Vigantol neasimilat? De unde stim? D3?

Vigantol neasimilat? De unde stim? D3? | Autor: adi tati fericit

Link direct la acest mesaj

Luana are 10 luni si de la început i-am dat Vigantol (2 picaturi zlnic).
Am înteles ca s-ar putea sa nu se asimileze cum trebuie. Doctora pediatră nu ne-a dat nici un raspuns. De unde putem să stim acest lucru, pentru ca nu te joci cu rahitismul.Noi nici nu am luat în greutate cum trebuie.
Putem, acum, la 10 luni să întrerupem administrarea Vigantolului si să-i face buburuzei D3 injectabil?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

De ce credeti ca are probleme in asimilarea Vigantolului?
Pediatraul isi da seama imediat prin masurarea cutiei toracice si a fontanelei, palparea fontanelei, examenul membrelor inferioare. Probabil ca nu aveti de ce sa va ingrijoarti daca nu v-a spus nimic.
Singura problema cu picaturile, cel putin singura pe care o stiu eu, e legata de instabilitatea produsului care trebuie pastrat in frigider si aruncat dupa o luna de la deschiderea sticlutei. Kinetoterapeuta ne-a zis ca ar deveni instabil chiar la doua saptamani de la deschiderea flaconului. Se pot inlocui picaturile cu vigantollenten pastile. Tebuie sa va consultati cu pediatra. Nu stiu daca se pot inlocui cu D3 injectabila.
Pediatra noastra ne-a recomandat administrarea de ca sirop in lunile cu r, cate 10 zile /luna, asociat cu Vit.C
Luatul in greutate nu cred ca are legatura cu asimilarea vit. D.
Intrebati pediatra daca nu i-ar prinde bine bebitei niste vitamine. Multi-sanostolul e f.bun. Mandarina a luat dupa mononucleoza si si-a recapatat rapid pofta de mancare si kilogramele.

Multa sanatate!
Nadina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Injectiile cu D3, din cate stiu eu se pot face oricand, dar luatul in greutate nu are nici o legatura cu rahitismul. Eu cunosc un copil care la un an avea rahitism si 14 kg!!!
Nadina, pediatra nu mi-a spus niciodata ca dupa o luna de la deschiderea sticulutei cu vigantol sa o arunc...timp de 16 luni cred ca am folosit doar 2-3 sticlute pe care nici nu le-am tinut la frigider!!! Pediatra noastra nu ne-a spus nimic despre asta!!!
Acum chiar ca sunt ingrijorata!!!
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

nici eu nu stiam nimic despre instabilitate...am folosit o sticluta cateva luni si nici in frigider n-am tinut-o....si n-am avut nici o banuiala de neasimilare...l-am intrerupt in aprilie anul acesta

Eliza si Mara (24.01.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica P spune:

Daca are fontanela mare chiar daca i-am dat in fiecare luna calciu si vit C sa fie din cauza vigantolului? Doctora zicea ca are rahitism carential dar dintii i-au iesit in ordinea normala iar piciarele nu sint stimbe.
Nadina ce ti-a mai spus Kinetoterapeuta?
Sint foarte ingrijorata de ceea ce am citit!

Rodica si Stefan Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

In prospectul vigantolului scrie ca e valabil 6 luni de la deschiderea flaconului. Dr. pediatra ne-a recomandat doar 2 luni sa-l folosim dupa deschidere. Se pastreaza la temperatura camerei si ferit de lumina(in cutie).

dady+anduta(14 sept'96)+bibi(14 febr'04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Dr.noastra ne-a zis ca nu exista neasimilarea vigantolului ci administrarea lui gresita.
Vigantolul nu devine instabil daca este pastrat inchis si in cutie maxim 6 luni. Ideal ar fi sa se administreze si calciu 10 zile/luna. Vigantolul nu se administreaza in biberon (este solutie uleioasa care adera de peretii sticlei si nu ajunge unde trebuie!!!!) ci se administreaza cu ingurita cu 2-3 picaturi de apa, ceai sau lapte.

Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html
==================================

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Mey dragilor n-am spus nimic de la mine, am citit si eu prospectul si i-am dat Carinei cate 1 luna din sticluta chiar dupa ce mi-a spus kinetoterapeuta de instabilitate. Totusi la un moment dat pediatra a decis sa trecem pe pastile si asa am facut.
Sanatate maxima!
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_sonja spune:

Apropos de D3, dupa cat timp se termina administrarea lui? E grav daca nu i-am dat o saptamana?

Sonja si Marc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

vedeti aici
http://www.farmaline.ro/?cid=1&pid=551

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

intr-adevar, vigantolul se arunca dupa o luna pe timp de iarna si 2 saptamini pe timp de vara

Simona & BB Eugen
http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput