Cu incredere, spre Canada! (9)
Raspunsuri - Pagina 9
Ira spune:
Bine Siminaaaaaaaaaaaaa !
Sa ne auzim din Stateeeeeeeeeeeeeeee !
cat mai repede .
Traiasca Americaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !
Adela P spune:
Dragele mele, va salut calduros dupa o absenta care mie mi s-a parut veacuri. Insa programul meu e atat de incarcat si obositor incat daca-l prind pe Jonathan dormind, profit de ocazie sa mai inchid si eu un ochi. La servici ce ma mai relaxez ca acasa nu-i chip.
Irina draga ma bucur sa aud vesti de la tine. Ai sa vezi ca lucrurile se vor schimba din bine in mai bine in special pt ca pastrezi acelasi optimism cu care ai venit. Si felicitari pt job chiar daca nu esti super incatata de el, e un pas inainte si te va ajuta foarte mult sa te integrezi in societatea de aici. Aaa, inca ceva, daca vreti sa vizitati Ottawa in viitorul apropiat sau mai incolo, sunteti bineveniti sa stati la noi. Nu stiu daca v-ati luat masina inca sau nu, sau daca va propuneti s-o faceti curand insa sunt autobuze cu care puteti veni, ia doar o ora jumate, o ora trei sfert asa ca nu va fi foarte obositor nici pt Sofia. Noi stam jumatate de ora de Ottawa inspre Montreal. Asa ca oricand vreti, spune-mi putin inainte ca sa ne putem potrivi programul si va asteptam.
Cristina, acum mi-ai facut pofta de vacanta in tari exotice. Pai e frumos asa? Da' nu-i nimic, ca mergem si noi acusica nu spre sud ci spre est, directia Romania. Abia astept. Partea mai nasoala e ca nu am aranjat nimic la serviciu da' eu merg sigur in Ro. Dar in cel mai rau caz imi iau concediu de maternitate devreme si asta este.
Gata, ma duc sa ma plimb un pic, scriu de la serviciu insa n-am nimic da facut cam inca o ora asa ca merg la cafetereia. V-am pupat.
Adela http://community.webshots.com/user/adela23_1999
Ira spune:
Buna, Adela, chiar mi-a venit sa tip de bucurie cand am vazut ca ai scris ! Dar de ce nu ne vizitezi mai des ? Jonathan ce mai face, cum a crescut ? Merge la gradi, nu ? Mi-e dor de voi !
O sa venim pe la voi, dar nu in viitorul foarte apropiat, o sa vedem....
Adela a scris :
quote:
Dar in cel mai rau caz imi iau concediu de maternitate devreme si asta este.
Mais qu`est-ce que ca veut dire, mmmmmmm ? Ca nu am inteles.... .
Numai bine iti dorim, Sofia, Sibi si Irina
Siminaf spune:
Multumesc de incurajari, Ira. Sa ne ajute Dumnezeu tuturor!
Avem interviul la ambasada pe 26 octombrie, deci mai avem de asteptat!
Home, wherever you are...
Simina & Andrei (Deiutzu)
Adela P spune:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Dar in cel mai rau caz imi iau concediu de maternitate devreme si asta este.
--------------------------------------------------------------------------------
Mais qu`est-ce que ca veut dire, mmmmmmm ? Ca nu am inteles.... .
Pai...parintii lui Jonathan s-au gandit ca nu au destula bataie de cap cu un singur copil asa ca au trecut la actiune...si uite asa Jonathan va mai avea un fratior sau o surioara in martie.
Pe forum n-am mai intrat din lipsa de timp. Cand sunt acasa Jonathan ma sleieste de energie, e extrem de activ si se urca peste tot incat trebuie urmarit in permanenta. La gradinita inca nu l-am dat, deocamdata mai facem cu schimbul, si mai avem pe cineva care mai vine si sta cu Jonathan cand nu suntem nici unul acasa.
Ma duc ca Jonathan e calare pe mine si vrea la computer.
Multi pupici.
Adela http://community.webshots.com/user/adela23_1999
khristin spune:
Inca o data sarcina usoara Adela , si sa-i faci lui Jonathan o surioara dragalasa ca si el, sau un fratior...mai vino pe aici mai des...Pt. fetele din Montreal, spuneti-mi si mie care este echivalentul testului TOEFL acolo pt. limba franceza - avem niste prieteni care vor emigra curand si se interesau de asta...aveti ceva vreun link? Merci anticipat,
Cristina
http://community.webshots.com/user/khristin107
Ira spune:
Wooow, felicitari, Adela si sarcina usoara iti doresc !
Iti marturisesc ca eu chiar nu am atata curaj cat tine, desi o iubesc atat de mult pe Sofia si ma bucura enorm existenta ei, iti spun sincer ca mi-am pierdut linistea de cand o am. Eu tot timpul traiesc ingrijorata si cu inima stransa sa nu cumva sa pateasca ceva, sa cada, sau sa se imbolnaveasca, etc. Nu mi-as dori grijile astea inmultite cu 2 .
Mi-as dori f mult sa revii pe forum cat mai des, chiar iti duceam lipsa !
Cristina, eu nu am auzit pana acum ca in Quebec sa existe vreun test de franceza, in afara de cel din invatamant, poate. Dar mai asteptam si parerile celorlalti !
Eu as dori sa intreb pe cei din Montreal cum sa procedez in cazul in care agentul meu de la emploi Quebec mi-a spus ca traducerile diplomelor noastre de universitate sunt prea costisitoare pt. ei ? Eu am apelat la un tip, Rusu, parca, traducator autorizat aici, la Montreal. Dar nu mi s-a parut a fi mai scump decat ceilalti. Voi ce spuneti ?
Numai bine, si pe mine s-a suit acum Sofia, Irina
khristin spune:
quote:
Originally posted by Ira
Cristina, eu nu am auzit pana acum ca in Quebec sa existe vreun test de franceza, in afara de cel din invatamant, poate. Dar mai asteptam si parerile celorlalti !
Ira,
Sigur trebuie sa existe unul ...eu stiam de DELF respectiv DALF-ul valabil in Europa, dar nu stiu daca in Canada este recunoscut. Donc quelqu'un qui peut nous aider? Merci d'avance,
Cristina
http://community.webshots.com/user/khristin107
mimitete spune:
Eu nu stiu de existenta nici unui test de franceza similar lui Toefl in Quebec.
Daca stii franceza, asta se vede repede si nu esti programat pt cursurile de franceza la COFI. In CV este de ajuns sa spui ca stii foarte bine lb. franceza si restul se vede la interviu.
In alta ordina de idei, felicitari Adelei si sarcina usoara.
O zi buna,
Mihaela
Podeanu spune:
Pai cum Ira ai venit cu diplomele netraduse?
Eu le-am avut traduse si legalizate in Ro.Aici le-am dus doar la o rominca traducatoare care a verificat traducerea din Ro,si apoi si-a pus ea parafa de qc.Si m-a costat 20$,pe care mi i-a inapoiat Emploi.
Dana si gemenii
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Podeanu