hotarirea de a deveni mama

hotarirea de a deveni mama | Autor: alina_s

Link direct la acest mesaj

Va scriu intr-o problema care nu e direct a mea, desi ma afecteaza ca si cind ar fi, pentru ca e vorba de sora mea. Ea nu sta aici, ci in Ungaria, e de citiva ani la o bursa. S-a cunoscut acolo cu un barbat cu care e impreuna de doi ani aproape. Se iubesc mult, isi fac planuri de viitor impreuna, singura problema e ca el e mai mare decit ea si nu-si mai doreste copii (a mai fost casatorit si are un baiat mare) - spune ca nu vrea sa fie in baston cind copilul lui ar fi la scoala inca. Eu incerc sa-l inteleg si pe el, stiu ca unor barbati le e mai greu sa accepte asta, dar imi inteleg si sora ca sufera si nu stiu cum s-o ajut. Ea are 32 de ani si isi doreste mult un copil de la el, el insa e cu 16 ani mai mare...Uneori cind discut cu ea e disperata, plinge la telefon si-mi zice ca ramine insarcinata pe ascuns si nu-i spune nimic si pleaca si isi creste singura copilul...mi se rupe sufletul si desi am sfatuit-o sa nu faca asta, uneori parca i-as da dreptate sau as incerca sa-l conving pe el cumva ca e inca tinar si merita sa incerce sa-si cladeasca o familie...Nu stiu ce sa spun, cum as putea s-o ajut? N-ar fi mai bine sa discute deschis cu el ? Cum poate fi convins un barbat mai matur sa accepte un copil dupa o anumita virsta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

Desigur, sa discute cu el, deschis si mai mult decit deschis, altfel o sa sufere mult si bine in tacere, el isi va mentine propria parere.

Si eu il inteleg si pe el, dar pina la un punct: daca o iubeste asa cum ar fi normal s-o iubeasca si-si face planuri de viitor cu ea, atunci ar trebui sa inteleaga dorinta ei si s-o indeplineasca.

"Planurile de viitor" includ evident un copil din partea ei, si ar fi minunat sa-si impartaseasca toate aceste planuri.

Iar daca nu vrea sa fie in baston si cu copil, ar fi trebuit sa-si aleaga o relatie cu cineva de virsta lui (Doamne fereste, nu sunt impotriva relatiilor cu diferente mari de virsta, dar e egoist modul in care gindeste) si sa nu aiba astfel de pretentii de la femeia tinara, pe care o iubeste.

Nu stiu ce ar fi de facut mai mult decit o discutie intre ei doi, ei fiind cei care pot sa ajunga la un numitor comun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Parerea mea e ca decizia de a avea un copil apartine ambilor parinti si ar fi necinstit fata de copil sa il privezi de tata cu buna credinta, sau sa il aduci pe lume, pe furis, iar tatal sa nu il doreasca!
Mi se pare crud, si asa sunt destui bebelusi ai caror parinti nu ii doresc!!!
Eu cred ca ar trebui sa discute cu el, si daca isi doreste foarte mult un copil, iar el deloc si nu vor gasi un compromis, poate ar fi mai bine sa gaseaca pe cineva care sa o iubeasca insarcinata sau nu!!!
Daca iubesti cu adevarat, iubesti cu toata fiinta, iar un copil este rezultatul iubirii!
Sinzi si DAvid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Povestea imi e atat de cunoscuta...

Sora mea e casatorita cu un barbat cu 16 ani mai mare, amandoi la a doua casatorie, el cu un baiat mare, nu-i mai trebuie alt copil, etc... Sora-mea a plans si ea ca vrea un copil, dupa ce s-au casatorit i-a mai trecut( macar s-a vazut maritata), la inceput ne-a ascultat sfaturile, dar el nu si-a schimbat parerea, asa ca ea a renuntat. Nici macar nu mai vorbim despre subiectul copii, devenit intre timp subiect tabu! In plus, de doi ani sunt in Canada si sunt prea ocupati s-o ia de la capat cu toate ca sa se mai gandeasca si la un copil...

Ce zici, Alina, ai vorbit despre sora ta sau a mea? Am sa urmaresc subiectul, poate se gasesc niste solutii miracol.

Succes,

Nora, mamica lui Andrei(20aprilie 1999) si a lui Victor(12 iulie 2001)
http://community.webshots.com/user/NoraCosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Ce importanta are virsta cind e iubire la mijloc?
Ce daca el o sa fie in baston cind copilul o sa fie la scoala.EU vreau copil.
Femeile sunt disperate (mai ales eu) de a deveni mama.PAcat .Nu stiu ca sa zic.SA ramina gravida pe ascuns?
E cam riscant.SA se mai gindeasca.Sa gindeasca cu capul nu cu sufletul de data asta pentru ca e un pas important in viata.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Bubbles si Sanzi_ana, SUBSCRIU 100%.
Nu mai scriu ca nu mai e cazul. Aveam exact aceleasi ganduri.

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Am sa va spun povestea mea... cu alte coordonate, dar cu aceeasi problema "nu vreau copii"
Se intampla acum 4 ani. Noi casatoriti de 2 ani, de alti 5 impreuna. Eu vreau copil... el nu. Ajunsesem de plangeam noaptea si ma certam mereu cu el... nici nu mai vroia sa facem dragoste de teama de a nu ramane insarcinata... si a durat asta 6 luni cand am zis fie ce o fi. Si am reusit. Acum il adora pe Adi. Si chiar a fost receptiv cand i-am vorbit de al doilea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_s spune:

Si credeti ca daca ar ramine insarcinata fara sa-i spuna,el ar reactiona mai bine sau s-ar obisnui cu ideea? Ea tot ma 'ameninta" ca asta va face, chiar cu riscul sa-l piarda pe el, desi il iubeste ca pe ochii din cap si de-asta isi si doreste un copil cu el. Eu i-am spus ca risca sa-l piarda prin lipsa de sinceritate, dar ea mizeaza pe faptul ca el o iubeste si ca iubeste si copiii.

Mergi la inceput

Si credeti ca daca ar ramine insarcinata fara sa-i spuna,el ar reactiona mai bine sau s-ar obisnui cu ideea? Ea tot ma 'ameninta" ca asta va face, chiar cu riscul sa-l piarda pe el, desi il iubeste ca pe ochii din cap si de-asta isi si doreste un copil cu el. Eu i-am spus ca risca sa-l piarda prin lipsa de sinceritate, dar ea mizeaza pe faptul ca el o iubeste si ca iubeste si copii"

Iti dai seama ca asta inseamna minciuna si ca e baza unei relatii defecte??? Cum sa faci asa ceva? Sa concepi un copil printr-o inselaciune?
Ce ii spui copilului: Mami l-a pacalit pe tati si asa ai venit tu pe lume!
Iar daca tipul o paraseste poate va foarte nefericita si gravida, si copilul sigur nu i-ar pica bine lipsa unui tata!!!
Sinzi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Daca il iubeste si isi doreste un copil eu zic sa-l faca. Nu poate nimeni sa-i interzica dreptul de a fi mama. Are 32 ani, il iubeste, isi doreste un viitor impreuna are tot dreptul. Ce mai asteapta? Daca se va obisnui cu idee si considera ca locul lui este alaturi de ei bine, daca nu iarasi bine. Duca-se dracu, nu i-a meritat si ea isi poate creste copilul singura sau alaturi de altcineva f. bine. Dar ramane cu comoara pe care si-a dorit-o atat de mult. Nu va fi nici prima nici ultima femeie care-si creste copilul singura si o face bine. Acesta nu este un lucru de negociat. Si daca cedeaza, este o aparenta, sufletul ei va fi atat de ranit de acest refuz incat relatia oricum va esua. Dar poate prea tarziu. Va pup.

Mergi la inceput

Furni asta e dovada de egoism fata de COPIL!!! Cum sa ii refuzi unui copil dreptul de a avea ambii parinti?
Mi se pare ca si cum ai face un copil si l-ai abandona...sa il faci pe furis...
Sinzi si David

Mergi la inceput