Viata in Germania (10)
Raspunsuri - Pagina 14
osolita spune:
Mamica dulce, hai nu te descuraja! Si eu am avut aceeasi experienta negativa cu Arbeitsamt-ul acum 2 ani, tot la un Berater din asta am fost, a fost la fel de rau ca si in cazul tau ca dupa mintea lui n-aveam nici o sansa sa fac ceva in Germania, parca eram abia coborata din bananier. Asa ca eu mi-am zis ca in veci nu mai calc pe acolo.
Eu cunosc 2 nemtoaice care fac Umschulung si din cate am inteles de la ele trebuie sa vii cu un motiv foarte bun sa impresionezi Arbeitsamul. Una din tipe a fost 10 ani vanzatoare si din cauza ca a avut mari probleme cu spatele/coloana vertebrala a fost nevoita sa faca altceva. Si-a scos dovezi peste dovezi de la mai multi doctori si acum ii plateste Arbeitsamtul o scoala particulara(cursurile tin numai 1 an jumate) si i se da si un salariu din care sa poata trai in perioada asta.
Cealalta tipa era inainte coafeza si din cauza unei alergii n-a mai putut sa profeseze, asa ca tot Arbeitsamtul i-a gasit un loc de Ausbildung si-i platesc ei salariul(pe care in mod normal ti-l plateste firma).
Tot tu ziceai de Bafög. Te-ai uitat pe site-ul lor, poate gasesti acolo o portita de scapare:
http://www.bafoeg.bmbf.de/fragen_allg_antw02.php
Cu recunoasterea diplomei nu vreau sa ma pronunt, cel mai probabil s-ar putea sa-ti recunoasca cam jumatate din examene. Dupa ce-l dai pe Marc la gradinita te poti inscrie direct in anul 3 si faci din nou ultimii 2 ani, facultatile de stat nu costa(in afara de taxa de semestru care e in jur de 100 si ceva de euro).
Te asteptam cu vesti bune de la Düsseldorf!
nicolle27 spune:
multumesc mult ptr informatia referitoare la balsamul de rufe.Elena,bine ai venit.Si eu sunt foarte noua aici,insa pot spune ca fetele sunt grozave.Am stat si eu ceva pe tusa pana acum ,am tot evitat sa intru pe forum.Acum insa cum am o portita libera,dau fuga sa vad ce mai zic fetele.Mult noroc ptr mamica dulce.
papadie spune:
Fetele tot frigalau e si la voi? Ca la noi o tot tune cu 11 grade noaptea de-i degera kakaliciul Catrinei in pampers. Jur ca mi s-a acrit de frigul asta cre ca ma mut in California Bre da ploo de-l irita si pe Bacovia, zau. Singura pata de lumina e moasa de vine la asta mika. Simpatika femeie.
copiloi spune:
De vineri cica vine caldura cea mare...eu zic sa mai profitam de gradele astea, caci nu se stie....Inca o vara ca cea de anul trecut nu cred ca si-ar mai dori cineva.....In tara cica se moare de cald, si la propriu si la figurat!
Sönnige Grüsse!
Alina
papadie spune:
Si vinerea trecuta ne anuntara ca vine caldura a mare...ciuciu :-)))
Io'st friguroasa pin la lok comanda asa ca sa vie soarele ca stranduri si lacuri slava Domnului :-))) Pe cuvint ca de trei zile stau cu caloriferele deskise. E frig de nu-i real.
Mona_B spune:
Fetele din München,
Am o rugaminte la voi: e posibil ca sotzul meu sa-si schimbe locul de munca-zilele astea aflam daca da sau nu-si sa ne mutam in München, la sfarsitul lunii.Ati putea sa-mi datzi niste informatii referitoare la zonele de locuit in München, mai accesibile ca pret, ne intereseaza un apartament cu doua camere, in jur de 60 mp, cu balcon sau fara.Eu voi pleca maine spre Ro pt.vreo doua trei saptamani, voi lipsi de pe forum, dar va intra sotzul meu sa comunice cu voi eventual,cu userul meu.
Multzumesc mult tuturor!
Mona
roxanak spune:
quote:
Originally posted by cipstylequote:
Originally posted by roxanak
Am si eu o intrebare. Acum catva timp exista un site www.rom2.de al diasporei romane din Germ unde de asemenea erau informatii utile. Intre timp situl nu mai exista. Inainte sa plec in concediu am cautat si l-am gasit din nou sub alta adresa, pe care din prostie nu am pastrat-o iar azi pot sa dou cautare dupa ce vrea sufletul meu ca nu o mai gasesc. Poate sa ma ajute cineva???
Roxana, am incercat de curiozitate site-ul asta, eu nu stiam de el, si vad ca functioneaza din nou (www.rom2.de). Multumesc pt. pont! Si mai e un site pe care mai intru eu, www.romanians-de.org (tineri romani in Germania), daca te intereseaza.
Imi cer scuze ca am intrat asa direct pe forumul vostru, fara sa ma prezint intai. Sunt Cristina, locuiesc cu sotul si papusha noastra de 3 luni, Anelisa Elena, intr-un orasel la vreo 100 km de Munchen, la granita cu Austria. Sotul - green-card-ist, eu mamica (am terminat Relatii Economice Internationale la ASE Bucuresti, dar n-am lucrat deloc aici, 2 ani n-am avut dreptul iar apoi a venit printzesa). Sper sa ma primiti si pe mine, si in masura timpului disponibil o sa m-apuc de scris .
Cristina si bb Anelisa Elena 04.04.04
http://community.webshots.com/user/cipstyle
URAAAAAAA merge iarasi, chiar ma gandeam, de unde sa fac rost de toate informatiile care le aveam acolo.
Ptr. fetele noi venite, va doresc o sedere buna pe forum, vedeti ca devine un viciu, dar ptr. mine e unul frumos.
Ei, hai sa va spun ultima bomba pe care mi-a dat-o sotul meu azi. Firma unde lucram amandoi isi deschide o sectie in China si la primele discutii legate de calculatoare si programele folosite ptr. gestiune si finate, cica s-ar fi gandit sa plece sotul acolo sa le puna pe roate. Na !! ca si-au si gasit pe cine. Ei oricum daca totul iese stramb va voi scire din China. Mor de ras numai cand ma gandesc, eu care nu ma sui in avion nici legata.
Alina spune:
quote:
Originally posted by nicolle27
multumesc mult ptr informatia referitoare la balsamul de rufe.Elena,bine ai venit.Si eu sunt foarte noua aici,insa pot spune ca fetele sunt grozave.Am stat si eu ceva pe tusa pana acum ,am tot evitat sa intru pe forum.Acum insa cum am o portita libera,dau fuga sa vad ce mai zic fetele.Mult noroc ptr mamica dulce.
mnicolle30
Mirela,
Tu ai intrebat de recunoasterea diplomei de medic din Ro?Scuze,nu tin minte exact cine dar atunci am fost ff ocupata si nu am apucat sa raspund.Iti scriu pe scurt.
Eu am terminat Fac de Stomatologie din Timisoara,am facut stagiatura de un an intr-o policlinica din Timisoara si mi-am dat examenul ala de libera practica.Tre'sa mergi la Regierungspräsidium-ul de care aparti si tre'sa ceri lista cu documente de care ai nevoie,intr-un timp de...,sa-ti aduni toate cele necasare,sa legalizezi+apostilezi diplomele.
Mie mi-au cerut Deutsch Sprachzertifikat asa ca in 6 luni de cind am venit aici mi-am dat Daf-ul si a fost suficient.
In plus,a trebuit sa mai fac un curs de radiologie dentara la Dresda(platit de mine)cica nu era suficient ce am facut noi in Ro.
Eu pot sa-ti trimit pe PM gramada de documente de care am avut nevoie,acum s-o mai fi schimbat ceva si difera putin de la land la land.Eu Beruferlaubnis-ul l-am obtinut pt Saxonia(locuiam in Leipzig)dar aici,in Bayern,mi l-au recunoscut imediat.
Acum sunt in pauza profesionala(stau acasa cu fetita mea de 2,3ani)dar am inceput sa ma prgatesc pt Aprobation si speram noi sa primesc un loc la doctorat.
Daca ai terminat MG cred ca difera putin procedurile astea.
Succes!
Alina