azoospermie, oligospermie
Raspunsuri - Pagina 2
gabid spune:
Heleny,si noi tot cu Dr Soare am inceput!Eu zic sa repetati analizele si la alt laborator.Dupa 2 luni ne-a dat unda verde la bb care nu a venit decat dupa 2 ani prin FIV.Falsifica analizele cand vede ca nu-i iese treaba!Nu e numai prerea mea ci a mai multor fete de pe forum.
Eu iti recomand sa mergi la prof Ancar!El va va spune dacaa se poate sau nu natural.
Sotul meu are oligoastenospermie...si am ajuns la FIV+ICSI.
Boxi,si noi suntem din Bacau.Ti-am trimis un email.E greu cu deplasarile.Renunti la concediu si mergi la Bucuresti.Iti recomand sa mergi la prof Ancar la Medsana indiferent cat de aglomerat e!
Cauza oligospermiei este dereglare hormonala!Am incercat si cu hormoni dar nu am obtinut mare lucru!
Gabi.
pepsica spune:
Vad ca ati creat un subiect la fix pt. unele dintre noi e placut pt. ca te simti alturi de cei/ cele asemenea tie... Celor care s-au intrebat daca numai oreionul duce la azoo le spun eu ca NU. Sotul meu a factu oreion in copilaria mica si deci nu avea cum sa-l afecteze- cel putin a mea soacra nu isi aminteste de asa ceva.. plus ca intre timp am ramas insarcinata, dupa care s-a instalat aceasta nenorocita boala de care nu-i da nimeni de cap....deci exista chestii complet aiurea si fara explicatii: nu face bai fierbinti, nu poarta lenjerie strimta, nu a stat in mediu toxic, nu a fost lovit " acolo"
In plus, analizele hormonale sint OK, examenul clinic OK, prostata Ok - si eco si ...altfel...Ok...concluzie: probabil de la vreun stres s-au blocat aceia pe undeva... eu zic sa fim alaturi de ai nostri soti si sa-i sprijinim pt. ca se simt tare nefericiti sa tot fie controlati etc.. e drept ca si pt. noi e greu, dar...eu zic sa nu-i stresam prea mult si poate vom fi si noi la un moment sa avem si noi
gabid spune:
Pepsica,ai perfecta dreptate!Trebuie sa fim alaturi de ei si sa-i convingem ca va fi bine!
Dereglarea hormonala la sotul meu de datoreaza unturii de peste pe care i-a dat-o soacra mea cand era mic pt ca era fff slab si nu asimila nimic din ce manca,adica vomita imediat.De la 7 ani a inceput sa se ingrase si s-a dereglat hormonal ajungand in extrema cealalta,adica obezitate.
Stresul trebuie eliminat complet...eu una nu am reusit...
Eu am incercat si cu trataamente naturiste...l-am indopat cu un pumn de pastile si tincturi dar NIMIC.
Gabi.
heleny spune:
Draga gabid,
nu pot sa spun decat ca voi verifica spermograma si la alt cabinet si am sa va tin la curet cu rezultatele.
Eu insa cred ca pe tratamente este foarte bun acest doctor altfel de ce ar avea pacienti pana la ora 22.30 in fiecare zi....?
Mi-am facut si o programare la Dr. Denisa Protopopescu pe 20 luna asta si voi avea si parerea ei.
pupici.
heleny
nounou spune:
Heleny, sunt de acord cu Gabid, si noi am fost la Dr. Soare si ne-a umplut de speranta initial, o spermograma optimista (relativ la problema noastra), tratamente din ce in ce mai costisitoare ...
La un mom dat, cand totul era deja roz, ne-am dus si la Medsana, si la Giuelsti si am refacut spermograma si ne-am revenit cu picioarele pe pamant ...
Sunt multi oameni care au nevoie de speranta, si pot sta la usa cabinetului pana tarziu pentru asta ...
gabid spune:
Si noi am dat o gramada de bani pe tratamente la el si NIMIC.Si atunci cand mergeam noi era fff aglomerat...si noi am sperat ca e OK si nu am mers la alt DR si rau am facut pt ca am asteptatt 6 luni degeaba si nu a venit bb.Dupa 6 luni am mers la Iasi la o doctorita endocrinolog care si aceea era picata din cer.Nici nu s-a uitat la sotul meu care era cu probleme ... ei i se paruse ca eu eram grasa si probabil ca aveam dereglari hormonale.Mi-a spus sa slabesc si apoi sa stam de vorba.Am slabit 15 kg,am ajuns la 70 kg si am mers direct la prof Ancar la Medsana pt FIV in anul 1999 in septembrie.Nu ne-a bagat la FIv...am inceput dozari hormonale,stimulari si cand a vazut ca nu reusim abia in mai am facut FIV.Eu am o dereglare hormonala dar prin stimulare a fost OK.
Gabi.
Mariaa spune:
Salut fete,
ma bag in vorba pentru ca subiectul ma intereseaza si pe mine, mai ales ca alaltaieri am repetat spermograma si nu a iesit deloc cum ne doream. Am scazut din nou la 3,2 mil/ml cu mobilitate 50%. Practic ne-am "intors" in timp cu doi ani...suntem in acelasi punct.
Habar nu am ce se intampla si deja si dr. se intreaba de ce valorile oscileaza mult intr-o perioada relativ scurta.
Cam atat, simteam nevoia sa va scriu si voua pasul meu.
Mariutza.
nounou spune:
Mariutzo, ce tratament ati facut pana la acesta ultima spermograma?
Voi ati descoperit cauza (sau macar una cat mai probabila)?
Ok, doctorul se intreaba, dar cum a cautat sau urmeaza sa caute raspunsurile? Pe mine ma scot din minti doctorii (poate nu e cazul tau) care constata doar defectul, fara a aprofunda cauza, si te trimit direct la FIV ...
Cum era spermograma precedenta?