medicamente gratuite pentru gravide

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

quote:
Originally posted by Doamna Bibi
Medicamente gratuite: fier+acid folic, nospa, magne B6, prenatale. Trebuie insistat la mai multe farmacii,unele nu vor sa elibereze din motive de recuperare a banilor, incercati la Help Net.Oricum majoritatea se elibereaza compensat.
Oricum multa sanatate si sa nu avem nevoie de nimic gratuit sau compensat.

Monique si bebe mic 32 sapt.,DNP 28 august 2004
28 ani, sagetator

sigur prenatalele se dau gratuit?trebuie recomandare de la ginecolog?
a luat cineva prenatale cu reteta gratuita de la medicul de familie?

Ela2001 - 25 saptamini de la UM
Maternitatea Bucur- Dr. Nicolae Crisan

http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

quote:
Originally posted by Doamna Bibi

Gravibinon nu se da gratuit ci doar compensat (te sfatuiesc sa accepti si compensat pt. ca costa foarte mult, in jur de 200 mii fiola).Rolul lui este de sustinere a sarcinii in caz de iminenta avort (solutie injectabila care contine progestenon) nu are legatura cu antispasticele (no-spa, scobutil etc).
Medicamente gratuite: fier+acid folic, nospa, magne B6, prenatale. Trebuie insistat la mai multe farmacii,unele nu vor sa elibereze din motive de recuperare a banilor, incercati la Help Net.Oricum majoritatea se elibereaza compensat.
Oricum multa sanatate si sa nu avem nevoie de nimic gratuit sau compensat.

Monique si bebe mic 32 sapt.,DNP 28 august 2004
28 ani, sagetator

Bibi, sa stii ca mie mi-a dat dr. de fam. gratuit Gravibinon acum 1 sapt. cind mi-a zis dr. gineco. sa-mi fac o fiola ca sa stam linistiti. si nu i-am dat niciodata nimic dr. de fam. doar ca e o tipa tinara si f draguta. si tot gratuit mi-a mai dat No-spa, Utrogestan si acid folic. pina acum dr. mea nu mi-a dat sa iau vitamine, voi vedea daca si alea pot fi date gratuit si care anume.

acum ncii eu nu stiu cum sa mai interpretez aceste gratuitati, care sint si care nu de dat gratuit... cred ca cum ti-e norocul cu medicii astia.

pupici la burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

fetelor, pentru gravide gravibinon-ul si utrogestanul se dau SIGUR gratuit, nu compensat. EU LE-AM LUAT la recomandarea dr. de familie, pe baza retetei de la ginecolog, reteta pe care scria la diagnostic "iminenta de avort".. este o lege noua, in vigoare din luna mai si probabil nu toti medicii stiu de ea... eu va sfatuiesc sa mai vorbiti si cu alti dr. este pacat sa dati atatia bani cand puteti beneficia de acest lucru..

a propos, donez gravibinon, trimiteti-mi PM!!!

va pup si aveti grija la burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Tia -in legatura cu ".. este o lege noua, in vigoare din luna mai si probabil nu toti medicii stiu de ea..." daca stii cumva nr legii sau a ordinului MS spune-ne ca eu am cautat in lex si pe indaco si nu am gasit nimic referitor la gratuitati pentru gravide
As vrea sa va ajut sa va copiez,, legea" pe forum sa va fie utila
va doresc sanatate la toate fetele
Mercedes

Mergi la inceput

Mercedes, nu stiu amanuntele, dar ma interesez.. experientele avute la medic si la farmacie imi spun ca ea exista, dar nu este cunoscuta! ar fi minunat sa o "identificam" si sa o postam pe forum, eu am pus o intrebare si la probleme legislative..

pupici la burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Tia- am observat intrebarea de la probleme legislative si de asemenea am vazut ca nu a raspuns nimeni.
Am cautat si caut in continuare...
Merceds

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

Eu am primit de la medicul de familie gratuit prenatale. Nu stiam ca se elibereaza gratuit, ny mi-a zis nici ginecologul si nici medicul de familie ci o farmacista.
Asa ca am mers la medicul de familie si i-am cerut reteta gratuita si mi-a dat. La inceputul sarcinii am luat si eu Utrogestan dar l-am platit pt. ca nu am dat peste o farmacista draguta care sa-mi spuna ca as putea beneficia de gratuitate.

Adriana 22sapt+

Mergi la inceput

data viitoare cand ajung la medicul de familie, o sa-l intreb..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OMONA spune:

Am patit-o si eu cu medicamentele gratuite. Din saptamana a 6-a mi-a fost prescris Utrogestan si No-Spa. Medicul de familie mi-a spus ca nu se dau retete gratuite decat pentru gravidele fara venit. Am tacut si am mers mai departe cumparadu-le, nici macar reteta compensata nu mi-a dat. Asta pana intr-o zi cand n-am putut sa le mai cumpar, caci a trebuit sa platesc niste analize (si suplimentele nutritive pe care le cumpar lunar). Am intrebat medicul ginecolog daca poate sa-mi dea reteta gratuita, iar acesta mi-a dat scrisoare medicala pentru medicul de familie, iar acesta sa-mi elibereze reteta gratuita pe baza acestei scrisori. Am mers cu aceasta scrisoare la MF si am cerut sa-mi dea gratuit. Tot n-a vrut,insa mi-a dat reteta compensata (mai aveam si un antibiotic prescris de ginecolog in urma rezultatelor de la analize). La farmacie am platit NO_SPO-ul la pret intreg deoarece acesta (mi-a zis farmacista) nu e pe lista de compensate. Asta se intampla la inceputul lunii mai. La inceputul lunii iunie, dupa ce am citit "Contractul cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale... " si "Normele de aplicare" si anume Art.94-Modalitatile de prescriere, eliberare si decontare a medicamentelor cu si fara contributie personala....." m-am dus cu tupeu la MF si am cerut reteta grtuita. La inceput nu a vrut sa-mi dea tinand-o pe a ei, dar dupa ce i-am spus ca am facut intrebare la CASMB (aici am mintit) si am primit raspuns afirmativ mi-a eliberat reteta gratuita. La inceputul lui iulie m-am dus dupa o trimitere la ORL, iar ea (MF) s-a oferit sa-mi dea si reteta gratuita pentru medicatia pentru luna iulie, asta fara sa solicit eu, fiind initiativa ei, si fara sa-mi mai ceara copie dupa raspunsul de la CSAMB, cum imi ceruse anterior.
Am postat aici intreaga poveste tocmai sa puteti sa va faceti o parere cu cat de bine cunosc medicii legile, sau poate le cunosc si nu vor sa le aplice in mod egal. Nu pot sa stiu ce-a fost: n-a stiut sau n-a vrut sa-mi dea gratuit? Voi ce ziceti?
Mult succes tuturor si multa sanatate!

Mergi la inceput