Schimbarea numelui - argumente pro si contra

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

Cred ca aici e chichita:
teama de pierdere a identitatii!
E o chestiune sensibila, delicata.
se leaga de multe temeri ale noastre, ca persoane, de orgolii.
Adevarul e ca toti intuim cumva ca o casnicie inseamna multe renuntari, si nu vrem asta, din motive mai mult sau mai putin egoiste. Dar se pune cazul ca sunt si multe chestii urate de caracter, care prin casatorie se pot slefui, daca vrei, trebuie sa renunti la ele. Si nu inseamna pierdere de identitate, ci construire de caracter! Miezul daca il prinzi, e a trai pentru ceilalti!

Apoi cei devin una, si mi se pare corect sa si poarte un singur nume!

Apoi Eva a fost luata din Adam, ca o necesitate si ajutor pentru el, nu Adam din Eva.
Stiu ca orgoliului ii vine greu sa accepte asta, dar, asta e adevarul!
Si Dusmanul Adevarului trebuia sa protesteze si sa urasca mersul Bun al lucrurilor, si o face pe atatea planuri...
Noi cu ce echipa suntem?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

Eu accept: sint coasta lui Adam. Adam nu-i coasta mea. Ce pretentii sint astea sa mai avem si nume personal. Proprietarul nostru a fost destul de dragut sa nu ne pretinda sa ne purtam adevaratul nume care ni se potriveste: Coasta lui Ionescu, Coasta lui Popescu, etc. Destul cu libertatile astea prost intelese! La munca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

----
La munca!
---

Care-i legatura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

Eu accept: sint coasta lui Adam. Adam nu-i coasta mea. Ce pretentii sint astea sa mai avem si nume personal. Proprietarul nostru a fost destul de dragut sa nu ne pretinda sa ne purtam adevaratul nume care ni se potriveste: Coasta lui Ionescu, Coasta lui Popescu, etc. Destul cu libertatile astea prost intelese! La munca!

poate tu ai fi coasta, da' eu sigur nu-s
iaca!!!

Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)

http://community.webshots.com/user/ancutza124

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

iaca!!!

Ptiu ca v-as da nishte replici da' mi-am uitat Sfinta Scriptura acasa.
Acum vorbind mult mai serios, problema apare la divort. Cum sa plece coasta omului la altul? De fapt asta inseamna donor de organe?? Barbatii traiesc cu organe donate (sau furate miseleste) de la alti barbati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

miau-miau, esti funny

Hai, mai fetelor, nu v-ati prins de ironii..
Da mai, si eu sunt coasta lui Pintilie.

Casandra, la munca inseamna sa trecem rapid la bucatarie, apoi la spalat haine, la curatenie, pregatit ziarul pe masa si berea neaparat la 10 grade racita, puse frumos pe o tava in fatza televizorului. Asta inseamna la munca. A, si sa nu uit copilul, Doamne, cum l-am uitat...
Mai, miau-miau era ironica, si pe buna dreptate. Eu nu sunt coasta sotului meu si nici el nu este coasta mea. Problema numelui...nu e o problema. Ce conteaza dom'le ca te cheama PopescuM sau PopescuR. Tot acolo esti, conteaza sa va iubiti, sa va respectati. Sa fiti un intreg...

,Dana si Andrei(12 dec 2003)

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Si io am inteles tot ca miau-miau glumea. Asa era, miau-miau, sau am eu un simta l umorului mai diliu ca pe mine m-a distrat la nebunie primul mesaj.
Ohoooooo, hoooooooo si apoi io abia astept sa-mi dea numele meu "adevarat, care este care, va sa zica " Costa lu'.....da' nu spun. Oricum mai frumos e acum numele meu da' cand te orbeste dragosteeeeeeeeaaaaaa. Si neparat vreau sa port (doar) numele lui. Cred ca voiam si daca-l chema "Balega" . Mmmmmmmmmmmmmm, sau nu? Mai am vreun strop de demnitate?

Deeeeeeeeeci, nu conteaza cum ne sau o sa ne cheme. La munca, nevestelor!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

quote:

iaca!!!

Acum vorbind mult mai serios, problema apare la divort. Cum sa plece coasta omului la altul? De fapt asta inseamna donor de organe?? Barbatii traiesc cu organe donate (sau furate miseleste) de la alti barbati.

io zic ca la divort e simplu.
inseamna ca respectiva coasta nici n-a fost de-acolo si organismul a respins-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

quote:
Originally posted by buli

quote:

iaca!!!

io zic ca la divort e simplu.
inseamna ca respectiva coasta nici n-a fost de-acolo si organismul a respins-o

Daaaaaa, daaaaaaaaaaaaaaaaaaa cred ca asa e!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

quote:
Apoi Eva a fost luata din Adam, ca o necesitate si ajutor pentru el, nu Adam din Eva.

Aaaa...pai daca vine vorba de Adam, de lipsurile si neputinta lui va recomand din inima "Jurnalul lui Adam si al Evei" de Mark Twain.

Mergi la inceput