GRADINITE PARTICULARE VS. STAT
Nu pot sa pricep, cum de se mai inghesuie lumea in gradinitele de stat in bucuresti, mai mult, indura faptul ca copii lor sunt batuti, marginalizati platesc asa zise taxe de sponsorizari... cand sunt gradinite particulare, accesibile financiar, aparute ca ciupercile dupa ploaie?!Oare faptul ca au fost gradinitele de stat au fost cosmetizate putin conteaza asa mult?Am auzit ca sunt multi care-si permit o gradinita privata si totusi prefera statul...cred ca explicatia e numai una, sunt multi parinti care prefera sa dea banii pe tot felul de prostioare, decat sa-si stie copilul intr-un loc, unde atentia si tratamentul fata de el sunt pe primul loc. In occident si America de Nord doar cei mai saraci isi lasa copilul la stat si la ei nici nu se cere spaga, nici nu sunt batuti.Eu cred ca cei care-si dau copii la stat nu au de ce sa se planga ,mai ales cei cu putere financiara,ei singuri aleg ce e mai rau.... Cine isi imagineaza ca se face educatie cu adevarat in grupe de zeci de copii?!Ca sti cantecele, poezioare la serbare cu tona...e fas, asta nu inseamna educatie! Sunt multe anomalii in tara aceasta, in care lucrurile par, ca nu vor intra niciodata pe fagasul normal.
Raspunsuri
tata lu Toma spune:
Stimate Moony,
Eu sunt un parinte care-si doreste tot ce-i mai bun pentru copilul lui adica sunt un parinte normal.
Si cu toate ca avem o situatie materiala buna, Toma o sa mearga la o gradinita de stat din simplul motiv ca cele particulare sunt inadmisibil de scumpe.
Chiar ma gandesc sa-mi fac si eu una pentru ca asa cum ziceti au aparut ca ciupercile dupa ploaie si totusi nu se ieftinesc deci s-ar putea sa fie o afacere buna
Fara suparare dar eu gasesc mesajul dvs. plin de aberatii de la cap la coada.
vlad
iileana spune:
Moony, tu in ce tara traiesti? Sau pe ce lume? Cam de unde iti culegi tu informatiile?
Rasfoieste putin paginile forumului acesta si ai sa constati ca lucrurile nu sint de loc atit de schematice cum crezi.
Exista gradinite de stat in care copiii au conditii foarte bune si educatori excelenti, dupa cum exista gradinite particulare in care copiii au parte de un tratament care lasa de dorit. Expresia cu "omul sfinteste locul" are mare aplicabilitate in ceea ce priveste tema in discutie.
Cit despre parerea ta ca:"Eu cred ca cei care-si dau copii la stat nu au de ce sa se planga ,mai ales cei cu putere financiara,ei singuri aleg ce e mai rau"...Moony, sincer cred ca ai postat la mishto, ca sa mai "animezi" sectiunea asta atit de pasnica...
madadum spune:
nici la gradinitele pariculare nu este prea mare smecherie, in afara ca pretind niste taxe aberante. hai sa-ti spun de noi.
mara va face foarte curand 3 ani si din toamna am fi vrut sa mearga la gradinita. asa ca in primavara am demarat procedura de cautare. bineinteles ca am exclus din start gradinitele de stat, din motivele enumerate de tine. am vizitat o multime de gradinite particulare, mult prea scumpe pentru ce ofera - o casa in cele mai multe cazuri mica, fara curte, cu mancare in sistem catering... bineinteles ca pana la urma am ales o gradi particulara, care mie mi s-a parut foarte draguta (si aici ma refer la casa). prin urmare ne-am hotarat sa trimitem copilul de la 1 mai, sa nu mai asteptam pana in toamna. esecul a fost total. desi erau 2 educatoare la grupa mini (cu max 10 copiii intre 2-3 ani)mara plangea pana varsa. NIMENI nu s-a ocupat de ea, nici una din educatoare, de altfel 2 tinere foarte dragute, nu si-au dat osteneala de a integra. una din ele mi-a spus senina , cand am intrebat-o ce a facut ca mara sa nu mai planga, ca si-a continuat jocul cu ceilalti sperand ca-i va trece. nu i-a trecut, insa a varsat! de prisos sa spun ca nu manca nimic toata ziua. in a 4a zi de gradinita mi-au adus-o seara acasa cu 40 febra, cica a facut pe drum! o luna de zile copilul a avut cosmaruri noaptea din cauza gradinitei. tipa in somn ba ca nu vrea sa stea la colt (pana la gradi nu avea notiunea de stat la colt), ba ca nu vrea centura (in masina merge numai la ea in scaun) ba ca nu vrea sa deschida ochii ca sa nu plece la gradi. bineinteles ca am retras-o.
parerea mea este ca foarte multe din gradinitele pariculare duc lipsa de educatoare profesioniste. au tot felul de fetiscane, studente, fara pic de experienta psihopedagocica. in cele 4 zile nu au reusit decat sa o faca pe mara sa urasca gradinita. asa ca cel mai probabil nu va mai merge in toamna la gradi ci la anul. nu stiu daca la stat sau la particular, insa daca tot este sa nu acorde suficienta atentie copilului, de ce sa dau 250eur/luna in loc de 1-2 milioane lei cat este la stat. intre timp am descoperit ca am o vecina educatoare, asa ca probabil la anul i-o voi da pe mara in primire
madalina
casandra spune:
Gradinitele particulare sunt mult prea scumpe pentru marea majoritatea a romanilor. Pentru multi si pretul pe care il au de platit la gradinitele de stat este mare.