E acasa tara in care locuim?
Raspunsuri - Pagina 2
ralucami spune:
Si eu ma simt acasa aici, unde sunt acum. In Ro pot spune ca ma duc in vizita la parintzii mei. Intr-adevar ca am propriul meu apartament in Ro, dar asta din dorintza de a nu pica ca o povara pt nimeni atunci cand vin "in vizita" cele - maxim- 2 luni.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
claudia_2803 spune:
Pentru mine ACASA e inca Romania chiar daca sunt plecata de 4 ani. Am aici si sotul si fetita. Dar si acolo am parintii, fratii, cumnatii ... Poate cand o sa avem posibilitatea sa ne cumparam aici o casa (sa stiu ca am aici ceva ce e al meu) voi putea spune ca ma simt ACASA.
Gabriela & Laura (3 ani)
http://community.webshots.com/user/claudia_2803
lai spune:
La mine variaza de la senzatia ca am multe 'acasa', in mai toate locurile in care am locuit la un moment dat (de fiecare am ramas legata intr-un fel sau altul) inclusiv in SUA si in Romania, pana la senzatia pe care o am uneori ca sunt vesnic plutitoare si nu mai am nici un 'acasa'. Cred ca totusi 'cel mai acasa' e acolo unde locuiesc acum in SUA, dar si Romania e 'acasa, in Romania' si/sau 'acasa, la parinti'. Cand sunt 'acasa', sunt in America, dar Romania la momentul asta este singurul loc pe care il asociez cu o prezenta fizica stabila, de lunga durata, pentru ca acolo exista o casa, a parintilor mei, si parintii mei/familia care sunt stabiliti in acelasi loc de ani de zile si in viitorul care se intrevede vor ramane acolo, pe cand prin SUA si prin alte locuri pe unde am mai poposit/poposesc umblu ca tiganul cu cortul, sunt intr-o vesnica mutare.
Lai
Irinaluminitza spune:
BUNA SUNT PENTRU PRIMA OARA AICI LA VOI PE FORUM SI VREAU SA SALUT PE TOATA LUMEA. REFERITOR LA SUBIECT, CRED CA ACASA ESTE ACOLO UNDE SIMTI TU CA ESTI ACASA. AM FOST PLECATA O LUNA LA SORA MEA IN STOCHOLM ASTA IARNA SI CAND AM REVENIT IN ROMANIA CHIAR AM SIMTIT CA VIN ACASA, CHIAR DACA NU-MI PLACE ATITUDINEA OAMENILOR DE AICI