Unde crestem copilul?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lolipop Lady spune:

Sanzi_ana,

chiar am vizitat astazi o familie de bulgari care au venit in UK in 1990 cand fiica lor avea 16 ani. Au inscris-o la scoala aici si, cu toate ca era inteligenta si au creat un loc special pentru ea, a avut parte de multe cuvinte si fapte urate din partea colegilor tocmai pt ca era 'din afara'. Parintii ei ne-au povestit cum la inceput fata nu a aspus nimanui ca are probleme de genul asta la scoala si ca au observat ca de la un timp se comporta ciudat. Pana la urma au descoperit cauza si au rezolvat problema in timp. Acum fata isi face doctoratul la universitate si e ok.

Ce vreau sa spun cu asta este: daca planuiti sa locuiti aici in urmatorii nspe ani inscrieti copilul aici la scoala. In romania isi va dezvolta personalitatea ca scolar si il vor ajuta foarte mult rudele care spui ca au experienta in invatamant. Insa, dupa parerea mea, exista si pericolul ca odata mutat aici la scoala singur, fara bunici in preajma care sa il sustina la nevoie, o sa ii fie de 10 ori mai greu mai ales ca va fi pe cont propriu. Parerea mea.

Cred ca devin deja pisaloaga si deci ma opresc aici :))

Liana
XXX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by BellaDonna
Si mai e ceva ce ma deranjeaza foarte mult , aici pot sa-ti indoape copilul cu medicamente fara sa te informeze, vezi daca copilul tau e mai activ sa-i dam cava sa stea bleg in banca ......la fel si cu antidepresivele care au efecte negative gen halucinatii ...........
nu mai scriu deja m-am inervat nici nu vreau sa mai ma gandesc........

Belladona, nu te cred. ai date concrete?

nu stiu de cati ani este plecata fiecare mamica ingrijorata de pe topic, dar poate vine cineva din interiorul sistemului de invatamant romanesc sa confirme ca: exista gasti care percep "taxe de protectie" scolarilor; diferentele de venit ale parintilor creaza situatii conflictuale, ma refer la marginalizarea si batjocorirea copiiilor care n-au haine de firma, telefoane mobile si care nu sunt asteptati de masini luxoase la poarta scolii; despre calitatea invatamantului, nu mai vorbesc, toata degringolada creata de Ministerul Invatamantului in fiecare an cu noi reglementari care se bat cap in cap...plus salariile derizorii ale profesorilor, cauza prima pentru scaderea interesului in predare...in fine, fiecare procedeaza cum crede.

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Conchita,de acord ca exista gasti care cer "taxe de protectie" de la unii scolari,de acord ca invatamantul romanesc nu mai e la fel de bun cum era,dar am serioase indoielnitze in legatura cu batjocorirea si marginalizarea copiilor de scoala primara pen' ca nu-s asteptati de masini luxoase,n-au haine de firma si moleculare...
Nu stiu cum e in Bucuresti,dar stiu cum e in orasul in care locuiesc ai mei(tatal meu e profesor la un liceu teoretic).
Cu lipsa interesului pentru predare sunt de acord in printzip,dar in Romania exista totusi un avantaj in momentul de fata.Profesorii sunt deocamdata angajatii scolii(titularizati) si nu ai Ministerului Invatamantului ca-n alte patrii(unde eventual ii muta in fiecare an la alta scoala si nu le pasa de rezultatele obtinute de tinerii invatacei din cauza asta),se cam stie care-s profesorii seriosi,care in pofida salarizarii proaste isi fac meseria cu pasiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by BellaDonna
Si mai e ceva ce ma deranjeaza foarte mult , aici pot sa-ti indoape copilul cu medicamente fara sa te informeze, vezi daca copilul tau e mai activ sa-i dam cava sa stea bleg in banca ......la fel si cu antidepresivele care au efecte negative gen halucinatii ...........
nu mai scriu deja m-am inervat nici nu vreau sa mai ma gandesc........

Belladona, nu te cred. ai date concrete?

nu stiu de cati ani este plecata fiecare mamica ingrijorata de pe topic, dar poate vine cineva din interiorul sistemului de invatamant romanesc sa confirme ca: exista gasti care percep "taxe de protectie" scolarilor; diferentele de venit ale parintilor creaza situatii conflictuale, ma refer la marginalizarea si batjocorirea copiiilor care n-au haine de firma, telefoane mobile si care nu sunt asteptati de masini luxoase la poarta scolii; despre calitatea invatamantului, nu mai vorbesc, toata degringolada creata de Ministerul Invatamantului in fiecare an cu noi reglementari care se bat cap in cap...plus salariile derizorii ale profesorilor, cauza prima pentru scaderea interesului in predare...in fine, fiecare procedeaza cum crede.

Authority Zero

Da, din pacate subscriu la cele spuse de conchita,cu toate ca imi este greu sa cred ca si in Romania s-a ajuns la aceste discriminari facute la scoala.Nu va mai faceti iluzii,nimic nu mai este cum a fost cindva

Cazul de mai jos e un caz real....s-a intimplat anul trecut in martie...
Verisorul meu in virsta de 17 ani a plecat intr-o buna zi de acasa, lasind un biletzel de adio parintilor lui.
Redau pe scurt:
Ma duc sa ma arunc in Dunare...viata mea nu mai are nici un rost,colegii si gashca nu ma accepta asa fara nici un chior in buzunar,vreau si eu un telefon mobil si nishte haine de marca...nici o fata nu se uita la mine...toate vor numai baieti cu bani...ce pot eu sa le ofer ?
Toti ma dispretzuiesc,ce rost mai are sa traiesc....nu vreau sa ma plingeti ca nu merit nici macar o lacrima....nimic...
Va iubesc si sper ca va veti gasi in curind un loc de munca ca sa aveti un trai mai bun. Doamne ajuta... eu unul nu mai pot....Ce viitor am eu in tara asta ?

Si s-a dus si s-a aruncat in Dunarea cea albastra si l-au plins, si-l vor plinge toata viatza,bietzii lui parinti someri...

"Intreaga suferinta din lume, apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume, apare din dorinta de a-i face fericiti pe ceilalti."

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Dupa cum spuneam, mama e profesoara de scoala generala si diriginta la clasa 5-a. E o scoala normala, plina de copii cu si fara pretentii si mama e destul de apropiata de ei. Mai am si un prieten foarte bun care e in clasa a 5-a, pe care il stiu de cand era in burtica mamicii si cu care discut liber orice. Scoala romaneasca e foarte toleranta cu toate tipurile de copii, si ii ajuta foarte mult in relatiile inter-umane!
Mai am o cunostina care are un baiat in clasa a 7-a, un badaran si jumatate, genul de bully, despre care nu mi-ar ajunge 3 zile sa povestesc prostiile pe care putea sa le faca intr-o zi de scoala (il ajutam la teme si sunt la curent). A avut noroc cu parintii care sunt destul de sus-pusi si nu a ajuns intr-o scoala de corectie, sau militara, dar a fost trimis de profesori la psiholog, ingradit si supravegheat indeaproape sa nu faca rau colegilor.
Deci profesorilor inca le pasa de bunul mers al scolii in care lucreaza si sunt apropiati de elevii lor (ma refer la 1-8), ii ajuta si sunt mai umani decat in sua sau uk!!!
Sinzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana
ii ajuta si sunt mai umani decat in sua sau uk!!!
Sinzi

sorry, dar asta nu ai de unde sa o stii. este imposibil sa cunosti personal toate scolile americane, la o populatie de 240 de milioane de oameni, deci nici credibilitate nu poti sa ai cand faci asemenea genealizari. de partea cealalta, cunosti doar o scoala, prin urmare concluzia e simpla. apoi, nu ne-ar mai pleca olimpicii in US si prin alte zari daca ar gasi "umanism" si "profesionalism" acasa. scoala romaneasca se confrunta cu probleme grave, nu de ieri, de azi, iar faptul ca sunt dascali=apostoli care isi fac meseria cu pasiune si daruire, nu poate fi decat laudabil. asa cum exceptiile nu fac regula, ci o confirma, in Ro, idem cu US si cu celelalte tari.

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodika spune:

Nici in Italia nu se pune pret pe invatat ;copilasul meu nici nu are un an ,deocamdata nu ma preocup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Copilul il crestem alaturi de noi, fireste, cine ii poate fi mai aproape sufleteste decit noi, parintii lui, in care are incredere 100%???
Oricit ar fi bunicii de iubitori si devotati profesional sa creasca un copil, nu mi-as lasa copilul sa creasca alaturi de altcineva decit in situatii extreme, cind viata i-ar fi in primejdie, Doamne-fereste! Un bunic nu e = un parinte! Pe de alta parte, nu il ajut cu nimic daca l-as trimite sa invete in RO, una la mina ca invatamintul acolo nu mai e ce-a fost, doi la mina ca nu vreau ca puiul meu sa se simta abandonat de parinti atunci cind incepe o viata noua (cea de scolar), asta i-ar da neincredere in sine, chiar daca bunicii sint super, nu sint ca mami si tati, orice-ar face ei!, trei la mina noi nu avem de gind sa ne intoarcem in RO decit in vizite(inteleg de la tine Sinziana, ca inca mai aveti nostalgii, nu sinteti decisi sa prindeti radacini acolo unde sinteti acum, deci nici voi nu stiti unde veti ajunge intr-un final) si atunci nu vad rostul de a invata in RO, aici se simte perfect intre copii, vorbeste engleza la fel ca ei, se joaca, gindeste la fel ca ei, nu am motive sa fiu ingrijorata ca ar fi marginalizat in vreun fel mai tirziu, pe cind in RO, am suficiente motive sa fiu ingrijorata ca ar fi, stiu ce am lasat in urma mea la plecare, mentalitatile nu se schimba cu una cu doua si, patru la mina, atita timp cit vad alti copii de romani ca se impaca foarte bine cu ceilalti si n-am auzit nici o cunostinta de-a noastra sa se plinga, nu vad de ce sa plec de la premisa ca vai, el e diferit si-l vor marginaliza:toti copiii sint diferiti, pt. ca sint unici iar aici e asa o paleta de culori ale pielii, religii, tari de origine, ca nu iesi in evidenta decit daca tu tii neaparat. Nu nu-mi fac probleme in ceea ce priveste viitorul copilului meu, cel putin dpv. al temerilor exprimate de tine si doresc si celorlalti acelasi lucru, oriunde-ar fi ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Sinzi-ana, asteapta, astea o sa fie jertfe pe care le faci la momentul cuvenit. Si noi am umblat mult pentru o gradinitza convenabila (intimplarea a facut sa fie acum la 2 minute de casa, dupa ce noi ne dusesem zeci de km la cele laudate) si acum cind trebuie sa ne mutam nu mai imi vine s-o las, asa ca ne vom muta tot in zona, tocmai ca sa fim aproape de ea. La fel si cu scolile. Vom gasi o scoala buna si acolo ne vom aseza casutza.
Sint convinsa ca si in UK poti gasi scoala care te satisface pe tine, numai sa te interesezi. Si daca nu ii prieste intr-un loc, muta-l in alta parte. Daca ai teama de modul in care se vor atasa (sau nu) de colegi eu zic sa-i dai la sport/balet/muzica. Orice unde pot invata lucrul in echipa si cum sa isi faca prieteni in tara de adoptie.
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Copilul il crestem alaturi de noi, fireste, cine ii poate fi mai aproape sufleteste decit noi, parintii lui, in care are incredere 100%???
Oricit ar fi bunicii de iubitori si devotati profesional sa creasca un copil, nu mi-as lasa copilul sa creasca alaturi de altcineva decit in situatii extreme, cind viata i-ar fi in primejdie, Doamne-fereste!

Acum ma ganesc ca s-ar adapta greu dupa o perioada intr-o scoala romaneasca si apoi intr-o scoala din uk.
Sunt foarte confuza...
Si olimpicii nostrii pleaca in Sua, pentru ca au devenit olimpicii in Ro, deci sistemul ro functioneaza mai bine ca sistemul usa!!! Invatamantul Ro ii formeaza si altii profita!!!
sorry, dar asta nu ai de unde sa o stii. este imposibil sa cunosti personal toate scolile americane, la o populatie de 240 de milioane de oameni, deci nici credibilitate nu poti sa ai cand faci asemenea genealizari
Si nu generalizez nimic, am citit de cazuri cand copii au dezvoltat probleme din cauza tratamentului din scoli (eating disorder, bad social behaviour, shyness) care pana la urma s-au rezolvat in mare masura.
Asta e parerea mea si imi asum responsabilitatea, nu generalizez nimic, ma bazez doar pe ce stiu, cred ca sunt multe pe care nu le stiu...si de asta am postat aici ca sa aflu!!!
partea cealalta, cunosti doar o scoala, prin urmare concluzia e simpla.
Am facut practica in scoli, ba chiar si in alte orase (in jurul Constantei), mama are o armata de prieteni profesori atat la generala cat si la liceu (nu prea multi universitari in schimb) si mie imi place sa port astfel de discutii cu ei si ma bazez pe concluziile lor. Nu scot eu din burta niste afirmatii ca sa ma aflu in treaba!!!
Sinzi si David

Mergi la inceput