V-ati schimba cetatenia ?
Raspunsuri - Pagina 10
EDDY spune:
quote:
Originally posted by Lia
Povestea conform careia copilul poa sa aiba doo cetatenii da' nu poa sa aiba doua pasapoarte e legenda.Adevar=zero!
Subscriu in totalitate la cele scrise mai sus,de Lia.Naomi are doua pasapoarte(japonez si romanesc) si nu exista nici un fel de probleme niciunde.Cum sa poata calatori ea din Romania catre Japonia,insotita numai de parintii mei,fara pasaportul romanesc?
Si apoi,pasaportul este actul de identitate al copilului in tara in care calatoreste;numai certificatul de nastere nu este suficient,caci nu contine fotografia posesorului.
Si chiar am o curiozitate:de ce nu are voie o persoana cu dubla cetatenie sa aiba si doua pasapoarte?CINE interzice ca de ex.fiica mea,Naomi,in calitate si de cetatean roman,nu are dreptul sa posede pasaport romanesc?Scrie undeva negru pe alb sau este doar asa...din auzite?
Si raspunsul meu la intrebarea initiala a topicului este NU.Nu mi-as schimba cetatenia romana nici acum,nici peste 10 ani,niciodata.N-am sa ma simt niciodata altfel decit romanca so'...de ce as face-o?
Eddy & Antonia Naomi
sora2001 spune:
Daca, as avea ceva de cistgat de pe chestia asta ,eu mi-as schimba cetatenia .Dar se pare ca n-am nimic ,asa ca tot romanca voi ramane.
Ema si Richard-Sora
Nordy spune:
Eliana,
si eu am dubla cetatenie si nu am renuntat la cea romana de fapt nici nu s-a pus problema (depinde si de regulile fiecarui stat, unele nu accepta dubla cetatenie)eu zic ca, daca nu trebuie sa renunti la cea romana nici nu mai sta pe ganduri o cetatenie in plus este un avantaj.
Bafta
MLDiana spune:
[.]
Nu are nici o importanta unde te-ai nascut si daca te simti rusoaica sau altfel .Poti sa te nasti in Anglia si sa te simti german (de ex)cu toate ca nu te-ai nascut acolo.Dar traiesti in Germania si iti palce si te simti de-al lor.Fiecare are motivele lui sa-si schimbe cetatenia .Eu de ex poate vreau sa votez sau altul sa se simta mai "protejat" cu o anumita cetatenie.Fiecare face ce vrea.
Eu daca as face-o vreodata ar fi ca eu nu suport sa ma lovesc de birocratia romana .DAr daca stau bine si ma gindesc o pot indura si pe asta .Motivul sa existe.
Asa ca, bafta fetelor la schimbari de cetatenie!
.
Lidia ,Tiara si David D.
EDDY spune:
quote:
Originally posted by Tiara
Nu are nici o importanta unde te-ai nascut si daca te simti rusoaica sau altfel .
Lidia ,Tiara si David D.
Tiara draga,asta este parerea ta si mi se pare normal sa folosesti persoana I-a cind iti exprimi parerea.Nu-mi poti spune tu mie ce importanta are pentru mine locul nasterii mele sau nationalitatea ce o simt,la fel cum NU ma intereseaza pe mine ce-ti place sau nu-ti place tie.E-adevarat ca nu ai folosit numele meu in postarea ta dar tinind cont ca sint singura ce am scris acest motiv pentru care nu doresc schimbarea cetateniei...greu de crezut ca ai exemplificat doar de dragul de a scrie ceva.Cred ca tine de bunul simt al fiecaruia sa vorbeasca in numele sau.
Si inca un amanunt pe care-l scriu cred ca doar de dragul exemplului:tatal meu,pina nu a simtit ca a devenit roman din toate punctele de vedere(mai putin adevarata origine,desigur),NU a cerut cetatenia romana.Si dezavantaje fara ea,nu avea garantat.
Eddy & Antonia Naomi
MLDiana spune:
Draga Eddy nu inteleg de ce te-ai suparat.Ideea era ca fiecare are motivele lui sa-si schimbe cetatenia indiferent ca te simti roman sau altfel .Nu m-am luat de postarea ta, m-a inspirat .Fiecare isi spune parearea .Ti-am zis si motiviul meu pentru ce mi-as schimba cetatenia .Asta nu inseamna ca ma face mai putin roman.
Imi pare rau ca te-ai suparat.
Lidia ,Tiara si David D.
naomi_ioana spune:
Buna fetelor,v-am citit parerile la toate si vreau sa mi-o exprim si pe a mea.Daca nu ar trebui sa renunt la cetatenia de roman mar incanta foarte mult sa am doua cetateni;odata ce ai drept de sedere permanent nu stiu la ce mi-ar trbui cetatenie japoneza?Oricum ar fi aici tot strain esti,asa ca.....Voi stiti ca daca renunti la cetatenia romana si vreti sa mergeti in Romania nu puteti sta mai mult de 3luni?
OtiliaLia spune:
quote:
Originally posted by amuleta
Poti sta mai mult de 3 luni, da-ti trebuie viza !
Nu e doar o simpla "viza", e ceva mai complicat de obtinut pentru unele pasapoarte straine, pentru altele e simplu... Pentru unele tari chiar imposibil de obtinut.
knicoleta spune:
buna fetelor stiti careva pentru viza permaneta trebie sa sti sa scri eu sint de 5 ani aici si numai numele stiu sa scriu de vorbit vorbesc forte bine japoneza
knicoleta