La France (14)
Raspunsuri - Pagina 4
Otilia spune:
Cucu, fetele, tot eu...
Ma tot chinuiesc sa comand la Vertbaudet ceva, am vrut sa iau o masa cu scaune pentru copii dar... scaune nu mai sunt, asa ca nu mai iau nici masa... Si n-a mai ramas mare lucru in "cosuletul" meu si acuma nu-mi vine sa platesc doar pentru o jucarie livrarea de 5-6€. N-are nici una dintre voi vreun cod cu livrarea gratos si eventual cu un cadou simpatic? Eu am primit o gramada de oferte, dar sunt imprastiate peste tot prin birou si o sa-mi ia o groaza de timp sa gasesc ceva...
Geo, pai bea draga sticla aia odata, doar n-o sa o aduci in Franta sa-ti ingreunezi valizele degeaba!!! Sa te duci pe urma cu sticla la lucru la spital...
Cit despre epilator, n-am nici cea mai vaga idee, eu n-am nevoie, n-am par pe picioare! I-am luat mamei mele unul Brown si ea e multumita... Nu mi-a zis deloc ca i-ar provoca ceva dureri insuportabile.
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
oLo spune:
Oti, siteul codereduc.free.fr l-ai incercat???
bisous
Mihaela
PS pt ca geo sa invetze mai usor franceza, propun sa vb in fr pe subj asta. Votre avis???
Mih
Corina spune:
Geo,aide soignante aici este infirmiera!!
Olo,daca vorbim numai in franceza aici,celelalte fete de pe forum nu vor mai putea citi !!
Pupici
Corina si Anna nazdravana!!
oana cretu spune:
Buna seara, fetele!
Eu mai rarut de cand cu munca si cu burtica (ameteli, greturi, stari de oboseala...). Imi imaginez cum o sa fie si dupa....
oLo, nici eu nu vreau sa vb in franceza din motivul care l-a spus si Corina si pt ca eu nu scriu asa corect ca voi si induc in eroare pe cele care vor sa invete.
Si eu tot cu semintele in timpul liber!!!!
Bine ai venit, anka printre noi si speram sa ramai mai mult de trei ani!
Va pup!
Spor la solde, ca noi platim datorii! Dar la soldele din ianuarie cine va cheltui bani pentru bebitza??? Oana!!!!!!!!!!
oana si bb din burtica (12 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
emoison spune:
Hop si eu, dupa o indelungata absenta!
Bun venit geo, felicitari pentru absolvire! Bun venit anka-maria!
Nadine, felicitari pentru burtica! Vreau si eu (burtica cu bebe, ca doar burtica, fara bebe, am deja...). Fetelor, eu am gasit seminte de floarea-soarelui prajite la Carrefour, la raionul de produse exotice, printre taitei chinezesti si sos chili, aveti insa grija, alea pe care le-am gasit erau facute in Spania si erau cam ocna de sare...
Olo si geo, este subiect separat cu fetele care invata limba franceza, unde se discuta de mama focului conjugari si alte alea; uite aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24839
Geo, sa stii ca te primim in Franta si fara sa stii la perfectie imperfectul (la drept vorbind eu l-am cam uitat...).
Bonnes soldes fetelor, eu cred ca astept la 2éme demarque (nu stiu daca atunci mai gasesc exact ceea ce vreau, da'ceea ce mai gasesc e aproape gratis)
Pupici !
Cu bine,
Elena
anka-maria spune:
Si eu ma lupt cu franceza. Cand am venit aici profesorii m-au lasat sa vorbesc engleza, ca sa ne intelegem. Si io m-am lasat pe o ureche in loc sa incerc sa-mi dezleg limba. Acusica regret din tot sufletul ca am pierdut timpul si-mi dau cu caietele in cap. La mine si sotul e roman (viitorul sot, dar nu mai e mult pana in septembrie) si n-am prea fost obligata sa vorbesc. Dar daca raman aici la doctorat "a zburat puiul cu ata", ma duc la profesor si pun burta pe carte ca n-o sa mai accepte nimeni sa frantuzesc cuvintele englezesti.
Ieri la noi a fost furtuna, s-au rupt copaci, etc. Si sunt cu haina de piele pe mine aproape de luna iulie. Ciudata vreme....
just me
Aurelia spune:
Mihaela!
Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
oana cretu spune:
Emoison, stiam chestia cu semintele! Si mai sunt si la raionul unde au fructe uscate (porumb, smochine...). Dar gasiti si negre la magazine rusesti. Si totusi...mai bune sunt alea din Romanica. Mie imi aduc cate 2-3 kg cand vine careva. trebuie sa vina surorile si le-am zis fara 5 kg de caciula ca nu le primesc. Sunt o mare mancatoare de seminte. Mai ales acum, cu campionatul...Baietoaica am ramas!
oana si bb din burtica (12 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
geo spune:
emoison, merci beaucoup pentru link-ul cu franceza! Eu am atatea carti de gramatica cumparate de barbatelul meu, cu tot cu corrigé, incat nu am timp sa le fac nici in uramtorul an. Sunt in total vreo 15!!!! Numai gramatica de nivel avansat si intermediar! Abia am terminat una de nivel intermediar si una de nivel avansat! Si am mai descoperit o metoda de a ma obisnuii cu limba. Am cumparat un roman ( nu are importanta, l-am ales cam la intamplare) si la un raion separat am gasit si CD cu romanul povestit !!!! ( pt personnes aveugles) si uite asa invat cuvinte noi, uitandu-ma in dictionar pe net, ca merge mai repede decat sa caut in dictionar dand paginile, SI AUD SI CUM SE PRONUNTA !
Tin sa multumesc foarte mult Mihaelei care mi-a trimis niste mail-uri foarte amanuntite despre ade soignante si infirmiere!
Va pup si va doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut!!!
"In dragoste nu exista carpituri. Ori e un intreg absolut, curat, ori nu e nimic"I. Vulpescu
"Iadul este calvarul de a nu fi in stare sa iubesti" Dostoievki