ovare micropolichistice
Puteti sa-mi spuneti si mie care e diferenta intre ovare polichistice si ovare micropolichsitice. A avut cineva bebe cu diagnosticul de "ovare micropolichistice si uter fibromatos"? Noi ne chinuim de 4 ani, in final mi s-a recomandat de catre dr. denisa protopopescu, FIV la medsana. Nu pot avea bebe doar prin inseminare?Sau FIV este intr-adevar ultima solutie?Mentionez ca sotul e ok...si nu am fost niciodata insarcinata.Va rog mult sa ma ajutati, pentru a imi este foarte greu sa iau DECIZIA privind FIV.
Raspunsuri
Rozi spune:
Teodora, iti raspund din ce am inteles eu, ca m-am izbit si eu de aceasta intrebare.
Acel "micro" care face diferenta se refera la dimensiunea chisturilor, daca sunt sub 10 mm sunt micro, daca sunt peste sunt chisturi.
Din pacate, mai multe nu stiu ce sa spun, doar sa-mi dau cu parerea, ca eu in locul tau as incerca si natural, cu stimulare ovariana, apoi si inseminare (daca ai verificat si trompele sunt ok); depinde si de timpul pe care-l alocati pt incercari, si de bani.. dar mai ales de voia lui Dumnezeu. Cu voia lui, nici medicamente nu mai trebuie luate!
Citeste la "Povesti de succes" si vezi ce minuni se pot intampla! Poate gasesti vreun caz asemanator. Eu iti doresc sa-ti indeplinesti visul!
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"
teodoran spune:
Multumesc mult pentru raspuns. Ideea este ca am facut laparoscopie, histero, 3 stimulari, 3 inseminari...destul de multe.Cred totusi ca ultima sansa e FIV...chiar daca eu totusi sper la o minune...
Rozi spune:
Aaaaa! Pai atunci mie mi-ar fi extrem de clar ce-as face: m-as pregati pt FIV pt la toamna si, pana atunci, nu m-as mai gandi deloc la acest lucru, ci mi-as face un concediu de vis!!! M-as gandi sa ma bucur de vara asta, pentru ca pe urma voi fi insarcinata si voi avea un bebe si nu voi mai putea merge prea lesne in concediu!
Adica:
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"
teodoran spune:
Multumesc mult pentru incurajari...sunt programata pentru FIV la toamna la Medsana, traiesc cu speranta ca o sa fie bine.
asi spune:
Teodora iti doresc mult succes la FIV!
Si eu am ovare micropolichistice si uter cu un fibrom de 1.8cm si cu o cavitate mica.Nu am ramas niciodata graviada de 5 ani si in toamna o sa fac inseminare.Sper sa reusesc!
ASI
teodoran spune:
multumesc mult pentru incurajari...sa inteleg ca alta solutie nu exista decat FIV. Inca nu m-am hotarat, mai am cateva zile ca sa ma gandesc daca fac FIV la toamna.
va multumesc