepta mereu la cele mai stralucite lucruri si prin aceasta le veti ajuta sa se realizeze. Nu va mai exista nici un moment monoton in viata voastra. Nu considerati ca ceva vi se cuvine, dar multumiti pentru tot. Gratitudinea tine usa larg deschisa, ca tot mai multe minuni sa intre in viata voastra, deci nu uitati niciodata sa multumiti!

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Accepta unitatea cu intreaga viata; accepta unitatea cu Mine; nu te retrage cu timiditate spunand ca nu esti vrednic sa fii unit cu Mine ! Sentimentul ca sunt nevrednici i-a indepartat pe oameni de Mine, Creatorul lor. Tocmai acest sentiment al nevredniciei e cauza izolarii lor, caci prea multa vreme li s-a tot spus ca sunt niste pacatosi mizerabili si nu sunt vrednici sa se apropie de Mine. Prea multa vreme s-au tot departat de Mine si s-au izolat, pana cand au ajuns sa nici nu mai cunoasca, sa nu-si mai dea seama ca Eu sunt in voi. Alunga pentru totdeauna aceste false concepte despre Mine! Eu sunt iubire. Eu sunt in sufletul tau. Primeste cu bucurie si uimire unitatea noastra! Accept-o cu simplitatea unui copil mic si nu-ti pierde timpul si energia incercand s-o scoti din mintea ta! Daca incerci sa abordezi viata pe cale intelectuala, iti pierzi prea mult timp si nu-i mai poti vedea simplitatea. Caile Mele sunt simple; inceteaza sa le mai complici!

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mia_tincu@yahoo.com spune:

De multe ori, in tumultul vietii de zi cu zi, uitam de Dumnezeu si ne amintim numai cind vrem sa ne ajute.Incerc macar sa-i multumesc in fiecare seara ininte de culcare pt. toate cite mi Le da, si pt, ca are grija de cei din jurul meu,care nu uita niciodata sa ma iubeasca, si nici eu pe ei.
Multumesc pt...aducere aminte...

Mergi la inceput

"...as dori sa ma mut si sa fiu impreuna cu Hristos, caci ar fi cu mult mai bine." (Filipeni 1:23)

Casa ta cereasca

Imagineaza-ti ca te afli la bordul unui avion, plecand spre vacanta ta de vis, iar pilotul iti spune: "Bine ati venit la bord! Dupa decolare, vom servi o masa minunata si vom face tot ce ne sta in putinta ca sa va bucurati de zbor. Totusi, trebuie sa va spun ceva: nu avem nici o destinatie! Ati auzit bine: vom continua sa zburam pana ce se va termina combustibilul si apoi vom cadea in ocean..."
Indiferent cat de minunata ar fi calatoria asta, ce rost ar mai avea daca nu avem nici o destinatie? Biblia ne spune: "Daca numai pentru viata aceasta ne-am pus nadejdea in Dumnezeu , suntem cei mai nenorociti dintre oameni!" (1 Corinteni 15:19) Slava DOmnului insa ca exista mai mult de atat! Se numeste "cer" sau "rai " si este cu mult mai bun decat orice ai cunoscut vreodata in aceasta lume...
Daca te intrebi ce vom face acolo, Biblia ne spune ca Ii vom sluji Domnului intreaga vesnicie. Nu va trebui neaparat sa canti la harpa, sa porti aureola sau un costum lung de lana si sa fii pus pe un nor pentru a sta acolo pentru totdeauna. Nu, tu ii vei sluji Domnului in mod activ, printr-o mie de posibilitati diferite. Gandeste-te la aceasta! Fara criza varstei mijlocii, fara stress, fara pozitii sau situatii injositoare, fara epuizare. Pe pamant noi cadem, obosim, devenim frustrati si motivele noastre sunt de multe ori confuze sau amestecate. Dar acolo nu!
Te poti imagina slujindu-l pe Acela pe care Il iubesti cu o dragoste perfecta, pentru ca Él te-a iubit intai, facand astfel lucrul care iti place cel mai mult si inca intr-un trup energizat pentru totdeauna? Acela este cerul! Dar fericirea deplina va fi aceea de a-L vedea pe Isus fatza in fatza. Asculta: "Dar eu, in nevinovatia mea, voi vedea fata Ta; cum ma voi trezi, ma voi satura de chipul Tau." (Psalmul 17:15)
Cat de minunat va fi! Si pentru tine?...

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput