Vaccin BCG

Vaccin BCG | Autor: cristinacsa

Link direct la acest mesaj

In Germania nu se face acest vaccin, care in Romania dupa cite stiu se face in maternitate.
As vrea sa stiu daca cele din strainatate ati facut acest vaccin bebelasilor vostri si la ce virsta.Cred ca se poate face si mai tirziu,
dar nu sunt sigura.

Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Cristina, vaccinul asta e o mare pacoste pe capul meu!Eu am rugat-o pe pediatra noastra sa-l faca Teodorei dar a zis ca NU are voie.Cica a dat multe reactii adverse si l-au interzis, cel putin aici, in Bayern.
As vrea si eu sa stiu daca se poate face mai tarziu ca daca va fi sa ne intoarcem in Ro, trebuie facut!

Sarbatori fericite! Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacsa spune:

Ieri am fost la pediatru si am intrebat de vaccin. Mi-a spus ca in Germania nici nu se gaseste chiar daca vrei sa-l cumperi.A spus ca nu se mai face decit in Europa de est si China. Pe deasupra cica daca-l faci, nu se mai diagnosticheaza boala, chiar daca exista( nu e prea bun si nu imunizeaza prea bine). Asa ca nu stiu ce sa zic...
Apropo Camelia, Teodora a facut vaccinul contra hepatitei B? ( e si asta controversat). El a spus ca neaparat sa-l facem inainte de a merge in Romania.
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milenadinu spune:

Interesanta abordarea problemei in Germania.Noi in Elvetia am fost sfatuiti de pediatrul cu care am urmat cursurile prenatale .Adica tuturor parintilor care presupuneau ca ar putea vreodata sa locuiasca pentru o perioada mai mare de timp intr-o tata din Europa de Est sau America Latina,ca sa nu mai zic de tari din Asia sau Africa, li se recomanda sa faca acest vaccin.Noi l-am facut cand am plecat din spital.L-a facut in acelasi timp si un bebelus care avea parinti francezi,pentru ca si in Franta orice copil care se inscrie intr-o cresa sau la scoala are nevoie obligatoriu de acest vaccin.Si ei gandeau ca si noi , ca si tine , ca nu se stie niciodata.Nu am auzit de efecte secundare ,altele decat la vaccinurile obisnuite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Teodora a facut pana acum un singur vaccin in 3 doze.Este vorba de un ser complex, impotriva mai multor boli printre care si hepatita de tip B.

quote:
Originally posted by cristinacsa

Ieri am fost la pediatru si am intrebat de vaccin. Mi-a spus ca in Germania nici nu se gaseste chiar daca vrei sa-l cumperi.A spus ca nu se mai face decit in Europa de est si China. Pe deasupra cica daca-l faci, nu se mai diagnosticheaza boala, chiar daca exista( nu e prea bun si nu imunizeaza prea bine). Asa ca nu stiu ce sa zic...
Apropo Camelia, Teodora a facut vaccinul contra hepatitei B? ( e si asta controversat). El a spus ca neaparat sa-l facem inainte de a merge in Romania.
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacsa spune:

quote:
Originally posted by Camelia

Teodora a facut pana acum un singur vaccin in 3 doze.Este vorba de un ser complex, impotriva mai multor boli printre care si hepatita de tip B.
quote:

Cristina

Si noi am facut tot un vaccin in 3 doze contra a 5 boli, dar nu si hepatita B , asa ca mai facem unul .

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:

Ieri am fost la pediatru si am intrebat de vaccin. Mi-a spus ca in Germania nici nu se gaseste chiar daca vrei sa-l cumperi.A spus ca nu se mai face decit in Europa de est si China.
Cristina

Ei, pai atunci Franta se afla in Europa de Est sau in China, ca aici este un vaccin OBLIGATORIU!!!

Se face incepind de la o luna, dar neaparat inainte de intrarea copilului in colectivitati (cresa, gradinita, scoala)

Adélie l-a facut la o luna 1/2.

Dupa 3 luni se face un test.

Noi l-am facut si pe asta (testul) care a iesit negativ, adica nu este inca imunizat bine.

Drept pentru care refacem vaccinul.

"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine

@+...
O&A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Fetele ,shi io i-am facut vaccinul Mariei la varsta de un an-pt. ca ne ducem destul de des in Romanika-si acolo chiar un medic pediatru ne-a sfatuit sa i-l facem.Aici in Liban nu se mai face de mult timp,dar pediatrul Mariei a inteles problema si a facut rost de un BCG.Mi-a spus ca o imunizeaza pt. 5ani asa ca la anul ii mai facem un rapel.O sa-i fac si lui micu' inainte sa plecam in Ro la vara.

Ortansa-de 2X mamica va doreste:
SARBATORI FERICITE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by Ortansa

Fetele ,shi io i-am facut vaccinul Mariei la varsta de un an-pt. ca ne ducem destul de des in Romanika-si acolo chiar un medic pediatru ne-a sfatuit sa i-l facem.Aici in Liban nu se mai face de mult timp,dar pediatrul Mariei a inteles problema si a facut rost de un BCG.Mi-a spus ca o imunizeaza pt. 5ani asa ca la anul ii mai facem un rapel.O sa-i fac si lui micu' inainte sa plecam in Ro la vara.

Ortansa-de 2X mamica va doreste:
SARBATORI FERICITE!

Ortansa, fii atenta ca vaccinul asta nu are o eficacitate deloc buna, iar ca sa stii daca si-a facut sau nu efectul, la 3 luni de la vaccinare trebuie facut un test. Daca iese negativ vaccinul trebuie refacut, caci copilul nu este imunizat (ceea ce ni s-a intimplat si noua!)

In Franta acest vaccin este obligatoriu de peste 50 de ani.
Totusi, dupa doua vaccinari nereusite se considera ca s-au acomplit obligatiile vaccinale.
Din cauza neeficacitatii lui si a efectelor secundare pe care le da, toate tarile vecine au eliminat acest vaccin... Dar Franta este producatoarea, asa ca nu se putea altfel...

UN AN NOU FERICIT!!!
@+...

Otilia & La Adelita (in curind 6 luni...)
"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine

Mergi la inceput