Intre zambet si suspin (partea a 2-a)
Raspunsuri - Pagina 2
Arhistefy spune:
Un om batran si foarte bogat il vizita intr-o zi pe rabin ca sa-i ceara un leac pentru nefericire si singuratate. Rabinul l-a luat de mana si l-a dus la fereastra. "Ce vezi?" l-a intrebat el. "Vad barbati femei si copii umbland pe strada." Rabinul il lua iarasi de mana si-l conduse in fata oglinzii. "Acum ce vezi?" zise el. "Vad mutra mea acra", raspunse batranul. "Intelegi?", cauta sa-i explice rabinul, "si fereastra si oglinda sunt facute din sticla. Oglinda are insa un strat foarte subtire de argint pe ea si, de indata ce apare argintul, nu-i mai poti vedea pe ceilalti, ci te vezi doar pe tine insuti."
Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Cele patru legaminte
1. FITI IMPECABILI IN TOT CEEA CE SPUNETI
Rostiti numai adevarul. Spuneti numai ceea ce ganditi. Nu folositi
cuvintele pentru a va critica pe sine sau pentru a-i barfi pe cei din
jur. Folositi-va de puterea cuvantului pentru a raspandi adevarul si
iubirea in lume.
2. NU LUATI NIMIC LA MODUL PERSONAL
Nimic din ceea ce fac altii nu vi se datoreaza. Cuvintele si
actiunile celor din jur sunt doar o proiectie a propriei lor
realitati, a visului lor personal. Daca va veti imuniza in fata
opiniilor si a actiunilor celorlalti oameni, veti evita foarte multa
suferinta inutila.
3. NU FACETI PRESUPUNERI INUTILE
Descoperiti curajul de a pune intrebari si de a exprima ceea ce
doriti cu adevarat. Comunicati cat mai clar cu putinta cu ceilalti
oameni, pentru a evita astfel neintelegerile, tristetea si
suferintele inutile. Acest legamant este suficient in sine pentru a
va transforma radical viata.
4. FACETI INTOTDEAUNA TOT CE VA STA IN PUTERE
Potentialul maxim al omului se schimba in fiecare moment; de pilda,
intr-un fel veti actiona atunci cand sunteti sanatos si in alt fel
atunci cand sunteti bolnav. Indiferent de circumstante, faceti
intotdeauna tot ceea ce va sta in putere si veti evita astfel auto-
acuzatiile, abuzul de sine si regretele.
= DON MIGUEL RUIZ =
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Am vazut pe strada un copil gol, inghetat si flamand. M-am suparat si i-am strigat lui Dumnezeu:
-De ce permiti acest lucru? De ce nu faci nimic?
Dumnezeu nu mi-a raspuns. In aceeasi noapte, cand ma asteptam mai putin, mi-a raspuns: „Am facut ceva: te-am creat pe tine”.
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Despre iubire
Cand iubirea va face semn,urmati-i indemnul,chiar daca drumurile-i sunt grele si prapastioase,
Si cand aripile-i va cuprind,supuneti-va ei,
Chiar daca sabia ascunsa in penaju-i v-ar putea rani,
Iar cand va vorbeste,dati-i crezare,
Chiar daca vocea-i ar putea sa va sfarme
visurile,asemeni vantului de miazanoapte care va pustieste gradinile.
Fiindca,precum iubirea va incununa,ea trebuie sa va si crucifice.Precum va face sa cresteti,ea trebuie sa va si reteze uscaciunile.
Iubirea nu se daruie decat pe sine si nu ia decat de la sine.
Iubirea nu stapaneste si nu vrea sa fie stapanita;fiindca iubirii ii e de-ajuns iubirea.
Iubirea nu are nici o alta dorinta decat aceea de a se implini.
Dar daca iubesti si trebuie sa ai dorinte,fie ca acestea sa fie:
Sa te topesti si sa devii izvor ce susurul in noapte-si canta;
Sa cunosti durerea prea marii duiosii;
Sa fii ranit de intelegerea iubirii,sa sangerezi de bunavoie si bucurandu-te...sa te trezesti in zori cu inima inaripata si sa inalti multumire pentru inca o zi de iubire;
Sa te odihnesti la ceasul amiezii si sa cugeti la extazul iubirii;
Sa te intorci impacat acasa la ora amurgului si-apoi sa dormi...inaltand in inima o ruga pentru cel iubit,
iar pe buze un cantec de lauda.'
(Profetul-K.Gibran)
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Despre cuvant
'Vorbiti atunci cand incetati a mai avea pace cu propriile ganduri;cand nu mai puteti ramane in singuratatea inimii,viata vi se muta pe buze,iar sunetele sunt un divertisment spre trecerea timpului.
Si,de cele mai multe ori,in discursurile voastre,gandirea va este pe jumatate ucisa,
fiindca gandirea este o pasare a inaltimilor,care,in colivia cuvintelor,izbuteste doar sa-si desfasoare aripile,dar nu poate zbura.
Unii din voi,din teama de a fi singuri,cauta tovarasia vorbaretilor.Tacerea singuratatii le dezvaluie acestora eul lor in toata goliciunea lui si ar dori sa fuga de ei insisi.
Unii din voi vorbesc si,fara sa stie si fara premeditare,dau la iveala un adevar pe care ei insisi nu-l inteleg.
Mai sunt altii care pastreaza in ei adevarul,insa nu-l dau pe seama cuvintelor;in firea acestora,spiritul salasluieste in ritmul tacerii.
Cand iti intalnesti prietenul pe marginea drumului ori in targ,fie ca spiritul sa-ti anime buzele si sa-ti calauzeasca limba,
fie ca vocea-i prin vocea ta sa graiasca auzului firii sale;
Numai astfel sufletul tau va pastra adevarul inimii tale....'
(Profetul-K.Gibran)
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
"Viata ta e un dans. Ea nu este nici buna, nici rea. E o miscare, un continuum.
Alegerea ta este una simpla: poti dansa sau nu. Decizia de a nu dansa nu te va scoate de pe ringul de dans. Dansul va continua in jurul tau.
Dansul va continua si tu esti parte din el."
(Iubire Fara Conditii)
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
3 Retete pentru Fericire
1. CERE CEEA CE VREI - DAR NU EMITE PRETENTII
Sa ceri ceea ce vrei, fara sa pretinzi, inseamna sa incetezi de a mai
face aluzii la ceea ce vrei. Inseamna sa nu te mai exprimi atat de
complicat, incat oamenii sa fie obligati sa ghiceasca ceea ce vrei.
Inseamna sa nu mai afisezi o proasta dispozitie, sperand ca cineva o
sa te intrebe ce s-a intamplat.
2. ACCEPTA - PENTRU MOMENT - ORICE SE INTAMPLA
Va trebui sa te inveti sa iei degetul de pe butonul de alarma din
mintea ta, cel care te tine intr-o permanenta incordare launtrica.
Va trebui sa inveti sa accepti "inacceptabilul".
Va trebui sa ierti "ceea ce e de neiertat".
Va trebui sa iubesti "ceea ce e de neiubit".
O mare parte din suferinta umana este provocata de mintea care se
simte jignita de ceea ce se intampla. Nu trebuie sa reactionezi la
NIMIC, simtindu-te jignit.
Poti sa inveti sa te ierti pe tine - si pe ceilalti.
3. EMITE TOT MAI MULTA IUBIRE - CHIAR DACA NU OBTII CEEA CE VREI
Fiecare inima are rezerve nelimitate de iubire - fie ca le foloseste,
fie ca nu.
Toate conditiile pe care le pui atunci cand iubesti, arata ca, de
fapt, nu iubesti.
Iubesti pe cineva deoarece el sau ea exista. Acesta este singurul
motiv.
(Ken Keyes & Penny Keyes)
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Doi copii se jucau pe dealul din spatele casei, cand au observat ca soarele era aproape de asfintit.
"Ai vazut cat de mult s-a miscat soarele pe cer?", a spus unul dintre copii. "Cand am început sa ne jucam, era aproape deasupra capetelor noastre. Acum este gata sa apuna".
"Taticu mi-a spus ca nu soarele se misca, ci Pamantul", a raspuns cel de-al doilea baietas.
Primul a clatinat neîncrezator din cap. "Precis soarele se misca! Nu l-am vazut eu? Pamantul nu s-a miscat deloc, doar nu am stat noi tot timpul pe el? Eu cred ceea ce vad", a spus el triumfator.
"Eu cred ceea ce spune taticu", a replicat al doilea.
Si azi lumea se împarte în oameni ce cred numai ceea ce vad si oameni ce cred ceea ce spune Tatal ceresc
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Era odata un om - George Thomas - pastor intr-un targusor din New England. In duminica Pastelui veni la biserica aducand cu el o colivie veche, pe care o aseza pe amvon.
Cum toata lumea se arata mirata, pastorul Thomas incepu sa vorbeasca:
"Ma plimbam ieri prin oras, cand un flacau trecu pe langa mine, leganand aceasta colivie. In colivie erau trei pasarele, tremurand de frig si frica. L-am oprit si l-am intrebat:
- Ce ai acolo, fiule?
- Niste pasari, veni raspunsul
- Si ce ai de gand sa faci cu ele? am intrebat
- Le duc acasa sa ma distrez cu ele, mi-a raspuns. Le voi sacai, le voi smulge penele si le voi intarata sa se bata. Ma voi distra de minune.
- Dar te vei plictisi de acele pasari, mai devreme sau mai tarziu. Ce vei face atunci?
- Ah! Pai am niste pisici, spuse pustiul. Pisicilor le plac pasarile. Le voi da sa le manance.
Pastorul tacu pentru un timp.
- Cat vrei pentru ele, fiule?
- Cum? De ce? Nu cred ca vreti aceste pasari, domnule. Sunt destul de batrane. Nu canta. Si nici macar nu sunt dragute.
- Cat? intreba pastorul din nou.
Pustiul il masura pe pastor din privire ca si cum acesta ar fi fost nebun si spuse:
- Zece dolari?!
Pastorul se cauta prin buzunare, scoase o hartie de 10 $ si i-o intinse baiatului. Intr-o secunda, baiatul se facu dus. Pastorul lua colivia cu grija si merse pana la capatul aleei, unde se gaseau un petic de verdeata si un copac. Aseza colivia jos, deschise usita si batand usor in colivie, indemna pasarelele sa iasa afara.
Ei bine, asa se explica istoria coliviei goale de pe amvon. Si pastorul continua sa istoriseasca o alta intamplare:
Intr-o buna zi, Isus si Satana stateau de vorba. Satana tocmai se intorcea din Gradina Raiului, bucuros si plin de sine.
- Doamne, am gasit multi oameni acolo. E suficient sa intind o cursa, sa folosesc momeala si ei nu vor rezista. Ii voi avea pe toti!
- Ce ai de gand sa faci cu ei? intreba Isus
- Oh, ma voi distra! Ii voi invata cum sa se casatoreasca si cum sa divorteze, cum sa se urasca si cum sa abuzeze unul de altul, cum sa bea, sa fumeze si sa blesteme. Le voi arata cum sa inventeze arme si bombe si cum sa se omoare intre ei. Ma voi distra de minune! raspunse Satana
- Si ce vei face dupa ce te vei plictisi de ei? intreba Isus
- Ah, ii voi omori - spuse Satana cu mandrie
- Cat ceri pentru ei? intreba Isus
- Dar tu nu vrei acesti oameni. Nu sunt buni de nimic. Ii vei lua si ei te vor uri pe urma. Te vor scuipa, blestema si apoi omori. Nu-ti trebuie acesti oameni!
- Cat? intreba El din nou
Satana se uita la Isus dispretuitor si spuse:
- Sangele, lacrimile si viata ta.
- S-a facut, spuse Isus
Si apoi plati pretul cerut..."
Pastorul lua cusca, deschise usa si parasi adunarea...
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
" Privirea lui Isus
In Evanghelia dupa Luca scrie:
Dar Petru a spus: „Omule, nu stiu despre ce vorbesti”. In acel moment, chiar in timp ce vorbea, un cocos a cotcodacit, iar Domnul s-a intors si a privit drept spre Petru… iar Petru a iesit afara si a plans.
M-am inteles intotdeauna bine cu Domnul. Conversez tot timpul cu el, Ii multumesc, Ii implor adevarul. Dar am avut intotdeauna sentimentul ca doreste sa-L privesc in fata… Iar eu nu pot. Chiar si cand Ii vorbesc, ma uit in alta parte atunci cand simt ca El ma priveste direct. Ma tem de fiecare data ca voi descoperi o acuzatie nerostita in ochii Sai, pentru vreun pacat nemarturisit. Sau poate vreo cerere: poate ca asteapta ceva de la mine.
Intr-o zi, mi-am adunat tot curajul si L-am privit in ochi! Nu exista nici o acuzatie, nici o cerere. Singurul mesaj pe care il puteai citi in ochii Lui era: „Te iubesc”.
La fel ca si Petru, am iesit afara si am plans."
(Anthony de Mello)
Cu drag,
Mihaela