Iisus si casnicia de azi (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by Emilia B.
...
Ma repet, fiindca stimulezi in mod eronat. Impungerea in coaste, corectarea, observatia, etc nu vor avea niciodata efectul pe care il vei dori la barbat, poate o rezolvare temporara si cu limbaj colorat pe la spate, ca sa nu mai spun si ca mai poate fi insotita de pescuirea alteia, de la care n-are de primit lectii.
[...

Emilia, rogu-te, nu ma mai caracteriza tu pe mine, nu ma cunosti! Si nu mai incerca sa-mi impui modul tau de gandire. De gresit, am gresit multe si o sa mai gresesc, recunosc, pentru ca nu sunt perfecta. Dar nu ma judeca tu pentru asta, ca are cine (sau o sa aiba)...
O zi buna in continuare!

Claudia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Emilia B.

claudia, zic si eu ca dpintilie, nu ma adresez tie, ci genului de femeie pe care il sustii...
nu o lua personal, aici e o lupta de idei, nu de persoane...

Iarasi te grabesti cu concluziile. Te lansezi in afirmatii gratuite, habar n-ai ce fel de persoane agreez!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

e foarte fain...
http://www.theinterviewwithgod.com/windowmovie.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Of, of ce rau imi pare ca incepem sa ne certam si aici!

Eu n-am zis ca miau-miau nu are dreptul la opinie, sau ca opinia ei e neaparat gresita. Dar consider ca aceasta opinie nu-si are locul aici. Mi se pare ca si cum intri in biserica si, in loc sa respecti credinta celor de acolo, incepi sa-l contesti pe Dumnezeu. Sigur ca are dreptul sa-si exprime opinia, poate eu gresesc, dar as fi vrut sa gasesc la acest topic ceea ce am gasit mereu: mangaiere, suflete aflate pe o treapta spirituala inalta, nu harta si scandal. Imi pare rau de ceea ce se petrece.

Cl, cunosc topicul de care spui, cred ca am si postat acolo, dar subiectul de aici e un pic diferit. Putem face un alt topic, nu? Dar probabil nu are rost, daca deja sunt persoane pe aici care vor sa transforme si acest subiect intr-un scandal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Emilia, asa n-o s-o scoti la capat. Claudia nu se lasa niciodata pana nu are ultimul cuvant. Crede-ma ca stiu ce vorbesc. Fetelor, n-am putea pur si simplu sa-i ignoram de acum incolo pe cei care incearca sa provoace scandal? Altfel ajungem rapid la Zona Zoster sau la cosul de gunoi si acest topic nu-si va mai indeplini menirea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Milia, se vede treaba ca nu ai inteles nimic din ce a vrut sa spuna Conchita. Ea nu contesta existenta lui Dumnezeu, departe de ea asa ceva... Contesta afirmatiile Emiliei cum ca a ajuns la o astfel de abnegatie, de supunere fatza de sotul ei datorita cuvintelor spuse de Dumnezeu. Conchita sugera(si nu doar ea crede asta) ca e vorba mai mult de autosugestie. Eu vad lucrurile asa: femeia descrisa de Emilia(nu ma intereseaza cine e ea, nu asta conteaza) se autosugestioneaza in a fi supusa si total dedicata sotului ei, in a fi convinsa ca asta e rolul ei in casa, de a face totul pentru confortul sotului, fara a cere ceva in schimb, direct de la el, lucru care nu are nimic de a face cu credinta. Acest lucru insa,din punctul meu de vedere, nu cred ca e voia lui Dumnezeu. Nu cred ca el ne vrea asa de fara 'coloana vertebrala'. Acum sa nu intelegeti gresit, nici carcotase nu trebuie sa fim, orice nimic sa-l aruncam repede in fatza sotului, dar nici sa adun toata ziua dupa el, sa am grija singura de treburile gospodariei, de copii si toate astea dupa 8 ore de servici, in timp ce sotzul sta in fazta calculatorului toata ziua. Si apoi mai e o chestie...Cum ramane cu respectul??? Pai ce respect imi poarta mie sotul daca dupa ce eu fac curat in casa si am grija de toate, vine si-si lasa lucrurile aiurea prin casa? Sau in timp ce eu nu mai stiu cum sa ma impart intre mancare, curatenie si copii, el sta in fatza televizorului la un meci de fotbal? Unde e respectul, unde e iubirea lui fatza de mine? Si ce legatura este in faptul ca eu accept o astfel de situatie destul de frustranta de altfel si credinta mea in Dumnezeu?

"Impungerea in coaste, corectarea, observatia, etc nu vor avea niciodata efectul pe care il vei dori la barbat, poate o rezolvare temporara si cu limbaj colorat pe la spate, ca sa nu mai spun si ca mai poate fi insotita de pescuirea alteia, de la care n-are de primit lectii."
AAAA, deci asta era....Frica, frica, frica, lipsa de incredere in partener...La asta se reduce totul, daca nu il las sa faca tot ce il taie capul, daca nu il menajez si daca il pun cumva sa-si stranga ciorapii, poate se duce la alta sau poate ma injura pe la spate...
Emilia, parere personala, un astfel de barbat mai bine merge la altele si ma lasa pe mine in pace...
Din nou, sa revin la subiect, Dumnezeu are o mare importanta in casnicie. In fatza lui am jurat sa ne iubim, sa ne ajutam unul pe altul, sa fim alaturi pentru toata viata. Si asta facem, suntem alaturi ca o ECHIPA. Ne respectam reciproc, ne ajutam unul pe altul...
In 2 cuvinte: ne iubim.

P.S. Nu mi-ai raspuns la intrebarea legata de cat de usor ti-ar fi sa lasi copiii doar cu sotul...

,Dana si Andrei(12 dec 2003)

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Mergi la inceput

draga cl, (imi esti draga, sa stii, imi plac firele bataioase, Pavel era unu' de-asta, si canalizat cum trebuia, a transformat lumea)

ma refeream la pumnul in gura constiintei.
Si de ce oare ai ramas cu impresia ca sunt o martira pe altarul dezastrului din casa mea??

Am spus ca e un om mai excentric sotul meu, dar ca ma si ajuta. Poate nu cat ar fi trebuit sa o faca orice sot normal, dar repet, el nu este un sot obisnuit, si din pacate nu are iunca serviciul la care sa faca ceea ce stie si ii place. Abia cand vine acasa dupa 6 seara, face ccea ce il pasioneaza.
Asa ca eu accept sa renunt la timpul pe care l-ar pierde sa spele vasele in locul meu, si sa piarda timp pretios pentru lumea multi-mediala, care dupa cum stii, e in continua inflorire, sidaca nu tii pasul cu noutatile, te ramolesti rapid.

Am nascut acum 5 luni, si vreau sa-ti spun ca am avut toata inceredea sa ii las lui toata responsabilitatea primei fetite care atunciu avea 1 an si 9 luni!
% zile cat am stat in spital el i-a dat sa manance, el a schimbat-o, el i-a schimbat pampersu, si vreau sa-ti zic ca a facut totul la fel de bine ca mine!! E drept, nu era foarte ordine in casa, mai multe jucarii imprastiate ca de obicei, dar... hei! Lumea continua sa se invarta si daca nu sunt eu prin preajma!

concluzie: este rolul meu Principal intretinerea casei, dar ma ajuta si el, (mai ales la facut salatele), si este rolul lui Principal sa fie asiguratorul finantelor casei, dar daca vrea si sotia sa contribuie, s-o faca, numai ca daca sunt copii... e mai greu, si bine e macar primii ani sa nu te rapesti pe tine ca mama, de la copii (Bineinteles, depinde de situatie, cine poate....) Eu am lucrat inainte de avea fetitele, si atunci sigur, imparteam si mai mult treburile casei.
Si cand o sa mai creasca, sa le duc la gradinita, o sa reincep lucru, 4 ore pe zi. Atat mi se pare ok ca mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Aaaa, deci altfel stau treburile decat am inteles eu...Pai in cazul asta nu esti in postura de sluga, de sclav. Sigur, eu, mama copilului, sunt cea care trebuie sa aiba grija de el, in primul rand, dar nu singura...Sigur, eu ca femeie, trebuie sa ma ingrijesc de casa, in primul rand, dar nu singura... Da, sunt anumite treburi care cad in sarcina noastra in principal, dar nu trebuie sa le duc singura in carca si mai ales, nu are nimic de a face credinta cu acceptarea unei situatii de sclav sau cu opusul unei astfel de situatii(in care partenerii impart treburile intre ei sau, de ce nu, sotul face totul in casa ).

Asta contest eu aici, legatura oricarei astfel de situatii cu credinta in Dumnezeu. Eu zic ca atata timp cat exista un echilibru in casnicie, atata timp cat ambii parteneri sunt pe deplin fericiti cu situatia lor, totul e in regula. Credinta in Dumnezeu si in legile(sfaturile) lui se reflecta in alte lucruri, e vorba de RESPECT, de FIDELITATE, nu doar in fapte, dar si in ganduri... Eu asa vad implicarea lui Iisus in casnicie...

Am vrut sa spun inca o chestie, faptul ca exista un subiect pe forum presupune ca toti oamenii au acces la el, si atata timp cat postarile au legatura cu subiectul, fie ca urmeaza o anumita idee, fie ca o combat, e perfect "legal" si coresunzator regulamentului.

,Dana si Andrei(12 dec 2003)

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Mergi la inceput

dpintilie, nu era mai bine daca ma intrebai exact care e situatia la mine casa decat sa creezi singura scenariu de mai sus?

o sa mai scriu, dar au nevoie si fetitele mele de mine.

imi pare rau ca nu reusesc sa raspund la fel de repede pe cat vin postarile voastre...

autosugestie... bine...

ne mai auzim....

Mergi la inceput

Milia, de ce unii cred ca atunci cand sunt altii cu alte pareri decat ale lor, au chef de scandal? E normal sa existe pareri pro si contra, fara suparare. Doar e un dialog, nu?
Emilia, . Ma bucur ca sunteti fericiti si va intelegeti. Fiecare vede fericirea intr-un anumit mod si este normal sa fie asa. ,

Claudia

Mergi la inceput