Topic Science Fiction/dezbaterea despre IMAGINE
Raspunsuri - Pagina 6
geut spune:
Supeeeeer subiect! Si cum sare toata lumea la gatul unui om, doar fiindca e ALTFEL!
Ma gandeam acum cateva zile ca niciodata nu mi-a placut ideea de a sta in parc cu copilul si de a discuta cu alte mamici pe teme gen cat a mancat copilul aseara sau la ce varsta renuntam la pampers. Nu-mi place sa vorbesc cu mamicile din parc, nu-mi place sa pierd timpul.
Si iata ca tocmai asta fac, pe aceste forumuri.
Banuiesc ca e de vina nevoia de comunicare acuta de care sufar in momentul asta.
10 puncte, Ovidiu, continua!
Nu ne place poezia, nu ne plac lucrurile care ne obliga sa gandim. Dam sfaturi, punem etichete prea usor, cine nu e ca noi e CIUDAT, poate NEBUN? Somn usor, sa mergem incet, ca sa nu auzim ce-si spun gandurile noastre.
quote:
Domnule moderator! Va rugam din inima sa inchideti acest topic nefolositor! Ce ne trebuie noua sa ne autocunoastem? Ce ne trebuie noua sa aflam mai multe despre suflet, despre imaginea noastra? Nu ne trebuie astfel de informatii! Pe noi ne preocupa probleme capitale, cum ar fi: ce fel de masina de spalat sa-mi cumpar: cu intrare laterala, pe deasupra sau pe dedesubt? Cu ce fel de tapet sa-mi impopotonez sertarele dulapului din bucatarie: roz ciresiu, roz-bombon sau roz zmeuriu? Rujul de la Avon sau rujul de la Oriflame se increteste pe jumatatea stanga a buzei superioare?
Ah, ce usor ne e sa ne ascundem in spatele unor motivatii de ordin tehnic atunci cand vrem sa dam cuiva un sut...sa se duca acolo unde-i e locul, domnule!
Cenzura a gasit intotdeauna motivatii plauzibile...
Vektros,
try spune:
Subscriu la explicatiile adelei referitor la imaginea noastra.
Adela se pare ori ca a citi serios despre problema imaginii, ori are pregatire de sociolog sau o ramura adiacenta...
Ea a dat raspunsul stiintific (sau tehnic, cum sa-i mai spun)legat imaginea propriei persoane...
Ma gandisem sa raspund si eu, dar mi-a fost greu sa formulez ideea astfel incat sa ma fac inteleasa...
21+ sapt DNP 31 oct.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/andrapanda/album?.dir=/1039&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//f2.pg.photos.yahoo.com/andrapanda
danat spune:
Ca o ignoranta superficiala ce sunt, cu un neuron obosit, plictisit si singuratic, pun mana pe telecomanda si schimb "canalul" catre ceva mai usor de digerat Sper sa gasesc ceva poate de Daniel Steel
"Vizionare" placuta in continuare...
danat si bb Radu Stefan
http://community.webshots.com/user/danateu
joxy spune:
Stimate domnule Bufnila,
Imi cer scuze pentru mesajul anterior. Nu mi-am dat seama ca aveti o varsta inaintata fata de restul persoanelor de aici.
Poate pentru dvs. imaginea personala este totul, pentru noi cei tineri, timpul curge altfel, imaginea noastra este insashi adrenalina ce ne curge prin vene.
Avem si altceva de facut decat sa ne construim imaginea.. avem de trait o viatza.
Aveti 20 de ani inaintea noastra. Vorbim peste 20 de ani. Sa mai traim pana atunci.
Cu respect,
Florin
"Give me what I want and I'll go away."
Freia spune:
vektros
nu il consider pe Ovidiu ALTFEL sau cum i s-a mai spus... toti suntem diferitzi in fell nostru. Dar sustin idea ca ca cele trei mesaje de la inceputul topicului sunt.. monolog. fara nici o suparare.
Imaginea? da conteaza. Dar din puctul de vedere al prietenilor adevarati.. nu pun mare pret pe parerea cuiva care nu ma cunoaste. O ascult cuminte, o disec, o diger si daca are adevar o iau ca atare.. daca nu , trec mai departe.
Nu pot spune NU sau Da pt acest subiect.. pt ca ma intereseaza si nu ma intereseaza. Fa-l dialog, si voi revenii cu impresii din experientza personala.
numai bine,
Freia si bebe Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
schuster laura spune:
Hallo,
Am tot citit si nu eram sigura daca sa raspund s-au nu.
In primul rind eu traiesc pe principiul ca COMUNICAREA este o necesitate de baza a oamenilor pentru a trai, dar cum am mai scris pe undeva in acest forum fiecare CU CEL DOARE.
Deci fiecare om are personalitatea lui cu un moral mai ridicat s-au mai putin ridicat.
Parerea mea este ca in ziua de azi MORALUL este mai putin pus in intrebare si chiar daca traim intr-o lume moderna instinctul omului este acelasi ca si acum 2000 de ani.
Putin retoric in vocabular,o cravata de matase, un costum YSL si poate un parfum LACOSTE si deja masa de oameni are o directie.
Este parerea mea si sincer v-a spun imi pare foarte rau ca am facut aceasta constatare.
Eu personal mi-as dori ca oameni sa nu mei fie categorizati dupa greutatea portofelului ci dupa moralul acestuia.
Nu trebuie sa fii bogat s-au sa arati bine s-au sa vorbesti poetic pentru a fii OM.
Dar la urma urmei este fiecare liber sa gindeasca si sa faca ce vrea dar si aici eu personal gindesc asa.
Fa tot ce vrei si iti face placere dar nu deranja pe nimeni si atunci iti v-a merge bine.
CE TIE NU-TI PLACE ALTUIA NU-I FACE.
Laura
schuster laura
ovidiu bufnila spune:
DPintile,
Multumesc pentru mesaj. Cand ne lasam in voia imaginilor, descoperim aparente care navigeaza aparent libere de sensul primordial. Nu e monolog, sunt trei directii posibile de lucru in directia dezvoltarii unui topic de imagine.
Multumesc pentru sprijin.
Ovidiu Bufnila
Arhipelagul Imaginii
http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?act=SF&f=67&
quote:
Originally posted by dpintilie
DA, subiectul este interesant, dar NU in maniera prezentata de dl. Bufnila.
Dl. Bufnila, sugestia mea este o abordare putin mai concreta a subiectului, fara postari gen monolog. E putin prea "poetica" abordarea dvs. Ar merge mai bine la sectiunea artelor. Insa subiectul e interesant, incercati o reformulare...
,Dana si Andrei(12 dec 2003)
http://community.webshots.com/user/dpintilie
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
ovidiu bufnila spune:
Buna ziua, Vlad!
Ma bucur ca sprijini dezvoltarea acestui topic. cred ca cel mai teribil si eficient consilier de imagine este la purtator. Fiecare dintre noi avem cate un consilier de imagine in propriul nostru imaginar. Poate ca uneori rupem legatura cu el.
Multumesc pentru ca te alaturi acestei extraordinare echipe de...imagine!
Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
Imaginea Personala
http://forum.acasa.ro/forumdisplay.php?s=ccca562c4ecd89c445f98e607d7aa150&forumid=8
quote:
Originally posted by tata lu Toma
Din pacate, se vede clar, din reactii, ca forma/imaginea este mai importanta decat fondul. Deci nu ramane decat sa stabilim publicul tinta si sa ne construim imaginea care va fi intersanta pentru acesta.
Asta daca vrem sa-l cucerim...
Ca vorba ceea : "Reclama e sufletul comertului si comertul... sufletu'"
vlad - in cautarea unui consilier de imagine
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
ovidiu bufnila spune:
Tiara, multumesc pentru incurajare. Sincer, cred ca noi toti avem sansa de a ajunge la posibile adevaruri legate de imagine.
Multumesc inca o data!
Ovidiu Bufnila
Imaginea
http://www.eva.ro/forum/viewtopic.php?topic=4252&forum=1&466
quote:
Originally posted by Tiara
DA domne cum ne construim imaginea ?Vreau sa aud parerea celui care vrea sa auda despre imagine.
Lidia ,Tiara si David D.
ovidiu bufnila spune:
Buna ziua Ortansaaaaa!
Sunt entuziasmat de mesajul tau!
Hei, ai fi un excelent consilier de imagine!
Iti multumesc pentru ca sprijini atat de ingeresc dezvoltarea acestui topic spre frumusetea comunicarii intre navigatori atat de diferiti dar atat de pasionati si de hotarati de a ajunge impreuna la unele posibile adevaruri!
Ovidiu Bufnila
Imaginea Ta
http://forum.itbox.ro/viewforum.php?f=37&sid=8c69dae727d948b40499bccc0930f3cf
quote:
Originally posted by Ortansa
as fi ipocrita daca as spune ca nu ma intereseaza propria-mi imaginea perceputa de ceilalti.
in relatiile interumane am incercat intotdeauna mai mult sau mai putin constient,uneori poate
doar in virtutea inertiei,sa-mi reflect o imagine pozitiva.chiar si aici,pe acest forum,
fiecare cuvant asternut pe coala de hartie virtuala este ca o piesa de puzzle din tabloul
imaginii(lor) personale.mi-a placut intrebarea aceea cu de ce ne dam in vant anul acesta dupa dungi:-)
ai obserrvat bine ovidiu,se poarta dungile:-)aici e o poveste lunga,e vorba de curente in moda.
moda se stie,vine de undeva de sus:-)e un fel de act manipulatoriu cred.vizavi de moda,
curios pt. mine este faptul ca,desi majoritatea oamenilor se declara unicate(si chiar sunt) ,iar
cei mai multi vor sa iasa din tipare,sa fie mai cu mot decat altii(cum s-ar spune),moda are rolul
de a ne uniformiza pe toti.chiar ieri eram cu copiii intr-un parculet si observam pe rand persoanele,
in majoritate femei.am remarcat un grup de mamici tinerele,subtirele,cremuite bine si f. in pas cu moda.
erau adorabile in papuceii lor ultra moderni si sexi cu tocuri inalte si fustite minijupe sau pantalonasi
incretiti sub genunchi si bluzite fara umeri,alergand afectate dupa ingerasii imbracati
de la united colors of beneton.eram in extaz,admirandu-le formele de feline,dungulitele,bulinele
si cerceii din plastic ciclame.urmaream cu coada ochiului si reactiile sotului.intr-un tarziu imi
spune:moda nu e facuta pt. saraci.si-mi explica:daca bogatilor le sta f. bine sa fie extravaganti si
in pas cu moda datorita mediului in care se desfasoara(si nu doar atat),ei bine,acele mamici adorabile ultramoderne erau
de-a dreptul penibile in parculetul acela de cartier,printre tobogane,scrancioabe,si gropi cu nisip,
alergand in papainoage dupa ingerasii lor.
intrebai ceva de modele(subiect propus si de Andrada cu ceva timp in urma"Lipsa maestrului").
ce modele ne alegem? n-am sa ma refer la o persoana ca model ,ci la moda in sine.majoritatea
suntem de acord ca moda este un mod de manipulare.pt. mine personal e ca un ghid.sunt o fire
debusolata,incerta,indecisa.moda ma ajuta sa decid in ceea ce priveste aspectul meu fizic.nu o urmez orbeste,
nu sunt genul care vrea sa iasa in evidenta,din contra,asa ca aleg intotdeauna ceea ce mi se potriveste mai bine,
forme si culori moderate,o combinatie intre clasic,modern si comoditate.ma intereseaza mai ales
sa ma simt bine,decat sa "prezint" o imagine in pas cu moda.deci ceea ce vad ceilalti cade pe planul doi
cand e vorba de comfortul personal.
.
cat de important este sa ne construim o imagine,noua,oamenilor de rand.trebuie sa ne luptam pt. aceasta imagine
sau doar trebuie sa fim pur si simplu noi?sa inteleg ca fictionalitatea celorlalti compun imaginea-mi proprie?
sau faptul ca (nu) ma pot exprima excat cum simt si gandesc?sunt eu ceea ce vorbesc/scriu?sau
sunt mai mult/putin de atat?sunt eu fustita si pantalonii pe care-i port pe strada?sau sunt doar treningul
si slapii din casa?e faptul ca ma intereseaza atat de mult ceea ce sunt/reflect o dovada de narcisism/exhibitionism
sau doar respect de sine/fata de ceilalti?Huh???:-)
nu stiu cat de bine am raspuns la intrebarile tale si stiu ca n-am raspuns la toate,dar sper ca am atins cateva aspecte
sper,importante:-)
poate am sa mai revin daca timpul imi va permite.
numai bine,
Ortansa-deX mamica