Schimbarea numelui - argumente pro si contra

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Si eu am luat numele sotului, pt ca mi s-a parut normal asa, desi al meu era mult mai frumos. Acum, ajunsa in pragul divortului, dar avind un copil care stie ca pe mine si pe ea ne cheama la fel, am cerut, iar sotul nu a avut nici o pretentie, ca sa imi pastrez actualul nume, astfel incit copilul sa nu aibe prea multe probleme.

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

prietena mea din Spania mi.a spus ca acolo se face o combinatie de nume..adica se marita femeia x cu barbatul y ,fiecare isi pastreaza numele dar pe copii o sa-.i cheme xy
nu cred ca e rau nici sistemul asta,mai ales cu actele,ai o gramada de diplome pe numele de fata,apoi trebuie sa dovedesti ca tot tu esti..deh...sa dea leafa la birocrati

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

la mine ca la nimenea, cred. folosesc trei variante de nume-toate oficiale-, pe-al meu vechi, pe ambele combinate, sau doar pe al sotului, in functie de cum s-au trezit diversi functionari sa ma scrie in acte.

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Eu mi-am pastrat numele din motive personale foarte clare. Si am aceleasi "probleme" ca si Conchita.
Aici e legal sa folosesc orice nume doresc, cu conditia sa-l declar.
Cum in cardul meu de identitate apare numele meu de familie X( cel din pasaport), pe dos apare ca sunt casatorita cu Y. Pe teritoriul Japoniei legal pot folosi trei combinatii de nume: X, Y, X-Y, iar daca as mai declara inca un nume... si mai multe. Deocamdata e "suficienta" balamuceala de nume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

quote:
Originally posted by Eliza5

Mie chiar mi-a propus sotul meu sa-mi pastrez numele de fata (i se parea deosebit, frumos), insa eu am ales sa mi-l schimb pentru ca nu vreau ca eu sa am un nume si copilul meu alt nume... Cred ca ar apare mici complicatii, frecusuri...

Si mie mi-a zis sotul ca-mi pot pastra numele... Eu, initial, am vrut sa le iau pe amandoua, insa ar fi purtat si el numele meu si, chiar daca nu am vorbit despre asta, nu cred ca r fi acceptat. Si tot pentru copii, m-am gandit sa-l schimb...

Angi&Andrei&Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Chestia asta cu numele eu cred ca e o falsa problema.Oricum nu vreau sa vorbesc prostii si sper ca nu ma insel prea tare dar oricum copilul rezultat in urma unei casatorii poarta numele tatalui chiar daca sotzia isi pastreaza numele.
Nu stiu nici eu exact cum e legea in Romania dar am impresia ca e asa.

Eu am multe prietene in Romania care si-au pastrat numele de fata dupa casatorie, nu stiu sa fii avut probleme si discutzii cu sotzul sau soacrele.Din moment ce exista posibilitatea sa-tzi pastrezi numele sau sa le iei pe ambele e clar: se practica, nici o problema.

Eu nu vad ce argumente pro si contra putem noi sa aducem, eu cred ca tu care esti pusa intr-o situatzie care nu-tzi convine acuma ar trebui sa ai argumente pro sau contra vizavi de dorintza ta de ati pastra numele si in fatza lui socrela care face ca "Vega".

Argumentele pro care ti le aduce oricine sunt cele firesti, normale si de bun simtz care ti le-a spus si ancutza.Argumente contra eu nu am pt ca nu mi se pare asta o problema care nu poate fi rezolvata.Solutzii sunt, sa nu incepetzi o casnicie cumva cu suparari pe astfel de probleme minore caci nu va vad prea bine pe viitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Eu abia am asteptat sa ma numesc ca sotul meu caci asa de mult l-am si il iubesc de nu mai aveam rabdare sa ma cheme "doamna ...", inainte de nunta, cu un an, tot ma semnam cu numele lui, care este si frumos recunosc.
In rest nu stiu si nu inteleg de ce sa ne facem atatea griji inutil, fiecare are dreptul de a opta, cum vrea sa faca, nu-i nici o crima.

Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

prietena mea din Spania mi.a spus ca acolo se face o combinatie de nume..adica se marita femeia x cu barbatul y ,fiecare isi pastreaza numele dar pe copii o sa-.i cheme xy

..si, peste ani, baiatul cu numele de familie XY se va casatori cu fata pe nume ZW, vor avea un baietel care va purta numele de familie XYZW, iar acesta, cind va creste mare, se va casatori cu o fata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Eu cred ca motivul pentru care sotia ia numele sotului e legat de traditie. Si mai cred ca ar trebui sa fie doar decizia fiecarei perechi in parte.

Eu nu-s celebra totusi la casatorie am optat pentru pastrarea numelui. Argumentele noastre au fost de ordin practic: deja depusesem actele pentru plecarea din tara; ar fi insemnat sa-mi schimb toate actele- buletin (pentru cat mai stateam in tara), pasaport, carnet de conducere, si la ambasada ce-o mai fi trebuit facut; plus ca ulterior, oriunde ar fi trebuit sa arat diplomele de facultate trebuia sa vin si cu traducere act casatorie.
Sotul nu numai ca a fost de acord sa-mi pastrez numele, dar chiar el a propus; de hotarat, am hotarat de comun acord. Tatal meu a fost singurul dintre parintii nostri care m-a intrebat "de ce?" si am simtit ca e usor mirat, dar nu a insistat cand i-am spus care e motivul.
Cand s-a nascut Diana am avut mai multe optiuni: fata putea sa poarte fie numele lui, fie pe al meu, fie pe ambele. Am optat pentru numele de familie al tatalui.

Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

quote:
Solutzii sunt, sa nu incepetzi o casnicie cumva cu suparari pe astfel de probleme minore caci nu va vad prea bine pe viitor.

Suparari? Nici vorba! Suntem oameni cu scaun la cap. N-am avut discutii in contradictoriu si practic pot spune cu mana pe inima ca n-am luat inca o hotarare definitiva. Inclin sa-mi pastrez numele dar daca o sa se insiste prea tare pe tema asta o sa renunt la el ca doar identitatea, in sensul figurativ, nu mi-o da numele lui sau al meu, ci tot ceea ce sunt eu, cu putine bune si foarte multe rele

Mergi la inceput