Stie cineva vreo prevedere legala prin care se specifica ca cei care au lucrat in strainatate (Italia) pe o perioada mai mare, cu contract de munca la o firma de acolo are dreptul sa-si aduca o masina sau altfel de obiecte fara sa plateasca taxe vamale? Stiti cum se procedeaza?
Va multumesc tare mult,
Minodora
Dar se mai platesc taxe vamale la masini facute in Europa? Eu stiam ca numai pt cele aduse in AFARA Europei! Dar poate nu stiu eu bine...
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"
Da se platesc taxe vamale si accize pt masini din Europa, exceptie fac doar cele care sunt produse in tari sau firme pentru care exista un agrement cu Romania (ex. Renault). Nu exista din cate stiu eu nici un fel de prevedere legala speciala care sa se refere la introducerea in tara de bunuri (chiar si autovehicule) proprietate personala dobandite in afara ei care sa intre sub incidenta fiscalitatii vamale sau a scutirii fiscale pt motivele aratate mai sus.
Marius (www.desprecopii.com)
quote:
Initial creeata de Minodora
Stie cineva vreo prevedere legala prin care se specifica ca cei care au lucrat in strainatate (Italia) pe o perioada mai mare, cu contract de munca la o firma de acolo are dreptul sa-si aduca o masina sau altfel de obiecte fara sa plateasca taxe vamale? Stiti cum se procedeaza?
Va multumesc tare mult,
Minodora