Voi va lasati copilasii sa (mai si) plinga?

Voi va lasati copilasii sa (mai si) plinga? | Autor: lizuca

Link direct la acest mesaj

E o intrebare la care, in urma cu ceva vreme, as fi raspuns cu un NU categoric. De altfel, in cele aproape patru luni de cind s-a nascut, nu stiu daca mi-am lasat fata sa plinga mai mult de juma de ora (in total) si atunci doar cind n-am avut incotro. Mi-am spus intotdeauna ca e vorba de citeva luni de sacrificiu care vor trece repede si in care copilul trebuie sa simta ca a venit pe lume intr-un mediu prietenos, sa stie ca poate conta pe mine, ca voi fi totdeauna aproape cind va avea nevoie. Mai ales in perioada colicilor, desi sotul meu ma tot indemna s-o mai las sa si plinga, am purtat-o tot timpul in brate incercind s-o alin (desi cel mai adesea nimic nu avea efect si plingea la fel de tare in brate, ca si oriunde sau oricum o puneam). In seara asta insa am simtit ca sunt la capatul puterilor. Am o durere cumplita de spate (Alisia are deja sapte kile!) si, pentru ca stiam ca nu are altceva decit obisnuita agitatie dinaintea somnului de seara, am lasat-o sa urle, am inchis usile si am plecat in alta camera. Ma simt cam vinovata, de-asta va scriu acum. Era rosie ca un rac cind m-am intors dupa vreun sfert de ora, cu ochisorii disperati inotind in lacrimi care-i udasera perna. Probabil nu intelegea de ce fusese brusc abandonata. Totusi, mi se pare ca exagereaza seara, trebuie sa patrulez cu ea prin toata casa o ora incheiata, inainte de a se hotari sa inchida ochii. Chestia asta ma irita teribil – de ce, atunci cind le e somn, sugarii nu se culca pur si simplu, ci trebuie sa se agite ca niste viermisori, sa faca scandal si sa scoata untul din tine?

alisuca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Asa sunt toti copii seara, chiar si la varste mai mari.
Seara este un tur de forta pentru orice parinte.
Copilul meu pana la un an, inainte de a adormi se agita si se chinuia de parca nu mai era ea cea din timpul zilei. Intra intr-o vrie de agitatie care se amplifica tot mai tare daca o lasam singura.La un moment dat am inceput sa o legan tare si asa adormea.
In timp lucrurile s-au mai aranjat. Acum la 1 an si 5 luni o asez in patut, ne spunem "pa" 10 minute pe toate tonurile (parca suntem in filmul cu Stan si Bran cand isi spuneau "Bye", inchid usa, iar ea se leagana pana adoarme.
In concluzie, eu zic atat cat te tin puterile sa nu o lasi sa planga. La varsta asta nu se poate vorbi de rasfat si probabil ca exista o cauza pentru care plange. Cand nu mai poti si nu mai poti, decat sa ai alte reactii, las-o sa planga daca lucrul asta te racoreste, dar o sa vezi ca nu te lasa inima prea mult timp.
In timp lucrurile se asaza. Ar fi bine daca din timp in timp cineva ar putea sa te mai inlocuiasca.

ponici daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

si mie imi place sa cred ca nimeni nu plange fara motiv (iar pe bebei nu stim sa-i intelegem, si de aceea credem ca plang degeaba), dar am lasat-o si eu sa mai planga, cand era de vreo 2 luni; oricum ea nu a fost niciodata plangacioasa, deci nu pot spune ca am avut intr-adevar o problema cu plansul;
de la 6 luni, eu am revenit la serviciu, iar cu ea sta mama mea, care este topita dupa ea, asa ca iti dai seama ca nu a lasat-o sa planga; mai mult, desi eu nu o leganasem, mamaie a inceput s-o legene; acum cred ce se linisteste prin leganat, nu mai am impresia ca leganatul e asa de grav, dar la inceput m-am cam certat cu mama;
va dorim multa sanatate si sarbatori fericite!

Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

PS: am uitat sa-ti mai spun ceva (azi nu am baut cafeaua si se vede!):
mai pune-l si pe tati sa o tina ca sa o aline; le face bine tuturor: ea isi intareste relatia cu tati, tu te calmezi (pentru ca starea ta i se transmite si lui bebe), iar lui tati ii creste inima ca are un asa odor;
inca ceva: poti sa-i spui tatal nostru (eventual cu voce tare) in timp ce te plimbi cu ea prin casa; la noi a mers si asta!

Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

DA! Nu am avut incotro si le-a prins bine.
In primele zile,cum auzeam un scrincet,alergam,in special noaptea.Sotul meu aproape m-a obligat sa nu ma mai ridic de fiecare data cind ii aud plingind,si azi sint recunoscatoare pentru asta.Plingeau ei in patuturile lor si eu in al meu,dar,fara motiv,nu i-am ridicat aproape niciodata.Si pina sa va ginditi ca sint o mama rea,vreau sa va spun ca azi,copiii aproape ca nu pling.Sint linistiti,se joaca singuri in patuturi,vorbesc intre ei,nu sint rasfatati si nu tipa doar ca sa tipe.Pling doar daca vor sa doarma,sint infometati sau pur si simplu s-au plictisit.Avem rezolvari pentru toate aceste cazuri si cam asta...

www.yamafoto.com/users/otilia/images/5448/gemeni.jpg" border="0">

***Craciun fericit!***
***Theodora, Alexandros, Giannis***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

eu nu l-am lasat pe Mihai sa planga. Cand era mic stateam pe canapea si il tineam in brate pana cand adormea iar acum este suficient sa stam langa el pana adoarme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

quote:
Originally posted by Theodora

DA! Nu am avut incotro si le-a prins bine.
In primele zile,cum auzeam un scrincet,alergam,in special noaptea.Sotul meu aproape m-a obligat sa nu ma mai ridic de fiecare data cind ii aud plingind,si azi sint recunoscatoare pentru asta.Plingeau ei in patuturile lor si eu in al meu,dar,fara motiv,nu i-am ridicat aproape niciodata.Si pina sa va ginditi ca sint o mama rea,vreau sa va spun ca azi,copiii aproape ca nu pling.Sint linistiti,se joaca singuri in patuturi,vorbesc intre ei,nu sint rasfatati si nu tipa doar ca sa tipe.Pling doar daca vor sa doarma,sint infometati sau pur si simplu s-au plictisit.Avem rezolvari pentru toate aceste cazuri si cam asta...

www.yamafoto.com/users/otilia/images/5448/gemeni.jpg" border="0">

***Craciun fericit!***
***Theodora, Alexandros, Giannis***

Theodora fii atenta! Noi mergem cu fetele periodic la consult neuropsihiatric, pentru ca au fost premature si asa e programul. Si stii ce mi-a zis psihiatra de acolo referitor la gemeni? Sa nu-i lasi foarte mult singuri. Sa stai cu ei, sa le mai arati o jucarie, sa le vorbesti sa-i angrenezi in jocuri pentru ca altfel pot dezvolta tulburari de comportament si anume un fel de izolare ei doi si restul lumii, cu limbaj pe care il inteleg doar ei si altele. Doctorita era foarte speriata ca avusese un caz din asta cu gemeni si foarte greu a reusit sa-i recupereze. Si imi tot repeta: Sa nu le lasati singure cu orele chiar daca sunt cuminti. Acum sigur ca nu trebuie sa-i sufoci copiii trebuie sa stie sa se joace si singuri (ca si eu fac la fel) dar sa fii atenta. I-ai cu tine la bucatarie cand gatesti daca poti si cand mai faci treaba si vorbeste cu ei. Hai ca ti-am impuiat capu si am si deviat de la subiect. Eu le mai las sa planga in caz de forta majora dar nu mai mult de cinci maxim zece minute.

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna spune:

Nicolas are un an si 2 saptamani si nu l-am lasat sa planga deloc.Mereu spuneam ca data viitoare cand o sa faca mofturi o sa-l las sa planga , dar nu l-am lasat niciodata.Si acum este un rasfatat si nu ma inteleg deloc cu el.Daca vrea ceva si nu-i dau plange pana se invineteste si ma bate.Asa ca sunt convinsa ca mai trebuie lasati sa si planga bebelusii .Eu data viitoare asa o sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana spune:

Lizuca, mai alaptezi? Eu o las pe Ana sa stea la san, chiar daca a terminat demult masa, pana cand vad eu ca doarme profund. Asa scapi de nelinistile serii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

lizuca,
stii ca ratiunea iti spune da, insa este greu sa ii auzi plangand.
fetita noastra ne-a tinut concerte pana pe la 7 luni, nopti si zile nedormite, am mers cu ea de n-ori la doctor, spuneau ca sunt colicii numai ca la un moment dat nu mai era plauzibil.
intr-un final am fost internata cu ea in spital unde i-au facut toate investgatiile, rezultatul a fost aleator, probleme cu flora intestinala, a facut un tratament si a mai durat vreo luna, apoi sa linistit, vedeam clar ca nu mai are dureri insa plangea in continuare atunci cand vroiam sa o culc singurica in pat spre ex.
asa ca mi-am calcat pe inima, am lasat-o cu sotul meu in fiecare seara( el o punea in patut , o veghea, alinta si ii asculta concertul) si eu m-am refugiat la demisol de unde nu mai puteam sa o aud.
in curand a inceput sa doarma singura, nu a mai plans atat de des si uite asa am depasit criza de la momentul acela.
important este sa realizezi ca de la o varsta bebe-ul va incepe sa realizeze mult mai mult decat credem noi si chiar si simplul luat in brate la fiecare scancet(planset) nu face altceva decat sa dauneze si lor si noua.
deci, atat cat poti incearca usor usor sa o lasi sa mai si planga, cate putin in fiecare zi.

www.beepworld4.de/bilderarchiv/bilder/weihnacht/weihnacht-boxes.gif" border="0">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coryna spune:

Eu l-am lasat pe Dragos sa plinga cind avea cam o luna vreo 3 zile cam cite 10 minute pe zi. De atunci nu mai plinge niciodata fara motiv, asa ca acum plinge doar daca se loveste foarte tare s-au i-l cert foarte tare. NU a plins decit de foame si din cauza colicilor. Nici cind i-au dat dintisorii nu a plins, ci doar gemea si ofta in somn, iar cind era treaz era un pic mai miriit. Acum mai plinge cind vreau sa-i dau sa manince, iar el "considera" ca nu-i e foame. Bineinteles ca el cistiga intotdeauna!

Mergi la inceput