Aici, in Olanda (5)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Haideti c-am revenit si eu.

Vad ca ne-am inmultit tare, dare multe din fetele mai vechi nu mai scriu deja.

As vrea sa fac din nou listuta aia, sa o pun la partea urmatoare. Dar, asta cand oi avea timp, sau poate are altcineva inaintea mea.

Eu am catelusul mofturos sau bolnavior, nu stiu care din doua, ca deja am ajuns la al 5 lea fel de mancare de catei pe care o respinge, dupa ce mananca cateva zile. Nu stiu ce sa mai fac cu el.

In rest, stau si pierd vremea, ma joc cu cei doi bebici ai mei (bebe si catel) si ma enervez incercand sa invat olandeza. Asa ca va intreb acum, pe voi, ca nu am reusit sa inteleg:

e vorba de participiul verbelor

am inteles ca exista "weak verbs" si "strong and irregular verbs". Apoi, la acele "weak verbs" am inteles cum se formeaza participiul, dar nu inteleg care e criteriul dupa care imi dau seama. Si apoi, la cele "strong and irregula verbs".....nu inteleg ceva: sunt unele "strong" si altele "irregular"? Sau sunt "strong and irregular"? Nu mai am chef sa ma uit in carti, ca ma doare capul.

Am facut, insa, ceva progrese la olandeza, imi mai vine sa si vorbesc....unii nu-si dau seama ca nu-s nativa, si vorbesc de zor.....alteori ma blochez ca nu stiu un cuvant, si incep in engleza.

Dar, daca nu intleg ceva dpdv gramatical, ma blochez. Nu pot sa merg mai departe si sa incep sa ghicesc. Asa ca, poate deslusiti si pt mine enigma asta.

Pupici tuturor

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_alhillo spune:

in afara de domijn.nl mai stiti alta agentie care se ocupa cu inchirieri de case,apart.?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_la spune:

Am gasit: Lo-femenal= 0.3 mg norgestrel+ 0.03mg ethinylestradiol, iar Rigevidon= 0.15 mg levonorgestrel + 0.03 mg ethinylestradiol. Deci nu au aceesi compozitie. Ce fac acu? Le iau una in continuarea alteia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina-elena spune:

Sun inca aici Alina Maria.Ti am trmis un mes pe privat(sau asa cred euca nu ''umblu'' de mult pe site si inca nu m-am familiarizat cum sa folosesc toate ''chestiutele''pe aici.
Oricum ,macar o data la cateva zile citesc forumul,inca nu am ajuns la''turci'' pentru condimente (tot cu paprika am facut sarmale-ardei umpluti),pentru ca depind de al meu''iubit'' cu transportul deocamdata si cred ca cel mai probabil o sa ajung sambata.
Iulia ,ma bucur ca fetele te au putut ajuta putin cu informatiile despre anticonceptionale.Ti am spus deja ce si tu stiai cand ti-am dat numarul doctoritei aleaia din Romania ca nu stiu cate informatii iti va da prin telefon dar merita sa incerci.
V a pup si o zi minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana spune:

Draga Mari
In fiecare oras sunt diverse organizatii care inchiriaza case.
Cel mai bine e sa te uiti pe pagina primariei orasului in care locuiesti/vrei sa te muti. Daca nu te descurci cu olandeza, spune-mi orasul si iti caut eu pe pagina primariei.
Mai sunt organizatiile cu case de la particulari, care sunt mai scumpe, gen www.directwonen.nl , www.rotsvast.nl

P.S. Am vazut ca stai langa enschede. In enschede, probabil ca stii functioneaza loteria, si depinde de noroc.
Iti recomand organizatia care se ocupa de inchiriat case in Hengelo, dureaza mult mai putin gasirea unei case, si te pune pe o lista de asteptare, nu e loterie: http://www.hureninhengelo.nl/hureninhengelo/

Mergi la inceput

ana mersi pentru informatii,ma pun pe cautat si daca nu ma descurc cu siguranta iti voi cere ajutorul

Mergi la inceput

spuneti-mi cum se zice la primarie in olandeza please petru ca nu am cum sa-i explic sotului lucrul asta

Mergi la inceput

tot eu sunt,spuneti-mi agentii de inchiriat din zona voastra adica dan haag cum imi dicteaza sotul adica cred ca vrea sa spuna haga pe romaneste,vrea sa ne mutam din zona asta pe acolo
sper ca nu v-am torturat cu intrebarile,daca da imi cer scuze de pe acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana spune:

In Haga, informatii luate de pe Gemeente Den Haag (www.denhaag.nl):

Woningcorporaties

WoonInvest Leidschendam
Zaagmolenstraat 98
2265 WV Leidschendam
tel 070 30111000

Vidomes Leidschendam-Voorburg
Weigelia 8
2262 AB Leidschendam
tel 070 3172200

--------------------------------------------------------------------------------

Vestia Den Haag Zuid-West
Zichtenburglaan 16
2544 EB Den Haag
tel 070 321 5353
www.vestia.nl

Vestia Den Haag Zuid Oost
Leeghwaterplein 45
2521 DB Den Haag
tel 070 3654762

--------------------------------------------------------------------------------

Staedion Wonen Woonbedrijf West
Stadszijde 5
2543 VZ Den Haag
tel 0800 5505505
www.staedion.nl

Staedion Wonen Woonbedrijf Oost
Zinkwerf 5
2544 EC Den Haag
tel 0800 5505505

Informatiecentrum Den Haag Zuidwest(Haagwonen en Staedion)
Leyweg 649A

Haagwonen/ St. Beheer Sociale Woningen Haaglanden
kantoor Zoutkeetsingel 40
2512 HN Den Haag
tel 070 3880388
en
kantoor Zichtenburglaan 39
2544 EA Den Haag
tel 070 3218418
www.haagwonen.nl

DUWO Kamerwinkel
Huygensstraat 2
2515 BC Den Haag
tel (070) 3051400
ma t/m vrijdag 08.30 tot 17.00 uur

e-mail: info@duwo.nl

http://www.woonnet-haaglanden.nl/
Sociale huurwoningen http://www.woondomein.nl/

Mergi la inceput

multumesc de ajutor ana
si spuneti-mi la primarie in olandeza ii spune dokumenta,nu cred ca am scris corect dar sper sa intelegeti

Mergi la inceput