Stie cineva ceva despre Hidrocel Comunicant? Stiu ca se rezolva prin operatie chirurgicala.A fost cineva operat? Daca da, cum a fost, cum este recuperarea, raman efecte negative pe viitor?
Anacami (20.02.1975) si Sebastian Alexandru (26.05.2004)
Ancami, baietzelul meu a avut hidrocel la testiculul drept.
Am avut noroc de i s-a retras la 4 luni.
La doua luni mi-a facut o criza de am ajuns cu el la Budimex una-doua.
Nu are voie sa planga (de parca poti sa-l opresti).
Baietzelul meu a avut o criza de colici seara si la un moment dat am vazut ca plange din ce in ce mai rau, avea privirea fixa, ii curgeau lacrimile siroaie pe fatza si era alb ca varul. M-am speriat f. tare si am zis ca trebuie sa-i fac baitza ca la baitza se linisteste. Cand i-am dat scutecul jos am ramas afis. Peretele abdominal dreapta era tare si rosu, testiculul cu hidrocel f. tare si rosu. Am crezut ca este hernie. Ne-am imbracat de urgenta si l-am dus la spital. Pana am ajuns noi la spital s-a linistit. La chirurgie cand l-a dezbracat medicul nu mai avea nimic.
I se retrasese! Am avut noroc.
La o saptamana a plans iarasi la fel de mult si cand l-am dezbracat (acum stiam lectia, de cate ori plangea il lasam la putzulika goala) am vazut ca iar se umfla, mergi iar la spital. La spital aceeasi poveste, nu mai avea nimic.
Am inteles ca in cele mai multe cazuri acest hidrocel se retrage, asa cum s-a intamplat la noi.
Doctorul chirurg care l-a consultat pe Matei ne-a zis ca el opereaza hidrocelul si la 3 ani. Asteapta pana atunci sa se retraga.
Mai asteapta si ai sa vezi ca o se retraga.
Ai grija la crizele de plans insa. Sa nu planga prea mult. Eu am facut sant in camera lui de cat ma plimbam cu el.
Rabdarica si curaj!
Multa, multa sanatate piticului Alexandru!
Mih si bb Matei