Topic Science Fiction/dezbaterea despre IMAGINE
Raspunsuri - Pagina 9
ovidiu bufnila spune:
Nu am scris eu mesajul de mai jos. Cum de a aparut sub semnatura mea?
Ovidiu Bufnila
30 iunie 2004
04. Incercati sa combateti idei, nu persoane
Incercati sa combateti idei, nu persoane. In momentul in care un mesaj degaja un atac la persoana - mesajul va fi sters de catre moderatori iar, in fuctie de gravitatea atacului, utilizatorul va fi sanctionat.
05. Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe
Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe. Adresati-va celorlalti membri cu respect si incercati sa ii ajutati. Lipsa de respect duce la 'exmatricularea' de pe forum si la blocarea vizionarii sale. Desprecopii.com isi rezerva dreptul de a sterge fara explicatie mesajele care nu se incadreaza in zona sa de interes sau care creeza tensiune si dezaprobare in randul comunitatii.
ovidiu bufnila spune:
Un punct de vedere limitat. De ce sa fie limite? Cand de fapt limitele nu sunt! Sunt doar vecinatati cu aspect aparent de limita. Imaginea unui om te pacaleste astfel usor daca nu esti profesionist. OK, Bubbles, ai construit un acord cu Marius. Ai intrat in relatie de subordonare cu acest moderator. Am putea sa-ti spunem de ce. Adevarul e ca trebuie sa te eliberezi. Infantilitatea se lafaie in propriul tau mesaj. Cu toata astea tot te indragesc.
Ovidiu Bufnila
http://www.sfrevu.com/ISSUES/2002/0205/-%20Cover/index.html
PS: a mea sa fie ratacirea, omule drag..
quote:
Originally posted by Bubbles
Marius are dreptate.
Personal nu ma intereseaza ce imagine a mea au fluturii sau delfinii, atit timp cit imi vad de treaba (de familie, serviciu, hobby-uri, sanatatea si fericirea tuturor celor dragi mie; nu neaparat in aceasta ordine). Cind nu prea ai ce face, incepi sa-ti pui intrebari, e adevarat...
Din ceea ce cunosc, oameni ok cu... imaginea..., numai anume adolescenti au astfel de preocupari, intr-o anumita etapa. Dar trec si ele, sunt lucruri mai importante in viata.
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
ovidiu bufnila spune:
Georgiana, desi maine poimaine implinesc 47 de ani nu sunt inca un dinozaur cu burta si hachite. Ovidiu, suna mai ka lumea.
Bun.
Tendinte de subapreciere?
Am facut o analiza sumara pentru 000_0022!
Stii la ce ma refer.
Atentie la axa ta verticala! E usor "cifozata". Asta ar putea indica asupra unei continuie defensive. E capatata in timp. S-a petrecut ceva, candva. Cam atat pentru inceput.
Ovidiu Bufnila
quote:
Originally posted by georgianab
Domnule Bufnila,
mesajul meu s-a vrut a fi unul neutru. In general nu-mi place a fi de partea cuiva. Cel putin ...public. Asta tine de autocontrol? Eu il consider necesar in societate. Am vrut, folosindu-ma de punctuatie, sa-mi declar neputinta de a atinge nivelul discutiei. Sunt o persoana mult prea practica si nu sunt in stare sa apreciez arta decat daca imi scoate ochii. Si spun asta cu regret si cu invidie pentru cei care pot.
N-am vrut excluderea dv de pe site pentru ca subiectul propus de dv e foarte important si vorba nu stiu cui, daca eu n-am vazut niciodata o girafa nu inseamna ca ea nu exista. Candva acum vreo 20 ani am cunoscut un profesor de matematici nitel mai excentric care in timpul liber era poet. Recunosc ca nu i-am inteles niciodata poeziile dar am apreciat omul care era dezinvolt, fara teama sau complexe, generos fara limite si oarecum lipsit de autocontrol. Avea si foarte multi dusmani. V-ati fi inteles foarte bine amandoi.
Am incercat sa urmaresc trimiterile dv la diverse alte situri. N-am inteles dar am intrezarit aplicatii fantastice ale consilierii imaginii (din exemplul omului politic versus statuia). Si pentru ca sunt un pic superficiala as prefera sa sar peste etapa (poate obligatorie) intelegerii conceptului de imagine si sa ajungeti direct la cai de imbunatatire a imaginii.
Sa analizam concret situatia urmatoare. Eu am tendinta mereu de subapreciere. Toti cei din jur sunt mai buni , mai frumosi , mai destepti. Si imi e teama ca asta transpare in comportament si dauneaza imaginii pe care o vrau arata lumii.
Ceva sfaturi? Dar asa, pentru un neuron singur si toropit de caldura..
Cu stima, Georgiana.
http://community.webshots.com/user/georgianab
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
qsar spune:
04. Incercati sa combateti idei, nu persoane. In momentul in care un mesaj degaja un atac la persoana - mesajul va fi sters de catre moderatori iar, in fuctie de gravitatea atacului, utilizatorul va fi sanctionat. (Regulamentul forumului Desprecopii.com)
Q
ovidiu bufnila spune:
Draga Qsar,
E vorba de vreun post semnat de zbantuitul de bufnila? Daca da, te rog sa-mi spui care. Multumesc. In alta ordine de idei, cand vorbesc despre imaginea cuiva pot aparea idei de genul asta. Daca sunt restrictii voi respecta regulamentul si, din punctul meu de vedere, topicul nu mai exista. O discutie despre imagine nu se poate limita. De exemplu, am primit un link de la un membru. OK. Apoi respectivul navigator a ridicat o problema legata de imaginea sa. Trebuie sa-i raspund, nu sunt carlig de rufe. Si nu o pot face numai analizand discursurile din topic. Le pot analiza si pe astea fara probleme. Dar linkurile ofera informatii suplimentare. OK. Daca vreti, putem sa intrerupem topicul si-l aruncam la gunoi. Las la latitudinea voastra aceasta optiune.
qsar spune:
Domnule Ovidiu Bufnila,
Postarea referitoare la regulament nu vi se adreseaza in exclusivitate, de aceea "andrisantul" nu era specificat. Dar daca tot aduserati vorba, psihanaliza si psihoterapia nu se fac online si in nici un caz pe-un forum public ("diagnosticarea" unor presupuse traume din copilarie si invitatiile ironico-paternaliste la "introspectiune" si "ajutor").
Q
ovidiu bufnila spune:
Georgiana, ti-am dat un raspuns ceva mai sus. Raspunsul meu a fost urmat de o atentionare de la moderator. ceea ce am scris nu este atac la persoana ta ci cateva idei despre imaginea ta, idei construite pe baza analizei unei fotografii pe care am gasit-o la linkul indicat de tine. Daca cumva consideri ca e o greseala, atunci sterg eu postul. In alta ordine de idei, pentru ca sa putem discuta despre imaginea cuiva, avem nevoie de elemente. A discuta despre imagine in oceanul virtual e destul de riscant. Imi asum eu riscurile. M-ai intrebat despre predispozitia ta de subapreciere. Am incercat sa gasesc un drum. A stabili parametrii, cadrul si matricea imagistica a cuiva nu este o joaca. E un lucru extrem de serios. Nu am timp sa raspund tuturor contrelor si ironiilor. Nu am timp si cu asta basta. Daca vad un nor pe cer, oricat de mic ar fi, eu, ca_cosnilier de imagine trebuie sa fiu in masura sa interpretez informatia. Nu tot ce vedem este insa informatie. Voi repeta, atentie la axa ta verticala. Inca o intrebare: cand te duci la restaurant si stai la o masa, cum iti tii mainile? Georgiana, tu alegi daca vom continua sau daca nu. Daca nu, atunci spune-mi aici, in vazul tuturor ca sa nu fie vreo alta interpretare. Iar eu voi sterge posturile-raspuns la posturile tale. Iti multumesc pentru ingaduinta. daca e ceva defect, eu sunt cel defect!
quote:
Originally posted by georgianab
Domnule Bufnila,
mesajul meu s-a vrut a fi unul neutru. In general nu-mi place a fi de partea cuiva. Cel putin ...public. Asta tine de autocontrol? Eu il consider necesar in societate. Am vrut, folosindu-ma de punctuatie, sa-mi declar neputinta de a atinge nivelul discutiei. Sunt o persoana mult prea practica si nu sunt in stare sa apreciez arta decat daca imi scoate ochii. Si spun asta cu regret si cu invidie pentru cei care pot.
N-am vrut excluderea dv de pe site pentru ca subiectul propus de dv e foarte important si vorba nu stiu cui, daca eu n-am vazut niciodata o girafa nu inseamna ca ea nu exista. Candva acum vreo 20 ani am cunoscut un profesor de matematici nitel mai excentric care in timpul liber era poet. Recunosc ca nu i-am inteles niciodata poeziile dar am apreciat omul care era dezinvolt, fara teama sau complexe, generos fara limite si oarecum lipsit de autocontrol. Avea si foarte multi dusmani. V-ati fi inteles foarte bine amandoi.
Am incercat sa urmaresc trimiterile dv la diverse alte situri. N-am inteles dar am intrezarit aplicatii fantastice ale consilierii imaginii (din exemplul omului politic versus statuia). Si pentru ca sunt un pic superficiala as prefera sa sar peste etapa (poate obligatorie) intelegerii conceptului de imagine si sa ajungeti direct la cai de imbunatatire a imaginii.
Sa analizam concret situatia urmatoare. Eu am tendinta mereu de subapreciere. Toti cei din jur sunt mai buni , mai frumosi , mai destepti. Si imi e teama ca asta transpare in comportament si dauneaza imaginii pe care o vrau arata lumii.
Ceva sfaturi? Dar asa, pentru un neuron singur si toropit de caldura..
Cu stima, Georgiana.
http://community.webshots.com/user/georgianab
ovidiu bufnila spune:
Draga doamna Qsar!
Bufnila nu este nici psiholog si nici psihanalist. E doar un biet scriitor. In alta ordine de idei, intrebarile despre copilarie nu au legatura cu universul psihic. Daca as face asta m-as aresta singur pentru impostura. Una este consilierul de imagine, alta sunt profesionistii din domeniile pomenite mai sus. Pot cel mult sa colaborez si am facut-o uneori. Un scriitor-consilier fie el de imagine, lucreaza cu structuri narative si descriptive, cu scenarii si strategii, fie ele textuale. Nu voi polemiza aici dar tot ceea ce ne inconjoara este text, un text caracterizat de textualitate, un text care poate fi interpretat in fel si chip.
Ovidiu Bufnila
incercand din rasputeri sa vorbeasca despre o profesiune aparteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
quote:
Originally posted by qsar
Domnule Ovidiu Bufnila,
Postarea referitoare la regulament nu vi se adreseaza in exclusivitate, de aceea "andrisantul" nu era specificat. Dar daca tot aduserati vorba, psihanaliza si psihoterapia nu se fac online si in nici un caz pe-un forum public ("diagnosticarea" unor presupuse traume din copilarie si invitatiile ironico-paternaliste la "introspectiune" si "ajutor").
Q
ovidiu bufnila spune:
Tot ceea ce ne inconjoara poate fi desfasurat in
propozitii. Scenariile se deruleaza adeseori independent
de vointa noastra. Aici e un punct sensibil. In sfarsit, imaginea
noastra e o integrala de structuri narative si descriptive. Consilierul de imagine e aidoma unui magician. Imaginea e legata de
magie.
georgianab spune:
Draga qsar, postarea de mai sus are legatura cu mine? Sunt cumva adrisantul necunoscut? Sper ca nu. Nu m-am simtit in nici un fel atacata de raspunsul lui Ovidiu. Ci doar interesata. Si cel putin in ceea ce ma priveste, dialogul nu are nimic de a face cu psihanaliza sau psihoterapia on-line. Multumesc lui Dumnezeu pana acum n-am avut nevoie. Ma consider o persoana destul de echilibrata pentru a sustine singura propriile-mi greutati.
Din contra, la subiectul imagine nu cunosc nimic. Dar ma intereseaza. Si nu stii de unde sare iepurele si mai aflu ceva nou si in folosul meu. Am propus o chestie concreta (in speta pe mine) din motive pe care deja le-am enumerat. Oricine e liber sa propuna orice altceva.
Ovidiu, sunt de acord cu axa verticala. Am observat de multe ori diferenta intre cele doua pozitii si schimbarea imensa de imagine. Din pacate in timp a intervenit delasarea si o oarecare obisnuinta. Voi incerca sa corectez. La masa stau cu antebratele sprijinite de masa si cu degetele incrucisate. De ce?