locuinta sociala
Are cineva idee cum pot obtine o garsoniera? Nu am bani sa-mi cumpar una, bani de avans nici atat, iar la salariul meu de aprox.3 milioane nu-mi da nici o banca imprumut. Stiu ca inainte de 1989 puteai obtine prin ICRAL sau primarie. Voi ce stiti
si multumesc,
Vicky
Raspunsuri
olga_stan spune:
sunt cateva solutii
1) iti faci un dosar care cuprinde:
- copie autentificata de pe actul de naștere și/sau de pe cartea de identitate;
- declarații autentificate ale titularului cererii, și după caz, ale soției, soțului și ale celorlalți membrii ai familiei acestuia;
- adeverință de la locul de muncă însoțită de o copie după cartea de munca completa.
- Actul de proprietate al domiciliului de reședință din care să rezulte suprafața locuibilă, sau contractul de închiriere;
- Adeverință de la asociația de proprietari din care să rezulte numarul de persoane pentru care se calculează și se încasează contravaloarea cheltuielilor de întreținere;
- Certificat de căsătorie;
- Certificat de naștere ale copiilor aflați în întreținere;
- Acte legal valabile din care sa rezulte studiile solicitantului.
- Acte medicale din care să rezulte boala de care suferă solicitantul;
- Cere catre primar
se depunde la primarie si poti obtine o locuinta din fondul locativ de stat destinata inchirierii daca ai pana in 35 de ani. sau o locuinta din fondul locativ de stat aflata pe listele primariei (acele locuinte ramase fara proprietar in urma decesului, sau locuintele in care proprietrii au fost evacuati pentru neplata utilitatilor)
olga
olga_stan spune:
am uitat sa specific ca se obtin fff greu astfel de locuinte pentru ca cererea este fff mare.
olga
olga_stan spune:
mai exista si variana locuintelor sociale, aici trebuie sa intocmesti un dosar cu criterii pentru locuinta sociala. este asemanator cu cel anterior dar cu mentiunea ca trebuie sa ai la dosar o ancheta sociala de la directia muncii pentru protectie si solidaritate sociala, adica sa te incaderzi intr-un caz social.
olga
Veve spune:
Originally posted by thalia
Intereseaza-te despre locuintele pentru tineri prin ANL. Eu stiu de la o cunostinta ca a primit o asemenea locuinta pe care o va plati in rate.Se pare ca preturile sunt suportabile ...dar se intind cam ...pe viata.Oricum ai locuinta ta si e altfel decat stai cu chirie si te poti trezi oricand in strada.
Apoi a mai aparut acum o posibilitate de cumparare locuinta la o banca specializata in asa ceva. O sa caut adresa si mai scriu.
www.anl.ro
adresa de la care poti afla mai multe
www.railoc.ro
este a doua adresa de unde poti sa iei informatii privind locuintele
Originally posted by Carolyne
Cu parere de rau iti spun ca, personal, nu vad nici o solutie pentru cei care au salariul de 3 mil...
Am avut si eu salariul mic, m-am inscris si la ANL, am facut cerere si la primarie...Si ani de zile de astptare si de speranta. Si cu pile...sau cred ca pila nu a fost suficient de motivata. Doar bataie de joc. Am reusit apoi sa avansez si implicit sa am salariul mai bun si sa fac credit ipotecar anul trecut, numai ca intre timp am emigrat in SUA.
De multe ori ma gandeam ca voi sta cu parintii pana la pensie...
Este tragic faptul ca intr-un apartament ajung sa locuiasca 2-3 generatii din lipsa de spatiu, perspective, etc.
Nu am incredere in stat, vezi locuinte sociale, etc...
Mult succes,
Carolyne
Originally posted by preda_vicky
Multumesc pentru raspunsuri. Nici eu nu am incredere in stat, la ANL iau locuinte tot cei cu bani, la Railoc e cam la fel. Dupa trei ani, cine poate sti cat va costa un apartament. O sa incerc in ambele locuri, trebuie sa rezolv ceva in acest sens.
Vicky
korinna spune:
Hai mai..ca nu se obtine f greu locuinta ANL...eu am dosar depus...la mine in Galati sunt pe locul 200..s-au dat deja luna trecuta 127 apartamente si acum in noua seriu care se vor termina de construit in octombrie(206 aprtamente) sunt si eu..a 70a..asa ca..si nu am dat nik.Pb e ca te avantajeaza f tare daca lucrezi la stat!
Corina mamika de 2 baietzi !!!
http://community.webshots.com/user/korinnay
preda_vicky spune:
Va multumesc tuturor pt. raspunsuri. Problema ar fi ca am 37 de ani, nu mai sunt asa tanara sa-mi dea ANL locuinta. O sa incerc totusi.
Vicky