Voi va lasati copilasii sa (mai si) plinga?
Raspunsuri - Pagina 2
ralucab spune:
Nici eu nu mi-am lasat fetita sa planga. Toti imi spuneau s-o mai las sa mai si planga, ca n-o sa ma mai trezeasca noaptea, insa n-am putut s-o fac. Si nu-mi pare rau, pentru ca, ulterior a trebuit si operata...Am mai scris eu pe-aici ce-am patit. Deci, ea saraca nu plangea fara motiv, cum eram eu tentata sa cred....
R.
katty spune:
Si eu am un baietel de 4 luni jumatate si am luat hotarirea de a nu-l lasa sa plinga. Dar nu poti intotdeauna .... De exemplu, lui Robert nu-i place sa stea singur in patutul lui (asta din prima zi de cind l-am adus acasa), si azi am fost nevoita sa-l las sa plinga fiindca am zis ca trebuie sa inteleaga totusi ca acesta e locul lui. Dar fiindca s-a agitat si a plins atit de tare de a transpirat, pina la urma (dupa 5')l-am luat in brate, iar l-am pus 5', iar l-am luat in brate si pina la urma a stat cuminte.
Asa sint copii mici, dar pina la urma vor intelege (invata) ca trebuie sa fie putin si independenti...
katty+bb Robert
dana nitoi spune:
mare dilema cu plansul la astia mici! pe-al meu, (are aproape 3 luni), il ridic in brate la fiecare scancet. stiu ca are probleme cu burtica. ba a mai facut si o infectie urinara, asa ca nu ma lasa sufletul sa-l vad cum plange, desi de multe ori simt ca nu mai rezistttt de-atata zgaltait!!!!!! deci, sa zicem ca plange cu motiv. altfel... nu mi se pare ca face mofturi. cel putin pana acum.
dana
vilma spune:
Katty, subscriu la metoda ta, pe care am folosit-o si eu cu succes la Anca. Eu cred ca pentru bebelusul meu care era sanatos, cu varsta peste 4 luni, a fost foarte bine. Nu a avut probleme cu statul in patut cam dupa 6 luni, deci ne-au trebuit cam 2 luni sa invatam niste treburi.
Multa sanatate si Sarbatori fericite tuturor.
Vilma si Anca
danielac spune:
S-a intamplat si lucrul asta, destul de rar, dar a fost bine, ca dupa putin plans, a adormit bustean, fara sa mai fie nevoie de leganat. S-au s-a intamplat atunci cand nu am avut incotro, pentru cateva momente.
Dana si Diana-Maria
www.desprecopii.com/userphoto/daniela%20costea/Diana%20la%20nico.jpg" border="0">
Garofitza spune:
Eu una nu l-am lasat si nici nu il las nici acum, mi se rupe inima si nu pot.
garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
Bettina spune:
Eu nu prea am lasat-o pe Antonia sa planga, desi mi-a facut multe nopti albe, insa a avut colici si pana sa descoperim SAB( si nici asta nu facea minuni)............Acum, la aproape 2 ani, nu plange fara motiv.....de fapt a incercat ea, dar am ignorat momentu'( acum cand e maricica), si incepe sa maraie....dar ii trece repede. Eu sunt de parere ca acest "tratament",( a lasa sau nu copilu' sa planga), difera de la un piticut la altul si noi trebuie sa ii testam si sa incercam sa ii cunoastem cat mai bine,,,,,,,,,desigur ca acest lucru presupune timp....ORICE INCEPUT ESTE GREU!!
SARBATORI FERICITEva ureaza, MADI& ANTONIA
Amalia spune:
Tocmai asta am facut...cred ca se vede ce ora este si tine cont ca sunt in Bucuresti. Puiul meu are deja 1 an si 5 luni. Pana la 6 luni a domit fara probleme la el in patut, dupa care a inceput maraiala...am rezistat eroic pana la 1 an si 2 luni, cand am inceput sa-l luam cate o ora-doua in pat...si atat ne-a trebuit. Acum se trezisese sa-l luam cu noi...si am stat la 5 dimineata sa-i explic timp de mai bine de jumatate de ora ca fiecare doarme in patutul lui...si mai cu scanceala, mai cu un pupic...a adormit la el pana la urma si ma felicit pentru asta.
Eu cred ca uneori mai trebuie lasati sa planga...doar daca se stie sigur ca s-au eliminat cauzele si este doar rasfat...si nu pentru mult timp ca nu le face bine.
Sanatate maxima!
ymellda spune:
Cateodata, dar acum are un anisor si se mai alinta.
Cand era asa mica nu am lasat-o pe Andra sa planga, nu puteam. Dar imi aduc aminte ca o data eram atat de nervoasa ca... a trebuit sa ies din camera si sa ma calmez cateva minute, desi Andra urla in gura mare. Nu a vrut niciodata sa stea singura in camera sa se joace. Doar sa fie cu cineva in preajma. Acum e la fel, dar se mai joaca si singura si mai pot face ceva. In schimb merge singura si stie ca poate veni oricand la mine. Nu mai plange fara motiv.
Seara la culcare o las sa se alerge pana nu mai poate. Degaba ma chinui s-o tin in patut ca... o apuca si 11 noaptea. Stiu ca nu e bine, dar la naiba cu programul, ca doar nu suntem roboti. Dimineata se trezeste pe la 10, deci isi face somnul. Poate am sa pun piciorul in prag, asa imi propun de fiecare data, dar...
Alina si Andruta.