Progesteron mare

Progesteron mare | Autor: anis

Link direct la acest mesaj

E uite ca m-am lovit de un lucru pe care nu il stiu...asa ca va cer ajutorul..

De vreo 8 luni i-au duphaston, cu pauzele de rigoare , aproape cam 1 luna da ,adica cu duphaston si una fara..dar nu e o regula am avut si pauze de 2 luni.
In fine ,luna trecuta am luat duhaston,luna asta(iunie) nu.Stiu ca el are efect cam 2 luni dupa ce il iei...dar totusi...
Mie mi-a iesit progesteronul din luna asta 64,in conditiile in care maxima normala e 25.
Eu stiam ca de regula excesul se elimina prin urina. Am sa mai repet analiza si in iulie.

Dar as vrea sa stiu daca sunt implicatii negative,atunci cand ai progesteronul peste limita superioara normala!..ca eu am cautat pe internet..si am obosit, e o brambureala...

AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

anis Draga mea, asta este informatia pe care pot sa o dau si pe care o am tot dintr-o chestie de specialitate. Sper sa ajute.

Progesteronul este secretat de corpul galben. Progesteronul are urmatoarele actiuni: 1)regleaza ciclul menstrual; 2)pregateste mucoasa uterina pentru nidarea oului si are rol important īn mentinerea sarcinii; 3)determina modificari ciclice ale epiteliului vaginal; 4)cantitatile mari de progesteron inhiba producerea LH-ului antehipofizar, īmpiedicānd ovulatia.
Pupi mult si curaj! Sa nu uiti sa intrebi si un medic.

laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Sigur o sa intreb un medic.
Eu am ovulatie in fiecare luna , asta e ciudatenia..pentru ca fac ecografii, progesteronul la mine si la toata lumea, creste dupa ovulatie.Eu cred ca e din cauza duphastonului , luam cate 2/zi.
Deci, eu nu am luat niciodata progesteron inainte ,decat dupa ce am vazut ca am avut ovulatia la ecografie..asa ca e exclus partea cu inhibarea...adica daca ovulatia era in ziua a 12-a , eu luam duphaston din ziua a 13-a , si il luam fara oprire pana aparea menstruatia..ca daca nu e bebe apare sigur si peste progesteron...si eu zic ca e mai bine asa...adica sa nu il intrerupi...ca e rau , daca e bebe..si tu..faci stop la progesteron...in fine..

Analiza e facuta in ziua 21-a, la mine ovulatia se produce in ziua a 11-13-a ...

AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Eu acum am aflat ca este rezultat din ziua 21. Cred ca in mod normal este bine. Caut si te anunt ce mai gasesc. In ori ce caz nu te nelinisti, stai cuminte ca aflam noi. Totul este sa fim sanatoase si totul se rezolva.
Pupi mult, revin repede.

laurici

Mergi la inceput

Ca sa nu mai spun ca valori mari de progesteron apar in momentul in care exista sarcina!!!!!?????!!!!!
Oare ?
Nu mai zic nimic ca sa nu ma trezesc .
Pupi!

laurici

Mergi la inceput

laurici asta am gasit si eu pe internet.......si...am zis..no way...ce dumnezeu..
Asa ca ramane intrebarea, daca de la duphaston , analiza progesteronului din ziua 21-a poate avea valori mari ?

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

anis, ESTI SIGURA?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Chiar Anis esti sigura ca nu esti?

ASI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Chiar Anis, de ce no way? Poate ti s-a intamplat minunea! Cred ca acum iti trebuie tie un politist care sa-ti dea pedepse.
Noi iti tinem pumnii!!!!!!!
Raluca

Mergi la inceput

pai daca mi-au venit rusii....acum sunt la inceputul unui nou ciclu menstrual,prin ziua a 7 sau a 8-a ..ca nu le mai numar...asa ca e exclus partea cu , deocamdata ,ca pana la urma o sa iasa si cu bebe...
Sa nu fie vorba de vreo sarcina pierduta...ma gandeam..oricum ajung la dr joi....
Pana una alta vroiam sa stiu implicatiile progesteronului mare...poate pana la urma stie cineva!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Aha
Da, ai dreptate, putin probabil. Oricum, sa te duci la doctor.
Raluca

Mergi la inceput