Sarcina si lauzie - CALCUL
Am si eu o intrebare: cele 126 zile de lauzie se calculeaza ca 85% din bruturile din ultimele 6 luni?
Lumi
Raspunsuri
liviu`s spune:
Baza de calcul a concediului de maternitate (prenatal + lauzie) se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical înscrise în certificatul de concediu medical, pe baza cărora s-a datorat sau, după caz, s-a achitat contribuția individuală de asigurări sociale în lunile respective, din cele 12 luni din care s-a constituit stagiul de cotizare.
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by Germina
Multumesc!
E vorba de 85% din brutul astfel obtinut?
Lumi
Da
Germina spune:
Imi cer scuze, dar mai am intrebari. Sper sa nu fiu agasanta.
In prima luna cand intru in prenatal suporta firma o parte din zile?
Ce se opreste? Doar somajul? Firma mai plateste ceva pt mine?
Lumi
marius spune:
Nu suport firma nimic. Tot ce iti plateste incaseaza de la casa de asigurari. Tot. Si tot ce plateste din maternitate sau cic tot de acolo primeste. Pt firma este doar o intermediere totul. Prin ei incasezi banii dar de suportat, suporta statul roman integral
Marius (www.desprecopii.com)
marlen_b spune:
Va deranjez si eu cu o intrebare: in prenatal primesc de la firma 85% din media veniturilor trecute in statul de plata chiar daca am primit mai mult "in mana"? Mai spuneti-mi va rog daca raspunsul este acelasi in cazul in care imi iau concediu medical.
Va multumesc mult!
simonadinca spune:
85% din salariul oficial (cartea de munca).
"in mana" este intelegerea dintre tine si angajator, pentru care el nu datoreaza impozit, etc.
pupici
simona
gama spune:
am citit aici ca primesti 85% din brut??? nu din net?daca e din brut, atunci nu tr.sa primesti mai mult decat luai pana acum, sau se impoziteaza tot asa ca pana atunci?
Rozi spune:
Draga GAMA,
Si pana acum tot din brut a fost, dintotdeauna a fost din brut.
Incepand cu 2004, nu se mai impoziteaza deloc.
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"