Alergie la proteina laptelui de vaca

Alergie la proteina laptelui de vaca, acesta a fost diagnosticul primit de o papusica scumpa a unei colege, din partea medicilor. Destul de urita a fost reactia alergica, cu edeme Quincke , aparute in citeva minute de la administrarea unei lingurite de cereale combinata cu lapte. A necesitat spitalizarea urgenta.
Acum e ok papusa, alimentata exclusiv la sin, Dar, problema este ce se intimpla daca nu mai poate fi alaptata etc. Medicii i-au recomandat mamei sa mai astepte pina dupa noua luni sa faca o noua incercare in a administra un preparat pe baza de lapte, cereale cu lapte etc si numai in prezenta lor.
Asteptam pareri , relatarea unor experiente similare, sfaturi primite de la medici, ce fel de alimente, lapte praf cereale ati folosit in astfel de cazuri.
Multumim !
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil
Raspunsuri

CataD spune:
Aici exista lapte praf special pentru bebeii cu problema asta. Nu stiu cum e in Romania cu asta, dar ar fi bine sa se intereseze.
Catalina si Laura (12 ian 2004)

sinzi_ana spune:
Eu ii dau lapte praf din soia, pentru ca David nu suporta laptele! Ii dau similac isomil de o saptamana si ii merge foarte bine. La inceput nu i-a placut, are un miros cam ciudat, dar s-a obisnuit!!!
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

antoioana spune:
Eu am inteles ca laptele de soia nu este o alternativa pt. bbii cu alergie la proteina din laptele de vaca deoarece majoritatea celor care fac alergie la proteina din laptele de vaca, vor face si la cea din soia (care este si ea bogata), dar se poate incerca. Cine stie? La fel cu laptele de capra. Este mai putin alergen.
Exista un lapte praf,o formula speciala, tot pe baza de lapte de vaca, in care proteina este "sparta". Cica ar fi mai bine tolerat. Totusi este bine de stiut ca formulele hipoalergene au un continut mai ridicat de acizi glutamic si aspartic, ambii neurotoxici. Oricum, ideal este sa fie copilul alaptat cat se poate de mult...peste 1 an...Sa stea mami linistita ca sa aiba laptic! Nu trebuie sa dispere, pana la urma exista o solutie chiar si in cazul in care n-ar mai putea alapta, dar poate nu se intampla asa ceva.
Numai bine!
anto

nadina spune:
Exista si in Romania lapte praf pentru bebeii cu alergie la proteina din lapte. Noi i-am dat mandarinei initial Nan formula pt alergici pentru ca eu sunt alergica la proteina din lapte si ulterior am inceput sa-i introducem cate putin milumil.
Multa sanatate fetitei!
NAdina

ruxi spune:
Si fetita prietenei mele a avut aceeasi problema. Ea a fost alaptata pana la 18 luni, timp in care a papat si altfel de laptic (cam dupa 10-11 luni), de soia si de capra pe care le tolera bine dar nu-i prea placeau la gust. Abia acum la 2 ani si ceva incearca sa o treaca pe lapte de vaca si cred ca vor reusi, iau dat putin si nu a avut nici o reactie alergica.
Pe de alta parte fetita mea, care are dermatita atopica, s-a inteles foarte bine cu NAN Hipoalergenic, care s-ar putea sa fie si pentru copii care au alergie la proteina din lapte. Nu stiu exact, dar laptele de capra si cel de soia, sigur le-ar tolera, insa ar fi bine cat mai tarziu. Lapte de la mami cat mai mult.
Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 8 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

SIMONABB spune:
orice formula hipoalergenica e OK pt fetita in cazul in are mama ei n-o mai poate hrani.
Laptele de vaca sa-l amine dupa un an.
Simona & BB Eugen
http://community.webshots.com/user/simonabb

dandria spune:
Dupa informatiile pe care le-ai furnizat, este de o vorba despre alergie mediata de IgE, deci cea in care organismul confunda, in cazul de fata, proteina din lactate cu un "dusman" si secreta un numar prea mare de anti-corpi. Aceasta prima reactie fiind suficient de serioasa, este foarte importanta evitarea in totalitate a orice contine acest declansator. Fiul meu este si el alergic, tot la lactate (are acum un an si noua luni). Din moment ce diagnosticul a fost alergie la lapte de vaca, sa inteleg ca i s-a facut testul cutantat? In plus, se mai poate face o analiza care poate spune ce "nivel " are alergia. De exemplu, fiul meu are 2, 0 fiind pragul cel mai mic, deci are sanse sa ii treaca in timp. Alaptatul este chiar indicat, pentru ca prin alaptare cresc sansele sa ii treaca de la sine. In rest, cum spuneam, cea mai importanta este evitarea in totalitate a orice fel de lactate, si asta include citirea cu sfintenie a ambalajelor. Medicul ar fi trebuit sa dea parintilor o lista cu toate substantele care contin aceasta proteina, sunt foarte multe si din pacate nu le stiu denumirea in romana, doar in engleza. De asemenea, pentru ca nu se stie niciodata cum va arata urmatoarea reactie, noi purtam la noi o injectie cu adrenalina. Eu nu mi-as face probleme atata timp cat copilul e mic, si tot timpul sub observatia parintilor, ci pentru mai tarziu, cand merge la gradinita, scoala, unde poate manca de la alti copii. In cazul majoritatii, alergia dispare de la sine pana la 5-6 ani, daca vrei statistici pot sa revin. Si da, sunt foarte frustrante, pentru ca din pacate nu exista tratament pentru alergiile alimentare.
Un link util: http://www.babycenter.com/refcap/toddler/toddlerills/11408.html