Viata in Germania (11)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

peca,vezi pe prima pagina..sau a doua exemple de lebenslaufuri faine,ca am cerut si eu de la fete.
ce-i aia landratzamt??

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

maica mersi mult o sa ma uit...dar as vrea si bewerbung....si zau ca nu va las in pace pana nu ma ajutati,

landratzamt...este...nu stiu cum sa iti spun. unde te duci pt. viza, pt. ameldung masina...si alte schesti deastea....cred ca si la voi or fi....si ieri am intrat din prostie pe pagina lor si am vazut ca ou oferte din 2005 de posturi pt. ausbildung....si desi stiu ca as avea sanse cam 10% sa primesc loc.....tot vreau sa trimit....caci altfel ma gandesc mereu ca nu am incercat si nu se stie

am fost intrebat odata pe o "ausbildarita" de acolo, am oprip-o pe coridor si am intrebat-o ce si cum, si tipa mi-a spus ca daca am abi primnesc sigur loc la ei si ca nu e problema ca nu sunt deutsche si ca nu prea stiu limba...dar cred ca a spus asa doar ca sa scape de mine

uite mamicuta link-ul ...si despre ce este vorba:
http://www.landkreis-schweinfurt.de/?ia=job_detail&job_id=20
pt. asta vreau beweerbung-ul si lebanslauf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenade spune:

Buna Peca,

uite aici un model de Bewerbungschreiben:
http://www.kmu-zh.ch/bewerbung/downloads/bewerbungmuster.doc,
dar nu stiu cat o sa te ajute. Doar ca sa-ti faci o imagine de cum trebuie paginata, desi sunt si alte variante, caci continul....
Poti sa dai o cautare pe www.google.de, dupa Bewerbungschreiben sau Anschreiben. Nu sunt prea darnici cu exemple insa se ofere cu largete sa-ti trimita acasa o carticica cu 40 de modele daca platesti nu stiu cat.
Vezi si tu daca merita sa faci o investitie, sau daca mergi momentan la un curs de germana roaga-l pe profesor sa-ti un model si eventual sa ti-o corecteze pe a ta. Mai exista si profesori draguti care te ajuta!
Sau arunca un ochi prin librarii sau la biblioteca.

Succes,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

haideti sa va mai spun si eu din experientele "placute" din germania :)

am cerut mai sus ex. de bewerbung....

bun tocmai imi trece mie prin cap...ia sa sun sa va d ce si cum...si uite ca pun mana pe telefon sun...si imi raspunde o doamna tare draguta...
ii spun ca am vazut angetotul in net...si imi explica ce si cum: apoi o intreb daca as avea sanse sa fie luat Bw. in considerare, daca nu sunt deutsche...si tot la fele de draguta imi spune ca NU...ei sunt interesati doar pt. scolarizarea nemtiilor...si apoi intreb pai daca as vi avut cetatenia si as fi intrebat at fi raspuns da? si zica ca normal, ca da; la care eu intreb: dar nu tot eu era, aceeasi per. cu aceeleasi cunostinte..de aceeasi origine..."-ba da, dar nu da bine sa avem printre noi ausländeri"

ok...trec peste asta la urmatoarea intrebare: ma intreaba ce scoala am
zic "ausbildung in ro." recunoscut de bayern.....ea:"ah..oo, stiti noi oferim loc de ausbildung numai pt. cei cu mittlere-reife!", intreb de ce? la care fara sa astept raspunsul, intreb: daca eram deutsche era bun si ausbildungul, ca doar nu se bewerbaneste la voi in fiecare zi ciuneva cu ausbildung!", o aud zabmind....si imi spune: daca erati deutsce multe erau altfel

si asa...acum mai mult de amuzament decat din interes, pun si a 3-a intrebare:
"dar daca dupa 2 ani de locuit in germania, nu vorbesc inca bine limba, ce credeti am sanse?"....imi pune: daca ar fi fost un nativ cu probelem de limba ar fi fost ok...dar pt. un ausländer care inca nu stapaneste bine limba...e f. greu....., nu imi venea sa cred ce spune:...asa ca am intrebat:" deci mai binbe primeste locul un neamt, un nativ, o persoana nascuta aici care are totusi probleme de vorbire, decat un ausländer?" si cam asa mi-am terminat cuvantarea:" nici nu ma mir ca mai mult de 4.000.000 de NEMTI, nu stiu sa scrie si sa citeasca!, va multumesc ati fost tare draguta, si ma bucur ca am sunat inainte de a face o prostie..adica de a incerca sa imi fac un viitor intre asa fel de oamnei! la revedre"

si am inchis fara sa mai astept sa mai spuna ceva....normal ca nu m-am prezentat la telefon, nume complet si ca nr. de telefon e secret!

asa ca fetelor! fruntea sus! si maine este o zi!
acum imi trece prin cap...o sa triit totusi bewerbungul...si astept sa vad ce raspuns de refuz o sa imi dea in scris...caci va dati seama ca nu au voie sa scrie asa ceva ce mi-a spus la telefon!

P.S. si finca tot suntem la capitolul discriminare....sau eu cel putin....mi-a spus o nemtoaica asa: daca primesc un raspuns negativ, in scris, la orice cerere fac, egal unde, si avant motiv (egal daca este motivul principal sau nu), alta cetatenie, ...e de rau pt. ei

atat pe azi!:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

peca..e ingrozitor!!!!!
cred ca te.-ai simtit asa cum am.am simtit eu cand mi.a tzios ala ..Hast du Pech gehabt!..si in linii mari cam acelasi a fost subiectul discutiei,numai ca eram la arbeitsamt.
ingrozitor!
daca nu treci personal prin faze din astea parca nici nu.-ti vine a crede ca e adevarat.
...efectiv nu gasesc cuvintele potrivite..clatin din cap cu un zambet amar din coltul gurii...

ok..sa va zic si eu de azi..am fost la singurele doua gradi din oras care au program pana la copii de 3 ani si am paralizat!!
una ca in cazul fenomenal in care baiatul meu ar primi loc intr.-un an(pana face 3 ani)..oameni buni..costa aproape 400 de euro pe luna..cu tot cu transport,pana acolo-inapoi,progrramul pana dupa-amiaza si masa copilului de pranz.
si eu care voiam sa duc puiul la gradi ca sa pot face totusi o scoala..e imposibil!,chiar daca il duc pe marc la gradi,eu nu.mi mai permit NIMIC!!!!!
asta este..

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_alex spune:

mamica dulce,
e mult 400 de eur mai ales daca tu nu lucrezi si mai trebuie sa si platesti ca sa faci scoala aici.Ce hotarare ai luat in cele din urma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Findus spune:

Mamica dulce, dar unde locuiti voi de costa gradinita 400 Euro pe luna.
Am prieteni in Landshut (Bayern) si platesc pentru copil 120 Euro pe luna de dimineata pana la 4, cu masa, dormit, e adevarat fara transport insa oricum......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Fetelor spuneti-mi si mie in lunile in care actele sunt la consulat pentru schimbarea pass, exista posibilitatea de a iesi din tara? Adica se da un act ceva cu care se poate calatori? Sau cit astept pasaportul trebuie sa stau acasa..?Tre sa depun actele la Consulat, dar in septembrie as vrea sa merg acasa. oare sa mai astept sa le depun dupa? Dar ma gindesc ca poate nu e ok sa calatoresc cu vechiul pass cu numele de fata, restul actelor, rezidenta sunt pe numele nou.Chiar nu stiu ce sa fac...Hai va rog dati-mi o parere, fetele cu experienta astaVikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_alex spune:

Nu cred ca e vre-o problema sa circuli cu vechiul pasaport.E singurul act pe care ti-l cer la vama, asa ca nu au de unde sa stie ca ai alt nume acum dupa casatorie.Iar cand te intorci ti-l faci pe cel nou care din cate stiu dureaza 3 luni pana sa-l obtii.

Cel mai bine este sa suni la consulat si sa intrebi parerea lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaG spune:

Eu am calatorit in Ro. cu pasaportul vechi(timp de 3 ani) si aveam numele de fata in el si Aufenthaltserlaubnis era pe numele nou.Acuma,anul asta mi-am facut pasaportul nou si va fi prima oara cind voi iesi din tara(cu cel nou).Nu cred ca vei avea probleme,dar poti intreba la consulat.

LindaG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by vikinga

Fetelor spuneti-mi si mie in lunile in care actele sunt la consulat pentru schimbarea pass, exista posibilitatea de a iesi din tara? Adica se da un act ceva cu care se poate calatori? Sau cit astept pasaportul trebuie sa stau acasa..?
Tre sa depun actele la Consulat, dar in septembrie as vrea sa merg acasa. oare sa mai astept sa le depun dupa? Dar ma gindesc ca poate nu e ok sa calatoresc cu vechiul pass cu numele de fata, restul actelor, rezidenta sunt pe numele nou.
Chiar nu stiu ce sa fac...
Hai va rog dati-mi o parere, fetele cu experienta asta

Vikinga& bb Aldo
http://community.webshots.com/user/vikinga109

Vikinga,
Sa ai grija sa depui actele la consulat pt pasaportul nou cu vreo 3 luni inainte de a-ti explira pasaportul asta!Eu is patita:pasaportul vechi expira la sfirsit de sept 2003 si tot atunci mi-am depus actele pt unul nou deci pt 3 luni nu am avut act de identitate valabil si am primit scrisoare de amenintare de la Landratsamt ca pt asta e posibil sa primesc amenda sau inchisoare .Le-a scris sotul meu imediat scrisorica de esplicatii despre haosul de la consulatul nostru(drept ii ca eu fusesem pe-acolo de vreo 2-3 ori dar niciodata nu am ramas pt ca fetita mea nu avea rabdare sa asteptam atita si apoi am plecat in concediu si am avut nevoie de pasaport)si m-au pasuit dar cica sa nu se mai repete,etc.

Succes!

Alina

Mergi la inceput