V-ati schimba cetatenia ?

V-ati schimba cetatenia ? | Autor: Eliana

Link direct la acest mesaj

M-am decis sa ma duc sa obtin cetatenia japoneza si dureaza cam 1 an de zile . Eu cred ca o data ce m-am casatorit cu cetatean strain si copilul meu are doar cetatenia japoneza ar trebui sa-mi schimb si eu cetatenia . Stiu ca este o decizie importanta si as dori sa aflu si parerea altor persoane . Daca ar fi sa va schimbati cetatenia de ce ati face-o si daca nu de ce .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Ei mi-am schimbat cetatenia pt ca aveam nevoie pt un job. Altfel n-as fi facut nimic.

Am pastrat si cetatenia ro, caci nu mi-a cerut nimeni sa renunt la ea.

E drept ca pentru a calatori un pasaport USA sau UE e mai practic decit unul romanesc.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgianab spune:

Daca as putea as face-o. Pentru comoditate. In Europa cel putin daca calatoresti cu un pasaport european treci mult mai usor prin formalitati. Apoi in tara in care esti cred ca ai mai multe drepturi. In Franta de exemplu nu poti sa ai o slujba de functionar public daca nu esti cetatean. Si cred ca mie personal mi-ar da si o mai mare stabilitate sufleteasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

BTW Eliana....stii care sint conditiile sa obtii cetatenia japoneza? Succes oricum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu sunt cetatean roman dupa mama, tata e cetatean britanic (dupa mai mult de 20 de ani de stat in Ro). Eu am rezidenta permanenta in Uk si pot oricand sa mi-o transform in cetatenie...dar nu stiu de ce nu o fac...nu ma lasa inima...ma simt romanca!
Probabil ca tine si de necesitati, si de cum te simti...unde e casa ta!
Sinzi si DAvid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

Eu o sa depun cerere pentru cetateniea suedeza pentru ca vreau sa lucrez intr-o companie militara. Cetatenia este prima conditie. Dar voi pastra si cetatenia romana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Indiferent ca obtii cetatenia in Japonia sau in alta parte, pe cea romana nu ti-o ia nimeni...asa ca ai sa ai dubla cetatenie.

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by saphir

Indiferent ca obtii cetatenia in Japonia sau in alta parte, pe cea romana nu ti-o ia nimeni...asa ca ai sa ai dubla cetatenie.

Saphir,
In Germania tre'sa renunti la cea romana daca o vrei pe cea germana,din pacate.Nu se mai accepta dubla cetatenie decit la etnicii germani.

Si ca sa raspund la subiect,da eu sunt in curs de schimbare a cetateniei pt ca e foarte utila in ce am de gind sa fac in viata profesionala,sotul si fetita sunt nemti,traim aici si cred ca am facut cea mai buna alegere.Oricum,e vorba de acte ca in suflet sunt tot romanca,nu?

Din cite m-am interesat eu,in Ro nu e nici o problema daca ai alta cetatenie si esti proprietar de imobile si terenuri.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Ma scuzati...nu am stiut ca se mai practica in lume, chestia asta cu renuntarea la o cetatenie, in favoarea celeilalte.
P.S. Chiar daca esti cetatean german, japonez, chinez etc, originea iti ramane romana, nu??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

quote:
Initial creeata de Eliana

M-am decis sa ma duc sa obtin cetatenia japoneza si dureaza cam 1 an de zile .

Never ever ...si stai linistita ca nu dureaza un an ...apuca-te de invatat istoria Japonia ca se cere...

Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Nu se obtine foarte usor cetatenia. Cazurile soldate cu succes sunt rarisime. Stiu ca inainte de campionatul mondial de fotbal din Jp, jucatorul brazilian Alex -parca - nu sunt un fan al fotbalului- care activa de mai mult timp in echipa Japoniei - a devenit cetatean japonez. Tin minte ca a bubuit presa cu stirea asta. Motivul principal a fost faptul ca in momentul in care nu era cetatean japonez nu putea juca la echipa Jp in timpul campionatului. Concluzia: daca faci ceva "maret"-dar cu adevarat notabil- pt tara asta tot ce-i posibil sa primesti o mana de ajutor, daca esti un om normal , atunci cred ca o sa fie destul de greu. Un an de zile iti spun sigur ca nu e! Asta e clar! Cred ca un an de zile iti ia sa strangi informatii. Toate cele bune!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput