Legende urbane - Buhuhu!
Raspunsuri - Pagina 13
Irimell spune:
Buhuhu la toata lumea!!!
Adela, iti multumesc mult pentru amanunte...ramin datoare...Cerceii cu olivine ma fac sa ma simt speciala...poate si pentru faptul ca iubesc mult culoarea asta, care intimplator e in mare voga anul asta...Cu macul si isopul mai greu pe aici, dar o sa imi iau cind merg acasa....Cand vorbeai de basilica te refereai la basilicum (busuioc)?
Adimercedes si Vichi, bine ati venit printre noi!
Vera, buna idee cu schimbatul denumirii topicului. Parca e mai simpatic...Cand ne povestesti cum ai folosit cutia?
Alexandra, sa inteleg ca nu prea am sanse sa gasesc cartea lui Eliade cand merg acasa. Nici la anticariat, oare? Am citit tot ce am gasit de Eliade si iata ca mi-a scapat asta...Ce pacat!
Fetelor, ca tot ati vorbit de munti, mi-am adus aminte ca am citit in Formula As de Muntii Bucegi cum ca ar fi un nod energetic si tot cautand pe net despre Babele si Sfinxul iata ce site am gasit....
http://www.aboutromania.com/photos.html
Numai bine,
Irimell
anangel_lexi spune:
Pai din cate stiu eu cartea lui Eliade se gaseste dar mai mult in franceza, pentru ca el a scris-o in franceza. Cum eu nu prea le am cu franceza, am cautat traducerea in romana dar se pare ca in lb. romana se gaseste tare greu. Totusi s-ar putea sa o gasesti pe la vreun anticariat. Poate ai noroc! Si daca stii franceza e si mai bine, atunci chiar ai sanse sa o gasesti 9nu stiu titlul original in franceza, in romana s-a tradus "De la Zalmoxis la Gingis-Han"). e una din cartile mele preferate.
Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine
Caroline spune:
Gagicile, stiti voi cum ii zice la "obsidian negru" sau la topaz in english..??? Please.... astept cu nerabdare un raspuns
Super subectu' am inceput sa va citesc... am ceva de lucru, dar cand il mantui imi aduc si eu contributzia... statzi asa, revin cu sigurantza
Mersic,
Caro
Irimell spune:
quote:
Originally posted by Caroline
Gagicile, stiti voi cum ii zice la "obsidian negru" sau la topaz in english..??? Please.... astept cu nerabdare un raspuns
Super subectu' am inceput sa va citesc... am ceva de lucru, dar cand il mantui imi aduc si eu contributzia... statzi asa, revin cu sigurantza
Mersic,
Caro
Caroline, uite aici adresele si gasesti mai multe amanunte:
http://www.semi-precious-stone.com/obsidian-stone.html
http://www.semi-precious-stone.com/topaz-stone.html
Bine ai venit printre noi si te asteptam cu "contributia".
Numai bine,
Irimell
PS: si mie imi place topazul...
Adela99 spune:
Irimell, cred si eu ca te simti speciala cu cerceii tai cu olivine.
Uite cateva ”curiozitati” despre olivine:
- satelitul Spirit a analizat o roca pe Marte care contine mai multe minerale printre care fosfor, calciu, clor, fier. A mai gasit si "Olivine" care duce la concluzia ca nu mai e chiar atat de cert (cum s-a crezut) ca a existat vreodata apa in craterul Gusev
- caderi de meorit s-au raportat anul trecut in septembrie Universitatea din Tulane a cercetat amanuntit o piatra de culoarea nisipului cu marginile arse si nu exclude posibilitaea ca ea sa provina din spatiu. Piatra continea olivine, pyroxen, plagioklas si trolite, substante care adesori se gasesc in meteoriti
si da, ma refeream la busuioc
acinorev spune:
tare imi mai place subiectul acesta.
vero, se pare ca ne asemanam din mai multe puncte de vedere.
nu mi s-au intamplat lucruri deosebite. doar ceva vise mai ciudate.
spre exemplu, in unul din vise, eu personal urcam pe o strada din copou (pe lascar catargi unde este scoala 33 la care ai invatat tu vera). la un moment dat, m-am oprit la o poarta si am intrat in curte. era o casa batraneasca cu un pridvor imbracat in vita de vie. acolo stateau doi batrani. am trecut pe langa ei fara sa simta prezenta mea. parca eram invizibila. am intrat in casa si am ajuns intr-o camera unde era o fata frumoasa, roscata, cu parul lung, cu o figura nostalgica de parca era din romanele de dragoste gen "adela". cand am ajuns in fata ei am avut un sentiment puternic ca sunt eu. eram foarte rationala si imi ziceam "iaca, asta esti tu intr-o viata anterioara".
ce ziceti? poate cineva sa afle ce am fost intr-o viata anterioara?
veronica
Irimell spune:
Adeladraga, de la mine pentru tine .
Acinorev, bine ai venit! Sa vedem cine ne raspunde pentru ca si mie mi-ar place sa stiu...
Numai bine,
Irimell
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by vektros
Ce ati auzit de Padurea Baciului de langa Cluj? Clujencele, v-ati trezit???
BUHUHU!
Buhuhu Am ridicat manusa
Este binecunoscut si nu numai de clujeni ca Padurea Hoia-Baciu este vizitata de OZN-uri. Unele dintre ele au fost vazute, fotografiate si filmate de catre martori. Aici au fost vazute mai multe tipuri de OZN-uri: asa-zise clasice (tari-ovale, fusiforme), moi (care-si schimba forma si dimensiunile in timpul aparitiei) si cele “invizibile” - care nu se vad cu ohiul liber, dar prinse pe pelicula apar sub forma de lumini (specialitatea Padurii Hoia-Baciu ) Si apropo de invizibil – aici au fost fotografiati si “ingeri pazitori” (unul din domeniile mele) tot invizibili cu ochiul liber dar sub forma de siluete umane in fotografii – ”structuri bioplasmatice”
Cred ca prima fotografie a unui OZN in Padurea Hoia-Baciu a fost facuta prin 1968 dupa care poienita a devenit zona interzisa, fiind din nou accesibila in 1990.
In zona au fost remarcate tot felul de ciudatenii: anomalii magnetice, emisii de microunde, urme suspecte pe pamant unde vegetatia este afectata.
Padurea Horia-Baciu nu este singura vizitata de OZN in Cluj. Si alte zone au avut vizitatori, ca Gradina Botanica, Cimitirul Central, s a.
P.S. Am auzit vorbindu-se de o fotografie, in care persoana fotografiata nu avea umbra (cu toate ca fotografia era facuta intr-o zi cu soare si celelalte obiecte aveau umbra)
dupa developare va spun daca ati avut umbra sau nu
Donia spune:
Bu-hu-hu-na seara la toata lumea, vad ca s-a marit clubul, deci bu-hu-hun venit.
Dar ati activat, nu gluma. Ei bine, nici eu nu am stat degeaba. Nu mai stiu ce am citit pe aici si mi-a declansat in minte povestea Soldatului Manciurian, cu spalarea creierului si influentarea comportamentului. Asa ca am rascolit netul, sa gasesc mai mult decat povesti paranormale si filme de groaza si mister pe aceasta tema. Ati auzit probabil despre filmele "Soldatul (Candidatul) Manciurian" si "Teoria Conspiratiei". Acolo este vorba despre soldati care, sub hipnoza, sunt condusi sa omoare, ba chiar sa se autodistruga la auzirea unor cuvinte cheie.
Se spune ca asasinul lui JFK era un tip teleghidat...
Se mai spune ca CIA dispune de asasini numiti candidati manciurieni...
Adevarul este ca inca din al doilea razboi mondial au incercat si nemtii si americanii sa gaseasca o formula pentru a pune stapanire pe creierele inamice. In timpul razboiului rece americanii au continuat cu cercetarile, la fel si rusii. Totul strict secret, pana cand, prin anii '80, a izbucnit un scandal care a dus la aflarea adevarului.
S-a descoperit ca sub conducerea CIA s-au desfasurat experimente intr-un spital de psihiatrie din Montreal. Pacientii (ulterior subiecti) erau admisi acolo pentru afectiuni minore, anxietate si depresie post-partum. Guvernul american si cel canadian au colaborat pentru studii efectuate asupra pacientilor, sub conducerea unui medic american, Cameron, platit de CIA. Programul se numea MKULTRA, s-a desfasurat in anii '50-'60 si se face referire la el in "Teoria Conspiratiei".
Ce se intampla cu acesti pacienti, de fapt? Spalarea creierului: socuri electrice care afectau memoria, reprogramarea mintii prin mesaje verbale timp de 16 ore pe zi, timp de 6-7 zile, timp in care acestia erau tinuti intr-o stare de deprivare senzoriala. Urma apoi somn provocat de medicamente, timp de saptamani sau chiar luni.
La externare, pacientii aveau lacune mari in memorie, unii dintre ei nu-si mai cunosteau copiii sau trebuiau sa reia antrenamentul cu olita.
Pana in prezent 127 de pacienti au cerut compensatii pentru tratamentul care li s-a aplicat.
In acest articol se spune ca au existat tot felul de programe ale CIA pentru a studia modificarea comportamentului uman: 149 proiecte care s-au desfasurat in universitati si centre medicale canadiene si in trei inchisori, intre anii 1953 si 1963.
Daca doriti sa cititi mai multe:
http://www.webcom.com/ctka/pr300-mkultra.html
Acum nu vreau sa fiu paranoica, dar despre aceste experimente s-a aflat, insa cate se mai desfasoara inca?
Asta sa fie calea spre progres? Parca mai degraba spre regres. Cum mie nu mi se pare normal, incadrez povestea soldatului manciurian la paranormal.
Ma semnez, paranormala de serviciu.
Si noapte bu-hu-huna, ca la mine e aproape 2 noaptea.
Leah spune:
Buna fetelor! Ma primiti si pe mine in clubul Buhuhuhu?
Vise ciudate am mereu, dar a fost unul care m-a pus rau pe ganduri acum ceva vreme cand imi mergea rau de tot. Am visat ca cineva anume (o persoana pe care o cunosteam) mi-a facut vraji si ca singurul mod in care pot rupe vraja e sa ard un fir de par de la o roscata veritabila. Cum nu cunosteam nici o roscata veritabila, am lasat-o balta si m-am dus la Sfanta Paraschiva in Iasi sa ma rog si la un preot care citea Moastele Sfantului Vasile (pentru dezlegare de vraji).
Si fiindca tot vorbim de vraji, trebuie sa recunosc ca din disperare tinereasca am incercat si eu una mai de mult, alba, bineinteles!
Era in perioada in care ma despartisem de prietenul meu si il vroiam inapoi cu orice pret, asa ca am facut o chestie pe care o citisem intr-o carte (imi cumparasem pe atunci ceva cu Mama Xenia si practicile ei, ceva de genul acesta) si consta in spunerea unui descantec in fata fotografiei "inculpatului" de nu stiu cate ori pe o durata mai mare de timp. Nu stiu daca a fost efectul vrajii sau nu, cert e ca la 9 luni de atunci ne-am impacat si inca mai suntem impreuna. Dar cred ca a avut mai mult efect icoana facatoare de minuni de la Manastirea Hadambu din Iasi.
Mai nou, ne-a adus o colega din Mexic niste pungutze cu "vraji", pe care trebuia sa le pui pe o farfurie si sa le stropesti cu un lichid (dintr-o fiola adusa tot de ea) si apoi sa le pui intr-un saculetz si cica iti poarta noroc. Am purtat-o o perioada prin geanta, dar din lipsa de spatiu am abandonat-o prin casa pe undeva.
Si daca tot suntem la capitolul fenomene ciudate, ce parere aveti de moastele si icoanele facatoare de minuni?
Mai multe informatii la http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2958
"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)