Adeverinta de salariat- cu salariul specificat
Referitor la inscriere la gradi de stat - am si eu o intrebare: de ce trebuie sa ne trecem pe adeverintele de salariati salariul? Salariul este confidential din cate stiu eu, iar la mine la firma nici nu au vrut sa-l treaca din aceasta cauza. Eu pricep ca trebuie adeverinta de salariat ca sa se vada ca imi platesc darile la stat, dar salariul efectiv la ce le trebuie, la stabilirea "cotizatiei"? Voi ce parere aveti? Cum pot sa rezolv acesta problema?
Caprioara
Raspunsuri
Cary spune:
Mi se pare suspecta chestia asta!
Eu una as sta de vorba cu directoarea si i-as explica ca salariul este confidential,iar daca totusi doreste sa stie daca sunt sau nu platitoare a darilor catre stat,atunci cere de la servici o adeverinta prin care se vede ca esti platitoare si contul in care se vireaza banii.
Succes!
Sorina spune:
Am avut aceeasi problema la reinscrierea la gradi.
Mi s-a dat de la birou o adeverinta care atesta faptul ca sunt angajata si gata. Desi n-ar fi fost nici o problema sa mi se treaca salariul, mi s-a parut aiurea sa prezint venitul meu doamnei directoare.
Incercati asa, in fond nu scrie nicaieri ca trebuie sa afisez venitul salarial pe toate gardurile. Pe ei cred ca ii intereseaza sa fii angajat undeva, cu toate ca, iarasi....care-i treaba lor? daca as fi liber profesionist cine mi-ar elibera aceasta adeverinta? sau daca as fi somera....ma rog, sunt intrebari retorice...
Atata birocratie...ca sa nu-i spun altfel!
tata lu Toma spune:
Si noi am dus adeverinte fara salariul trecut si au fost OK.
Ba mai mult decat atat, am mai completat o fisa de inscriere si la rubrica salariu am scris confidential.
vlad
barbye spune:
Sa stie daca are de unde stoarce....sponsorizari.Dar eu stiu ca cei saraci platesc mai putin,iar cei bogati o platesc si pentru saraci....
mirela
gabrielat spune:
salariul este confidential. Si pe adeverintele mele nu e specificat salariul tocmai din acest motiv - ca este confidential. Pe ei ar trebui sa-i intereseze numai ca esti salariat si iti platesti darile la stat.
gabi
Caprioara spune:
Multumesc mult pentru raspunsurile voastre. Voi trece "confidential" in fisa si sa vedem ce se intampla. Era interesant sa am o baza legala cu care sa le retez aceasta pretentie... Daca stie cineva poate imi spune unde gasesc.
isabela spune:
In urma cu 4 ani cand mi-am inscris fetita la cresa, plata gradinitei se facea in functie de veniturile parintilor. Nu stiu daca mai este valabil acest lucru pentru ca de 3 ani ,la gradinita, toata lumea plateste la fel, indiferent de veniturile parintilor.
buburuza spune:
Cer sa specifici salariul pentru a se asigura ca esti in stare sa platesti contributia zilnica. Asa am inteles eu de la directoarea unei gradinite. Sunt multi parinti ce-si inscriu copiii la gradinita si pe urma nu platesc contributiile la timp sau chiar deloc.
Acum, nu stiu daca numai asta e motivul, dar se pare ca nu.
george_rc spune:
Si la noi in adeverinta se cerea salariul si la mine Resursele Umane au scris "mai mare decat XXXX (o suma stabilita de mine)".