Prajitura cu visine
Raspunsuri - Pagina 2
maria m m spune:
Si familionului meu ii place prajitura cu visine.Cer maine reteta de la femeie si o pun pe forum!
maria, de Paula si Miruna
ivonica spune:
Fetele care ati facut praji dupa reteta Roxanicai,spuneti-mi si mie,please,ati separat ouale?Eu nu,c-asa am priceput,de-aia m-am si bucurat,ca parea mai simplu asa!A iesit buna dar..altfel decat credeam eu ca o sa fie.Sa fi gresit pe-asta cu ouale(le)?Sau poate m-a vazut cel de sus ca m-am lenevit si le-am pus pe toate,la gramada, pe seama robotului?As intreba-o chiar pe Rox,dar e depaaaarte...
teo1970 spune:
PRAJITURA CU VISINE (sau alte fructe)
3 oua
1 1/2 cana zahar
1/2 cana ulei
1/2 cana lapte
2 1/2 cani faina
1 plic zahar vanilat
1 plic praf copt, stins cu lapte sau cu ce vreti voi
1 kg. fructe
Se bat albusurile pina se intaresc, apoi se adauga o parte din zahar (cam 1/2 cana) si se mai bat putzin in continuare.
Separat, se bat galbenushurile cu restul de zahar, uleiul, faina, zaharul vanilat, praful de copt shi laptele. Se adauga apoi albushurile, amestecind de jos in sus cu lingura de lemn.
In tava tapetata in prealabil cu ulei shi faina (sau cu margarina shi faina, sau pur si simplu cu hirtie de copt) se pune compozitia shi peste ea fructele (cit mai multe)
Prajitura se lasa la foc f. mic atit cit este nevoie (cam 45 min., poate shi 1 ora, depinde de cuptor), pina se rumeneshte. Nu deschidetzi cuptorul in primele 15-20 min.
Pofta buna !
"cana" are cam 250 ml.(sa nu fie prea mare), iar retzetarul este pentru tava mare de la cuptor. (sa nu fie prea mare)