cotizare 9 luni - drept indemnizatie
Am si eu o prietena care s-a angajat la 1 august 2003 si a lucrat pana la 1 mai 2004 (9 luni), iar in 9 mai 2004 a nascut si ar vrea sa stie daca ar plati ea pentru o luna contributia ar exista posibilitatea sa beneficieze si ea de indemnizatie pentru crestere?
Eliza si Mara (24.01.2002)
Raspunsuri
cool spune:
Nu se poate! Cele 10 luni se calculeaza ANTERIOR DATEI NASTERII COPILULUI.
*** A nascut la termen?
***Pana la 01.08.2003 nu a fost macar in somaj?***
marius spune:
Daca nu a fost asigurata macar inca o luna sub o forma sau alta, raspunsul este cel de mai sus. Nu beneficiaza de CIC. Doar de maternitate (pre si postnatal).
Marius (www.desprecopii.com)
onut spune:
Buna!
Am si eu o nelamurire: trebuie sa nasc la inceputul lui decembrie, deci ar trebui sa intru in prenatal in octombrie. Eu sunt angajata aici din februarie 2004, iar anterior am fost angajata pana in noiembrie 2003 (deci am 2 luni, decembrie si ianuarie, in care nu am avut nici un venit si nu am platit CAS sau somaj). Intrebarea este: voi beneficia de cic?
Cu multe multumiri,
o.
Rozi spune:
Esti la limita (eventuala diferenta de cateva zile). Care e DNP? Esti angajata fix de pe 1 febr 2004?
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"
onut spune:
Nu, de pe 9 februarie! DNP intre 4 (echograf) si 11 Decembrie (calculata dupa ovulatie).
Sar'na
o.
cool spune:
*** In situatia in care nasterea se produce inainte de termen, stagiul necesar deschiderii dreptului la CIC se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.
Asa ca, daca nasti mai devreme, ai grija cum interpretezi ceea ce spun !
Toate cele bune!
Doru,
onut spune:
Va multumesc mult pentru ajutor amandorura (rozi si cool), mai ales ca eu nu stiu nimic despre toate chestiile astea legale legate de concedii si de indemnizatiile acordate, de-abia acum incep sa ma documentez!
Pupicei si o seara buna,
o&bb