-6.5% sanatate mai exista in CIC?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rodica P spune:

Raspuns primit de la Casa Nationala de asigurari de sanatate:

"In conformitatae cu art 42 lit a) din Codul Fiscal aprobat prin legea nr 571/2003 indemnizatia de pentru crestere si ingrijire copil nu mai face parte din categoria veniturilor supuse impozitului pe venit.
Facem de asemenea precizarea ca prsoanele aflate in concediu pentru cresterea copilului pina la virsta de 2 ani, nu fac parte din categoria persoanelor care beneficiaza de asigurare medicala fara plata contributiei sau cu plata contributiei din alte surse conform art 6 din OUG 150/2002.
Avind in vedere art. 51 lit. a) din legea 53/2002 Codul Muncii, art. 88 alin(1) lit. a) din legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici cu modificarile si completarile ulterioare, precum si prevederile art. 53 alin(4) din OUG nr 150/2002 pentru persoanele ce primesc indemnizatii pentru cresterea si ingrijirea copilului pina la virsta de 2 ani conttibutia la asig sociale se plateste in cota de 6,5% si se calculeaza la salariul minim brut pe tara urmind a fi virata direct casei de asigurari de sanatate numai in conditiile in care nu se realizeaza si alte venituri impozabile."

Mentionez ca nu am inteles mare lucru dar in prezent nu sint asigurata pentru ca societatea nu imi retine cei 6,5% iar eu nu am incheiat contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

Rodica si Stefan Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanau spune:

quote:
Originally posted by palmyrah2002

Simona cine le-a sfatuit sa nu semneze?
Din cite stiu nu este nici un articol care sa specifice clar faptul ca mamicile aflate in CIC nu trebuie sa plateasca 6,5 si de aici toata confuzia.
Ti-am spus ca noi avem precizare de la CNPAS si daca vrei iti trimit si tie prin fax mesajul lor,poate discutam pe marginea lui.
Noi initial am spus ca daca nu este prevazut nicaieri in lege,sa nu retinem chiar daca am primit aceasta precizare semnata de directorul CNPAS,apoi discutind cu Casa din Iasi ni s-au oferit alternativele de mai sus. Cristina

Cristina, te rog frumos poti sa-mi trimiti si mie pe fax precizarea de la CNPAS. Fax: 021.305.31.76 pentru ?
Multumesc fff mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Ioana am trimis faxul,acum,dar am uitat sa scriu pe el ca este pentru tine.
Pe marginea faxului am discutat cu Casa Iasi care ne-a oferit solutiile de mai sus.Scuze pt.calitate,dar asa il avem si noi.
Cristina

Important!
Banii se vireaza in contul Dir.Gen.a Finantelor Publice , nu in contul Casei de sanatate.Aceasta precizare a fost facuta de Ministerul de Finante,tot pe marginea acestui fax.
Scuze scriu pe fuga.

PS Iti trimit acum si faxul de la DGFP Iasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanau spune:

quote:
Originally posted by palmyrah2002

am trimis faxul,acum,dar am uitat sa scriu pe el ca este pentru tine.
Pe marginea faxului am discutat cu Casa Iasi care ne-a oferit solutiile de mai sus.Scuze pt.calitate,dar asa il avem si noi.
Cristina

Important!
Banii se vireaza in contul Dir.Gen.a Finantelor Publice , nu in contul Casei de sanatate.Aceasta precizare a fost facuta de Ministerul de Finante,tot pe marginea acestui fax.
Scuze scriu pe fuga.

PS Iti trimit acum si faxul de la DGFP Iasi.

Le-am primit pe amandoua. Multumesc mult Cristina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumitan@k.ro spune:

aveti stiri noi?se retine sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Palmirah are dreptate cu virarea banilor la dir. gen.a fin.publ. In ceea ce priveste cei 6,5 % nu se opresc din indemnizatia de crestere a copilului, ci din fondul de sanatate al unitatii.(nu stiu termenii exacti).Asa m-au lamurit pe mine la serviciu si eu lucrez la stat in Sanatate si nu prea gresesc in favoarea salariatului.Iau in mana 6.468.000lei.

Tania= Anduta(14 sept'96)+ Bibi(14 febr'04)

Mergi la inceput

deeci 6,5$nu ar trebui retinuti din salariul meu ci dintr-un fond al scolii la care lucrez si as fi totusi asigurata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

*** Se recomanda totusi efectuarea platii (6,5%), pana la obtinerea unui raspuns oficial , urmand ca apoi sa se solicitate compensarea.

*** In ceea ce priveste cota de 7% (CASS - angajator), indemnizatia pentru cresterea copilului nu se include in fondul de salarii al angajatorului, fiind suportata in intregime din Bugetul asigurarilor sociale de stat si nu este datorata de angajator.

Mergi la inceput

cool-spui ca se recomanda asteptarea unui raspuns orficial dar eu stiu ca aceasta prevedere a fost emisa in luna martie si e daja iulie Cit sa mai asteptam?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Institutiile statului interpreteaza actele normative
independent unele de altele in sensul impunerii.

Nu vezi ca e o harababura totala in sensul asta ?
Cei de la Sanatate zic una, cei de la CJP spun alta.
Unele societati retin, altele nu.

Mergi la inceput