Legende urbane - Buhuhu!
Raspunsuri - Pagina 14
n/a spune:
Leah, Caroline, Vichi si Veronica, bine ati venit pe "Legende urbane"! Va urez un "Buhuhu" calduros! Donia draga, bine ai revenit! Credeam ca te-ai ratacit prin Vieux Port! Deh, vacanta!
Mie incepe deja sa-mi miroasa a Buhuhu partea a doua, ca acusica ne rostogolim pe pagina a zecea!
Leah, apropo de icoane facatoare de minuni, prin februarie la Montreal a fost mare valva in casa unui musulman, a carui icoana cu Maica Domnului - uitata pe perete de un fost locatar - a inceput sa lacrimeze ulei parfumat! Omul a trecut urgent la crestinism si in jurul locuintei lui se adunau zilnic sute de oameni. Multimea a fost alungata cu politia, chemata de proprietarul -evreu- al cladirii. O colega de-a mea de serviciu, o algerianca, fusese in apartamentul respectiv si adusese la serviciu cateva fotografii ale icoanei plangatoare, precum si cateva somoioage de vata inmuiate in uleiul parfumat. Pentru montrealeze, casa se afla langa metroul Henri Bourassa.
In legatura cu magia alba, acum cativa ani, una din batranicile din blocul de garsoniere in care locuiam la Bucuresti m-a chemat la ea si m-a invatat sa fac o vraja pentru a-mi tine iubitul legat de mine. Trebuia sa-l urmaresc pe unde calca si sa urinez in urma pantofului lasata de el in praf, fara ca el sa stie, bineinteles. Apoi trebuia sa iau cateva frunzulite de busuioc inmuiate in miere, sa-mi frec cu ele buzele si sa zic un text lung pe care ea mi-l dictase pe o foaie. Imi mai amintesc din text doar ceva cu "asa cum busuiocul s-a indulcit cu mierea, asa si buzele mele sa fie dulci...". In fine. Am facut doar chestia cu busuiocul, pe cea cu urma pasului...hmmm...locuiam in Bucuresti, era sa fac pipi in mijlocul cartierului??? Rezultatul vrajii cu busuiocul a fost nemaipomenit! Dupa cateva luni m-a parasit si de-atunci nici nu l-am mai vazut! Mai bine, ca era un mare magar! Dar asta-i alta poveste si nu-si are locul pe Buhuhu!
Donia, chestia cu spalarea creierelor e deosebit de interesanta! M-a dus cu gandul la romanele lui Pavel Corut iesite imediat dupa Revolutie...cele cu bubulii, cu Zalmoxis, cu lupul alb...le citeam pe nerasuflate! Isi mai aminteste cineva ceva de ele?
Adela, sarumana pentru Padurea Baciului. Nu gasesti si niste poze? BTW, iar le soilesti?Nu de alta, dar mi-e dor de tine!
Irimell, apropo de reincarnare -am vazut ca s-a deschis subiect separat- acum vreo doua zile citeam cartea "A fost Agatha Christie a Romaniei", cartea scrisa despre Rodica Ojog Brasoveanu de catre nepoata ei. Un fragment m-a frapat. Reproduc:
"Pe langa bucuria de viata, pe langa cultura si inteligenta, Rodica avea tot felul de bizarerii, printre care si credinta nestramutata ca a mai "TRAVERSAT" o existenta la inceputul anilor 1900. I se intampla ca hoinarind pe strazile din cartierele ei preferate Dacia-Cotroceni-Sos. Kiseleff, sa se opreasca tulburata in fata unei case si sa priveasca cu emotie si chiar cu duiosie.
Fara sa-si propuna, se surprindea revenind si-n alte dati; acelasi soc, aceeasi fascinatie.
Nu-si explica ce se intampla, mai ales ca n-a avut nici o clipa senzatia unor regasiri intr-o existenta anterioara.
Totusi, spre varsta de 50 de ani, cautand prin anticariate material documentar pentru cartile ei - din epoca preferata, "La belle époque" -se simte irezistibil atrasa de o fotografie. Aceasta reprezenta o femeie la circa 30 de ani, ai carei ochi - de o expresivitate neobisnuita - retin atentia Rodicai si in acelasi timp imaginea o nelinisteste. Pe verso era scris " Rodica, sunt fericita!" - 1928. Stupoare: caligrafia ei.
Oricat de ciudat i se parea (si de fapt era), Rodica s-a recunoscut ca fiind ea cu o toaleta si o pieptanatura care nu-i apartineau." ("A fost Agatha Christie a Romaniei - Rodica Ojog Brasoveanu, Madalina Ojog-Pascu, Ed. Kullusys, Bucuresti, 2003)
Fiind o mare admiratoare a acestei scriitoare - am in colectie aproape toate cartile ei - am remarcat ca a fructificat subiectul intr-unul din romanele ei, "Cosmar". Vi-l recomand cu caldura.
Va astept cu nerabdare cu noi buhuhuuri!
BUHUHU!
http://www.geocities.com/vektros/Pagina_Vektroasei.html
"Work like you dont need the money, Dance like no one is watching, Love like you have never been hurt before." -Mark Twain
n/a spune:
Aaaa...apropo de pietricele...Io mi-s moarta din copilarie dupa ambra (chihlimbar). Voi ce stiti de el? Ce proprietati are?
http://www.geocities.com/vektros/Pagina_Vektroasei.html
"Work like you dont need the money, Dance like no one is watching, Love like you have never been hurt before." -Mark Twain
iridriel spune:
buhuhu stimate doamne,
recunosc cu mana pe taste ca am citit tot cu mare interes. a fost necesar sa iau notite pentru a nu uita minunatele mici idei care au rasarit in urma lecturii.
pana una-alta, iata numa' una, intrusicat nu am acum timp de detaliat: s-a deschis subiectul ingerului personal. va recomand un autor absolut genial (din ingustul meu unghi de vedere poate ): Bernard Werber, cu "Thanatonautii" si "Imperiul ingerilor". domnia-sa le-a vazut ca pe o trilogie la care mai trebuie sa produca volumul 3. este important sa le cititi in ordinea asta.
apoi, am aflat ca fiecare zi din saptamana are un inger, care vegheaza asupra celor nascuti pe "mosia" lui. de exemplu, pentru sambata este Cassiel, cel care vindeca.
ar mai fi multe de spus. conform budismului personal, ingerul nu poate fi o ruda, intrucat rudele din aceasta viata pot fi straini din cea anterioara etc.
ramane sa mai povestim............
florenta
Caroline spune:
Buhuhuna dimineatza si bine v-am gasit! Ce bine imi pare ca v-am gasit.
Placerea de a va citi a inceput ieri, a continuat azi si iata-ma la final cu ce ma framanta pe mine. Subiectul se numeste “ puterea gandului”. Ca este puterea gandului bun sau rau, nu are asa de mare importantza pentru ca pe mine ma fascineaza patrunderea in aceasta zona a mintzii noastre, generatoare de putere si claritate. Evident ca totul se face prin exercitiu, dar ce ma innebuneste pe mine este lipsa de control asupra gandului plecat.
Am sa va povestesc cea mai noua intamplare. Eram la o terasa, o berarie. Lume multa, muzica frumoasa, terasa plina. Comandam ceva, mi-era ingrozitor de sete si fara sa ma pot concentra la conversatia de la masa noastra ma concentrez, mai mult din instinct primar (setea) pe cea care trebuia sa ne aduca bauturile comandate. Trecea grabita dintr-o parte in alta a terasei cu diferitele comenzi. Se apropie de o masa de serviciu situata langa bar si incepe sa isi aranjeze pe o tava paharele de bere construind o piramida. Berea era rece iar paharele incepusera sa abureasca, broboane de apa incepusera sa apara pe pahare, simteam deja racoarea lor, pielea mi se facuse ca de gaina, mi-era deja frig si…. Dintr-o data am simtit pericolul. Am vazut imaginea “dezastrului” pe care parca cu o dorintza diabolica il comandam. Am vrut sa tai brusc legatura cu tinta, dar era prea tarziu. Tipa ridica tava se intoarce face doi pasi si scapa totul din mana. Paharele se rostogolesc pe ciment, se sparg iar berea curge deslantuita printre mesele si picioarele consumatorilor. M-am simtzit ingrozitor de vinovata, stiam ca o sa se intample asta si nu am avut puterea sa imi dezlipesc concentrarea de la situatzia asta idioata.
Asadar, mie mi-e frica sa mai fac exercitzii si nu stiu cum as putea sa ajung sa fac progrese fara sa fac rau…. Poate avetzi voi vre-o idée.
Sunt prin zona, Caro
Un link interesant:
http://www.atman.as.ro/spiritualitate.php?p=articole/spiritualitate/puterea_gandului_05.php
Katarina spune:
Bu-hu-hu, ne-bu-hu-hu,da' io n-am dormit toata noaptea!!!Am gasit subiectul azi-noapte tarziu si m-apucai sa citesc pe nerasuflate postarile voastre..Nu m-am lasat pana n-am sorbit ultimul cuvintel,uitand de "repercursiuni" si de atentionarile pt cele slabe de inima,ca de,asa-s eu incapatanata.
Nu-i bai de strigoii si umbrele care statea frumusel in spatele meu savurand lectura odata cu mine,nici de de mobila care mi se parea ca scartaie in mod nejustificat sau de consumul suplimentar de curent electric,ca aprinsei luminile prin camera sa vad dusmanul la fata.Problema ar fi parul meu,pe care nu reusii sa-l descalcesc azi-dimineata,avand o forma care in mod obisnuit ar fi necesitat vreun kg de gel
Cu toate astea,intreaga familie va multumeste,caci ati contribuit la restabilirea linistii si intelegererii in casa.Toata noaptea mi-am "inghesuit" consortu' , ca-mi fu' cam frica.Si cum eram cam certati,el lua asta drept un semn de impacare
cl spune:
Katarina!!! M-ai bine-dispus pentru tot weekendul! Da' tot e bine, ca te-ai impacat cu consortul.
Claudia
buli spune:
buhuhu
va citesc de la inceput si ma tot straduiesc sa-mi amintesc daca mi s-a intimplat ceva deosebit. concluzia? nu prea
aaaa.... ar fi una
in studentie, simbata seara, fara bani, in camera de camin cu o buna prietena a mea. "hai sa ne concentram sa vina cineva la noi in vizita - un tip evident !" ne punem in pozitia lotus si dupa multe chitaieli ne concentram vreo doua minute.
dupa alte doua minute bate cineva la usa. ne ducem intr-un suflet si deschidem. "salut, vreau sa vorbesc cu Alina"
cred ca va inchipuiti ca nici una din noi nu era Alina. tipul gresise etajul
Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)
http://community.webshots.com/user/ancutza124
buli spune:
inca o chestie: eu visez filme.
nu filme cunoscute, ci filme pe care le fac eu in vis. cu generic, cu toata treaba. parca as fi la cinematograf si m-as uita.
de multe ori sint personaj principal.
filmele "mele" sint de actiune si comedii. insa, culmea, nu ma dau in vint dupa genurile astea
aveti idee despre ce este vorba?????
Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)
http://community.webshots.com/user/ancutza124
Emilia B. spune:
Adela, fiindca tot ai pomenit de padurea Hoia din Cluj, hai sa iti fac o invitatie (daca poti, desigur) tie si celor care se gasesc prin apropiere, pe 30, 31 iulie 1 aug acolo, va avea loc un fenomen destul de ciudat poate pentru unii, familiar altora...
Voi fi si eu acolo.
Am dat mai multe detalii aici
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28862&whichpage=4
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by vektros
Aaaa...apropo de pietricele...Io mi-s moarta din copilarie dupa ambra (chihlimbar). Voi ce stiti de el? Ce proprietati are?
Chihlimbarul mai este numit si Aurul Nordului. Existe legende care vorbesc despre insula de chihlimbar pe fundul raului Eridon. Cercetarile au aratat ca insula a existat intr-adevar in Marea Nordului.
Stiati ca in Romania este un muzeu al chihlimbarului?
In comuna Colti la vreo suta de kilometri de Brasov spre Buzau. Locuitorii comunei au un adevarat cult pentru aceasta piatra semipretioasa. Nici unuia nu-i lipseste de la gat sau de la mana o bucatica de chihlimbar. Ei spun ca aceste pietre ii apara de rele si le vindeca bolile.
http://www.chilimbar.home.ro/
Se zice ca chihlimbarul elimina energiile negative, inlatura bacteriile, ajuta impotriva insomniei si a cosmarurilor si inlatura nelinistea.