Sus...in Scandinavia (2)
Raspunsuri - Pagina 7
lilanda spune:
Katarina...cred ca la Fetele din Seuedia partea a-3-a, pe undeva...dar pot sa ti-o zic din memorie:
3/4 kg. carne tocata de vita
1/4 kg. carne tocata de miel.....cica se poate face si numai cu vita, dar eu am pus si miel.
Peste carne pui usturoi, sare, piper, boia si timian (asta e cimbru) si o lingurita de bicarbonat de amoniu. Amesteci toate astea si torni si niste apa - cam atit cit sa poti modela carnea fara sa se lipeasca de degete....eu am preparat pasta aseara si acum consortu'-nicinge grillul...sa vaz ce-o iesi, ca e prima oara cind fac eu pasta!!!
Katarina spune:
Multam frumos,deja inghit in sec!Din pacate,n-am carne de miel prin congelator.Da' cumpar maine,promit!Nu stiu insa cum se numeste in suedeza bicarbonatul de amoniu ,ca si p-ala tre' sa-l cumpar.
Cu invidie nedisimulata,doresc pofta buna intregului tau familion!
lilanda spune:
Merci Katarina...deja sint chemata la modelat!!! Mie, ce-i drept, narnacea mi-a facut cadou bicarbonatul de amoniu... si din ala de sodiu (care comercial se numeste natron - probabil ca asa o fi si in suedeza), da' cica nu din ala de sodiu se pune la mici, ci de amoniu....Acum sper sa-mi aduc bine-aminte, ca de nu', le-am incurcat!!
yllen spune:
Salut! Ce tema de discutie, fetelor! Mi sa facut o foaaaaaameee!
Sunt curioasa cum privesc "strainii" deliciile noastre romanesti!
yllen spune:
Katarina, in loc de carne de miel se poate pune si cea de porc. Se pune bicarbonat de sodiu.
lilanda spune:
quote:
Originally posted by yllen
Katarina, in loc de carne de miel se poate pune si cea de porc. Se pune bicarbonat de sodiu.
Daca te-aude narancea, te linseaza!!! sa strici tu reteta originala de mititei cu carne de porc si cu bicarbonat de sodiu!!! (lucreaza in industria alimentara si, zau, le stie). Hai gata, c-am plecat...va pup si revin sa va zic cum mi-au iesit!!!
narancea spune:
lalandia faci mici ma? aaaaaaaaaaaa mama ce gosdpodina esti.
da au iesit buni bre ? nu ai pus zeama de oase asa cum ter-am invatzat eu sa ii faci la meserie.
aaaaaaaa in sfirsit acasa printre voi. tare mi-a fost dor de voi si voua de mine, bag zeama....
eu am zis tot timpul, fetele scandinave sint cele mai bune, numai sa fie nascute romance hahahahahah
hai la mici, un leu micu mic si doi lei micu mare !
rayu ela pupam, ce faceam ? ingrijeam copilasu ?
adelina .............. tu ce mai invirtzi pe acolo ?
mai avetzi sa ma suportatzi trei zile ( si trei noptzi) si va paraseam iar ........ plecam la romanica ......... sa mincam ciorba de burtica .....
yllen spune:
Ce sa-i faci!Fiecare cu oala lui. Reteta e "moldoviniascã", de la mama, si eu am incredere deplina in ea. Binenteles, orsice diversificare prinde bine.
Pofta buna!
Adela99 spune:
Katarina, nu stiu ce fel de bicarbonat de amoniu sau de sodiu se pune la mici si Salmida (si ea chimista ) e plecata in Romania si n-am pe cine intreba, dar fugii la bucatarie si-ti citesc ce scrie pe bocanashu meu - plin de praf pe dinafara de atata neintrebuintare, si si pe dinauntru tot cu praf numit natrumbikarbonat(asta o fi al de sodiu ). Acuma stiu ca unii vor riposta - s-a discutat intens pe tema asta pe alocuri - ca praful asta alb al meu s-ar folosi doar la prajiturele. Si eu va zic, ca merge cu succes si la mici si chiar si la ...sniff...sniff
P.S.Daca pregatesti compozitia si consumi in aceeasi zi poti folosi apa minerala.
lilanda, Pofta buna!