Cum se inteleg socrii cu parintii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Poate n-o sa va vina sa credeti dar eu am niste socri minunati chiar daca nu sunt legal inca socrii mei. Sunt cei mai minunati oameni care am putut vreodata sa-i intalnesc, de o educatie desavarsita,o soacra de un bun simt iesit din comun care chiar daca nu i-ar conveni ceva nu ti-ar spune nici da-te mai incolo. Socrul meu e un tip organizat, inteligent, sfatos caruia ii plac oamenii care vorbesc mult, si eu i-am dovedit ca pot sa fac asta. Daca vreodata in 3 ani de cand locuim impreuna ( nu cu socrii) ar s-a discutat vreodata ceva de mine, ei bine, la mine nu s-a uitat nimeni urat.
Mama in schimb,... ii multumesc pentru educatia care mi-a dat-o, ii sunt recunoscatoare pentru sacrificiul ei ( tata a murit cand aveam eu 15 ani)pentru tot ce a facut pentru mine... dar intre noi doua s-a terminat totul in clipa in care cu pretentiile ei mediocre n-a vrut sa accepte ca eu sa plec de langa ea si unde mai pui intr-un oras mult mai mic decat in cel care crescusem.
Mama e mama, si intodeauna va fi mama mea, dar socrii mei au fost alaturi de mine in cele mai grele momente din viata mea, si atunci cand ne-a fost greu, chiar daca am gresit fata de ei, ne-au ajutat fara sa clipeasca. Ii respect si le doresc numai sanatate si puterea de a se bucura de nepotica proaspat sosita in familie

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

quote:
Originally posted by bibi

Delicata problema.
Stau si ma intreb ce se intampla cu parintii nostri. Batranetea sa fie oare cea care le mai ia din minti.

Exact asa ma gandesc si eu...cred totusi ca nu-si dau seama cand fac separatisme intre noi, copiii lor si cei capatati(sotzii nostrii).Si taica-meu face la fel, ..de multe ori mi se adreseaza numai mie de parca RAzvan nici nu ar fi prezent...imi vine sa mor de nervi, mai ales ca Razvan nu este o persoana usor de trecut cu vederea, nici fizic, nici auditiv...pe de alta parte sunt convinsa ca taica-meu nici macar nu isi da seama, ca altfel il place foarte tare pe ginerica. Cred ca asta se intampla si cu mama ta.

Ei bine, datorita atitudinii ei, am hotarat, de comun acord, sa :
- ne petrecem sarbatorile prin rotatie. Craciunul la ai mei, Pastele la socrii si anul urmator invers;
- se vada intre ei cat mai rar.

Sunt din ce in ce mai convinsa ca la metoda asta trebuie sa aplicam si noi.

Carmen si bb Maya Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Carmenutza, undeva si situatia mea este asemanatoare. Din start votez pentru intalniri cat mai rare a bunicilor.
In cazul nostru, Alexia, are 3 bunici, caci mama mea a murit cu cativa ani in urma, deci copilul se imparte intre doi bunici si o bunica.
Si noi, adica eu si sotul meu Razvan, la intrunirile de familie" stam de sase" la perlele scoase de tatal lui, sau la mandria aratata de mama lui, caci tatal meu, sta retras in ale lui si asculta. Si cum il cunosc pe tatal meu stiu ca nu-i cad bine manifestarile de mandrie sau lauda, si sunt convinsa ca nu ii prieste intalnirea. Asa ca am recusr la intalniri cat mai rare.
Este atat de fericit cand o are pe Alexia in brate si o plimba in curtea lui si-i arata catel, pisoi si alte lighioane, apoi o mai analizeaza putin si zice ca are ochii mei sau ca este vesela asa cum eram si eu cand eram mica. Este normal sa-si gaseasca si el ceva asemanari la nepotica lui, sa o tina linistit in brate.
Pe partea cealalta cand o are bunica in brate, vai ca e cap taiat taica-su, deci nu seamana decat in partea lor..., o tin in brate, se joaca cu ea.
In concluzie sunt doua imagini diferite, care sunt frumoase in felul lor, dar numai separat.
Pe noi ca parinti nu ne deranjeaza nici unul din comportamentele astea, dar ne simtim mai bine cand nu sunt impreuna.
Votez pentru vizite separate!

CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

Mama mea(tatal nu mai traieste) se intelege relativ bine cu socrii.Initial mi-am facut griji ca nu se vor intelege,mama este o fire mai dificila,insa n-au fost probleme.
Eu o admir si respect pe mama deosebit de mult,s-a luptat singura sa ne creasca .
Oricum,o relatie prea apropiata intre socrii nu cred ca exista,mai rar. Eu sunt multumita ca nu-s probeleme reale.
Asa va doresc si voua,

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput