Copii nascuti in 1997
M-am gandit sa deschid acest subiect pentru mamicile cu copilasi de 7 ani,sa ne impartasim experientele,sa ne dam sfaturi.Eu am un baietel care implineste sapte ani in iulie si va merge la scoala in toamna.Ma intreb daca nu vom avea probleme la scoala cu concentrarea,acum sta toata ziua la desene animate sau la calculator si ne certam tare rau atunci cand i le interzic.Oare cum va fi in toamna?Poate au ceva sfaturi mamicile cu experienta in acest domeniu.
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
Raspunsuri
Julie spune:
Ma inscriu si eu in topic, cu Matei, 7 ani si 3 luni, clasa a 2-a.
Baiatului meu ii plac desenele, dar nu are voie la TV decat in we, daca si-a facut temele si daca e vreme urata si nu se poate juca afara cu prietenii lui.
Nu avem play station, nintendo etc., dar o data pe luna mai joaca un joculetz la calculator cu tati ;).
Altfel, citeste carti despre insecte, povesti (in japoneza insa :(, isi confectioneaza singurel jucarii si ii plac doua fetite (una mai mult, insa :) de la el din clasa.
Voi reveni,
Julie, mama lui Matei
ralu03 spune:
Salut Rosa
Si eu sunt mamica unui baietel de 7 ani, pe care i-a implinit pe 7 iunie, si sincer sa-ti spun si eu ma confrunt cu aceleasi probleme. Stam intr-un apartament cu doua camere, si avem 3 televizoare. Daca fereasca sfantu' stam la un singur televizor si nu se uita la ce vrea el, scandalul e cat casa. O singura concesie a facut, sau ma rog, o respecta: cat sta la calculator, televizorul e inchis, si cat sta la televizor calculatorul e inchis. Eu as vrea sa iasa afara mai mult sa se joace, dar la noi la bloc nici nu sunt copii de varsta lui, iar cei mai maruti un pic nici nu-l iau in seama, si tare mi-e teama ca atunci cand va fi la scoala nu va renunta prea usor la calculator si televizor.
As vrea sa-i gasesc alte ocupatii, dar care? Sportul? E destul de slab si pirpiriu fata de fostii colegi de la camin, iar acum in vacanta unde sa ma duc?
prettysunshine spune:
Ralu,si noi avem aceeasi problema cu iesitul afara mai mult.Nici la noi nu prea sunt copii,iar strada e foarte circulata de mi-e si frica sa-l las singur.Mai iesim noi in parc,dar din pacate mai am si treaba de facut,nu pot sta toata ziua afara cu el.
Acum a cerut de ziua lui o masina cu telecomanda,care costa o groaza de bani,si nici nu stiu daca sa i-o cumpar,ca el nu se mai joaca demult cu masinile,ma tem ca i-o cumpar,se joaca 2-3 zile cu ea si dupa aceea se intoarce la calculator si televizor.Ce sa fac?
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
prettysunshine spune:
Si a-propos,Julie,si lui Cosmin i-a placut tare o fetita la gradinita,dar ei nu i-a placut de el,ci de alt baietel,caruia insa nu-i placea de ea,asa ca avem inima nitelus franta,dar asteptam scoala,poate gasim acolo o fetita care sa ne placa si pe noi.
dianamaria spune:
Buna ,
ma inscriu si eu pe lista aceasta cu baiatul meu, Tiberiu Andrei, 7 ani pe 7 iulie, care la fel ca majoritatea copiilor de varsta lui este dependent de calculator, televizor si jocuri pe calculator. Incercam pe cat posibil sa "tragem" de noi si sa iesim in parc in fiecare seara. La joaca nu prea iese in fata blocului. A si avut un conflict cu copiii de la bloc. Noi ne-am mutat de curand intr-un cartier si am zis hai sa facem o incercare sa iasa la joaca in fata blocului unde erau niste copii, e drept cu 2-3 ani mai mari ca el. Tibi s-a dus la ei s-a prezentat si a spus ca ar vrea sa se joace impreuna. Ei s-au uitat la el si l-au intrebat ce vrea de la ei si sa se duca la spitalul de nebuni. Binenteles ca a venit imediat in casa, a plans (mie mi se rupea sufletul de jalea lui) i-am explicat ca nu toti stiu sa se comporte civilizat si de atunci morti-copti iesim cu el in fiecare zi la plimbare in parc, cu rolele, bicicleta, trotinete etc.
De cand a luat vacanta este si colegul nostru de servici (avem niste magazine de calculatoare), sta cu baietii in service, a inceput sa il intereseze si cum se fac calculatoarele, sta de vorba cu clientii, e tare haios cum le explica.,
In toamna aceasta merge la scoala si sa vedem atunci probleme...El e un copil bun (ca doar e-al meu ), prea sufletist si se asteapta ca si ceilalti sa fie la fel. Mai vorbim.
Diana
crenick spune:
Vad ca doar mamici cu baietei sunt pe aici.Sper ca ne primiti si pe noi.Eu am o fetita Codruta -Maria care implineste 7 ani pe 21 septembrie.La multi ani rosa pt. puiutul tau si din partea noastra.V a pupam Crenick si Codruta
prettysunshine spune:
Multumesc,Dianamaria,mai ales ca ai nimerit si ziua,pe 3 a fost ziua lui,dar din pacate eu n-am acces la Internet in weekend,asa ca abia acum am vazut.
Si Cosmin e tot asa de sensibil,si el plange cand copiii nu vor sa se joace cu el,eu nici n-am incercat sa-l trimit la joaca,nu sunt decat vreo 2 copii cam de varsta lui,restul sunt mult mai mari.Si noi mergem zilnic in parc,n-avem ce face,acolo are si prieteni cu care se vede in fiecare zi.Din pacate parcul asta e departe,la vreo 3 km de casa,asa ca iti dai seama ce drumuri facem noi.
prettysunshine spune:
Bine ati venit,crenick si Codruta,e tare bine ca avem si o fetita printre nazdravanii nostri!Multumim pentru urari
Findus spune:
Si noi, si noi ne inscriem .
Alex va implini sapte ani in octombrie si desigur ca va incepe in septembrie prima clasa.Mai o saptamana si gata cu gradinita.Incepe cu problemele serioase.
Deocamdata preocuparile noastre sunt fotbalul, computerul , pune intrebari peste intrebari.Ca toti baietii .....
Insa nu cred ca trebuie sa-mi fac ganduri pentru la scoala , de-abia asteapta sa invete sa scrie si sa citeasca mai ales.