corpi cetonici in urina

corpi cetonici in urina | Autor: aquariusrpro

Link direct la acest mesaj

Stie cineva ce inseamna prezenta corpilor cetonici in urina?

Minunicai ( 4 ani ) i-au iesit la ultimul sumar de urina ( normal 0 si ei iau iesit 50 ) si stau ca pe ace pana ajung la doctor. Hmm... adica ce stiu eu , o legatura intre prezenta acestor corpi cetonici si hiperglicemie imi ridica parul pe ceafa!

Restul analizelor facute in cadrul sumarului sunt ok.. doar asta-i incercuit!

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Nu cumva a fost racita ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Mie, cand eram insarcinata mi-au iesit corpi cetonici in urina. Dar in cazul meu scria in dreptul lor (++)si nu o valoare. Ginecologul m-a linistit spunand ca doar de ar fi fost 4 de + (adica maxim) ar fi trebuit luata in seama analiza (desi mi-a zis ca nu e ceva grav). Dr. mi-a spus ca cea mai frecventa cauza a aparitiei acestor corpi cetonici este deshidratarea. Si unei prietene i-au iesit acesti corpi cetonici si la fel ca in cazul meu, dr. i-a recomandat sa bea mai multe lichide.
Multa sanatate fetitei tale !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Otau, intr-adevar a fost racita in ultimele tz luni , dar de vreo 2 luni nu a avut decat mucisori, o tuse rebela , toate tratate la vremea lor.

Ana71, Doamne ajuta! Si eu stiu de varianta cu + de asta m-a si surprins ideea cu cifrele; si pare maaare distanta de la 0 la 50 , mai ales ca in partea cu nivel normal scrie ca ar trebui sa fie absent. Nu au trecut nici unitati de masura, nici kit-ul cu care s-a lucrat, sa vezi cum s-a lucrat

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

si mie mi-au gasit corpi cetonici in urina cand eram insarcinata, doctorita mi-a spus ca asta din cauza ca nu am mancat nimic o perioada si ca asta se cauta in urina celor care fac greva foamei sa se vada daca intr-adevar postesc sau nu mananca pe furis.

doctorul vostru ce v-a spus? Miaunica mananca sau nu mananca?

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Am venit de la medic si m-am calmat . Ne-a dat sa facem urocultura ( exista antecedente legate de infectie urinara), coprocultura si coproparazitologia inca nu erau gata, si mai trebuie sa facem o ecografie abdominala.

Doctorita mi-a spus ca analizele ies asa pentru ca in ziua precedenta recoltarii Minunica vomase ( culmea... chiar in cabinetul medical). Dupa starile de voma pot sa apara astfel de rezultate.

Legat de suspiciunea mea cu hiperglicemia nu prea am de ce sa ma ingrijorez, din ce a spus ea. Analizele ultime de glicemie sunt din ianuarie si erau ok.

Singura chestie care s-ar lega de hiperglicemie este starea de somnolenta, dar episoadele cu o MInunica mai somnoroasa au corespuns intotdeauna cu cresterea in inaltime. Chiar si in ultimele luni a crescut.. de zici ca-i udata la radacina.

Acum mananca binisor dar, intr-adevar, in ziua cand am recoltat pentru analize copilul era cam nemancat.. dupa starea de voma si greata nici nu a putut sa manance.

M-am calmat! Parca daduse paranoia peste mine

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput