Filme clasice englezesti
Imi plac tare mult. Asta seara am vazut un film clasic englezes care se numeste Mansfield Park (de Jane Austen).
Vi-l recomand.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
Raspunsuri
conchita spune:
frumos subiect
printre preferatele mele: Dr. Zhivago, Great Expectations, Lawrence of Arabia, The Red Shoes, The Bridge on The River Kwai, The Importance of Being Ernest, ca sa nu mai vorbim de Hamlet si Henri al V-lea ale lui Laurence Olivier...plus ca Hitchcock si Chaplin au fost tot britanici :) plus actorii, cu Peter O'Toole si Peter Ustinov pe primul loc la mine, langa Dirk Bogarde in Death in Venice, urmati de Julie Christie, Vanessa Redgrave, Emma Thompson, Gary Oldman, Anthony Hopkins, Peter Sellers, Sean Connery, Helen Mirren si mai bine ma opresc aici ca nu stiu cum vrei tu sa arate subiectul. Sun fan cinematografia clasica britanica, de fapt imi plac mai mult filmele vechi decat astea noi. Aseara vazui Missfits cu Monroe si Gable, ultimul lor film, azi dimineata Gaslight cu Boyer si Bergman...alta lume, pacat ca nu se poate recupera magia. nu vreau sa par refractara la nou, dar cinematografia contemporana nu sta nici la degetul mic al regizorilor, actorilor si scenaristilor din epoca de aur a inceputului, cu toata tehnologia lu peste aia moderna de-acum care permite orice performanta de imagine, dar nu si de imaginatie, profunzime, talent...
Authority Zero
AC spune:
Si mie imi plac... Conchit dar tu de unde le iei in State? vechea cinemateca bucuresteana compensa multe din lipsurile Bucurestiului...
Chiar si in cazul filmelor facute dupa carti... desi prefer cartile, totusi englezii sunt buni... the Bridge on the river Kwai m-a cam dezamagit...cartea e cam altceva, iar the importance of being Ernest nu-l stiu...??
Imi aduc aminte ca nici Pride and Prejudice pe care-l vedeam in ,ro periodic.... nu reusea sa ma plictiseasca ca o telenovela noua... avea un parfumel de levantica si piper tare haios!
Anne-Sarah si mamica sa Andreea
conchita spune:
Andreea, eu le vad la TCM, Turner Classic Movies, e un canal teve numai cu filme vechi si fara publicitate, emite 24 din 24 de ore. am aflat de curand ca exista in oras si o cinemateca, n-am descoperit inca unde e. cauta in zona ta, precis ai si tu cinemateca acolo. Filme vechi de inchiriat mai gasesc la biblioteca si la Blockbuster, pe-astea sigur le ai si tu. The Bridge...n-am citit cartea, avantaj tu :))
Authority Zero
AC spune:
Conchit avantaj tu... ai vazut filmul fara carte: te-ai bucurat... citesti tu si cartea si te bucuri inca o data.
Multzam de info Blockbuster-ul meu e cam mic, dar gasesc altul. Tv nu avem..pana nu fac galustele trei ani... deci ne reprofilam pe filme...
Mai stiti si altele??
Anne-Sarah si mamica sa Andreea
Cleomax spune:
andreea, vezi la blockbuster, au sectie speciala.
aaaa scuze nu vazusem ca a spus si ana
oops, parca am orbu' gainilor, nici ca i-ai multumit anei nu vazui. inapoi la culcare cu mine.