platiti bona pentru zilele extra?

platiti bona pentru zilele extra? | Autor: Kehleyr

Link direct la acest mesaj

Salut, am si eu o intrebare pentru acelea dintre voi care au apelat la ajutorul unei bone.

Plecam in w/end la o nunta afara din oras si vom lua si bona cu noi pentru doua zile, astfel incat sa poata sta cu cea mica. Avand in vedere ca aceasta perioada de timp poate fi considerata si pentru ea o mica vacanta (mergem la munte), ma intreb daca este cazul sa o platesc pentru timpul suplimentar sau nu. In general ea are program numai 9-18, zilnic.

Mersi.
Dana si bb Stefania (1 an si 1 zi)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu nu am platit-o niciodata cand am luat-o cu noi in plus fata de orele obisnuite, oricum ei ii face mare placere sa vina cu noi, si nici sambata si duminica nu ii le platesc cand suntem plecati cu ea! Dar cred ca trebuie sa discuti si cu bona pe tema asta.
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Eu ii platesc intotdeauna cand sta peste program sau o chem sambata si duminica. In iarna am luat-o o saptamana la munte si i-am platit normal saptamana, extra sambata si-n plus cazarea si masa. La fel si de cateva ori cand am fost la nunti si-am luat-o cu noi. In fond sunt zilele ei libere si poate are chef sa faca altceva decat sa mearga in vacanta cu mine si sa fie de fapt tot la servici. Si a mea e o tipa super intelegatoare, nu zice niciodata nu cand o rog sa stea mai mult, ii iubeste mult pe copii insa pana la urma din asta traieste. Ma rog, tu faci cum crezi, cunoscand-o mai bine probabil ca stii cam ce ar vrea.

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Mersi de raspunsuri, desi sunt contradictorii
Pentru perioada in care sunt eu in concediu ma gandeam sa o platesc in mod normal, ca doar si eu iau bani de la serviciu pentru concediu. Dar acum, nu stiu. Ma mai gandesc.
Si mai astept si alte pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica spune:

In afara Bucurestiului nu am luat-o niciodata cu noi dar:
- daca sta seara foarte tārziu - 100.000 suplimentar
- cānd sta īn WE (s-a īntāmplat de vreo cāteva ori sa o lasam 2 zile acasa cu Vladut) - 300.000 suplimetar
- concediile (oricāte zile ar avea, dar īn aproape 3 ani de cānd e cu noi ne-am luat cāte o luna īntreaga īn fiecare vara) platite integral, ca si cānd ar lucra
Peste toate, māncarea de rigoare, ca doar n-o sa tzin omu' nemāncat la mine-n casa...
De la caz la caz, fiecare face cum crede ca este mai bine, dar eu consider ca trebuie sa ne tratam bonele cu respect si sa fie si ele multumite, īn limita posibilului nostru.
Subscriu īn totalitate la parerea Lilianei! Este timpul lor liber si nu au de ales atunci cānd noi suntem īn concediu, ca nu le īntreaba nimeni daca vor liber sau nu...

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Buna Dana,

Eu am ales sa ii dau salariul de baza 3,5 milioane tocmai pt a putea sa ii ofer ceva in plus atunci cand este cazul. Stiu de la serviciul propriu ce sentiment de bine creaza primele (atunci cand sint).Cred ca e important si cat ia de obicei. Poate daca are un salariu foarte mare la baza ar mai merge sa n-o platesti extra.
Eu ii dau bonei concediu anual cam 7 saptamani (Paste, Craciun, vara 3 saptamani legat, plecari din tara) si cu exceptia primului an cand nu prea imi placea si i-am dat 2/3 din bani pe concediu, am ajuns la parerea Monicai&Lilianei: e un om ca si noi si merita aceleasi beneficii. Eu o si vreau pe termen lung si consider ca merita investitia.
Ileana a fost destul de blanda in primul an dupa care am avut cateva discutii din care a rezultat ca e destul de frustata ca nu ii ajung banii,etc - lucru pe care l-am inteles si incercat sa includ in viitoarele decizii, la modul cat insemana pt mine 3-500.000 lei (poate mai mult o pb de principiu) si cat inseamna pt ea. Are grija de Tudor de 2 ani si jumatate si am foarte putine lucruri sa-i reprosez (lucruri pe care cred ca le-as reprosa datorita diferentei de generatie si mamei sau bunicii).

Succes in luarea deciziei,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Fetelor, multumesc pentru sfaturi. O voi plati si eu suplimentar si voi aplica probabil regula ca in w/end orele lucrate se platesc dublu. Adevarul este ca si eu sunt foarte multumita de ea si nu as vrea sa o pierd.

Mergi la inceput